25-05-2016
MuuM ‘Rönesans Biz’ Binası ile Mimarlık + Sürdürülebilirlik Mansiyon Ödülü’nün Sahibi Oldu

MuuM ‘Rönesans Biz’ Binası ile Mimarlık + Sürdürülebilirlik Mansiyon Ödülü’nün Sahibi Oldu

Yüksek Mimar Murat Aksu ve Yüksek Mimar Umut İyigün tarafından kurulan, insan odaklı, çağdaş, yenilikçi ve sürdürülebilir projeleriyle tanınan MuuM,dünyaca ünlü mimarlık, iç mimarlık ve tasarım portalıArchitizer’ın dördüncü kez düzenlediği Architizer A+ Awards’da‘Rönesans Biz’binası ile Mimarlık + Sürdürülebilirlik Mansiyon Ödülüne layık görüldü.

 

New York merkezli, mimari, iç mimari projeler ve tasarım ürünleri paylaşım platformu Architizer’ın düzenlediği Architizer A+ Awards 2016’nın mansiyon ödülleri açıklandı. MuuM tarafından, bütüncül bir tasarım yaklaşımı ele alınarak tasarlanan, hem kentsel bağlamdaki tasarım kararlarıyla hem de sürdürülebilirlik kriterlerine uygunluğuyla çevresine değer kazandıranRönesansBizofis yapısı, “Mimarlık + Sürdürülebilirlik Mansiyon Ödülü”ne layık görüldü.

Y. Mimar Murat Aksu ve Y. Mimar Umut İyigün, yerel mimari öğelerin sürdürülebilirlik kriterleri doğrultusunda, modern bir dille yeniden yorumlandığı Rönesans Mecidiyeköy Ofisi’ni “Hem net tanımlanmış kütle geometrisi ve modüler cephesiyle çevresinden farklılaşan, hem de iç avlu kurgusu ve geniş teraslarıyla kullanıcılarına peyzajla iç içe çalışma olanağını getiren bir yapı” olarak tanımlıyor.

Yerel Mimari Öğelerin Sürdürülebilir Yorumu

Doğal ışık ve havalandırmadan maksimum derecede faydalanabilme ve yerel malzemelerin yerinde kullanımı gibi sürdürülebilir mimari nitelikleriyle LEED Gold Sertifikası’na layık görülen MuuM tasarımı Rönesans Biz ofis yapısı, ticari alanların ve iş merkezlerinin hayli düzensiz bir yapılaşmayla yoğunlaşmış olduğu bir bölgede, nitelikli bir örnek oluşturuyor. Kullanıcılarına esnek, kolay adapte edilebilir ve modern çalışma alanları ile avlu, cumba gibi Türk mimarisinin geleneksel öğeleriyle zenginleştirilmiş sosyal alanlar sunan, geçirgen ve boşluklu yapısı ile nefes alabilen yapı, ‘yeşil bina’ niteliklerine sahip bir yatay ofis anlayışıyla tasarlanmış. 

 

Rönesans Bizofis yapısının, çalışma alanları, ticari birimler, otopark ve teknik hacimlerden oluşan bina programı, oldukça yalın bir plan şemasıyla ve arazideki kot farkı verimli kullanılarak çözülecek şekilde tasarlandı. Kentle ilişki kurduğu noktada eğriselleşerek ticari alanlara olanak tanıyan yapının yer altında kalan katlarında ise otoparka ve teknik hacimlere yer verildiği görülüyor.Esnek bir tasarım olanağı sunan modüler bir ızgarayla oluşturulan yapı cephesinde, dayanıklı ve güzel eskiyen malzemelerin farklı kombinasyonlarıyla dinamik bir doku elde edilen projede, paslanmaz çelik tekstil örgülerden oluşturulan düşey cephe elemanları, doğu, güney ve batı cephelerinde güneş kırıcı, kuzey cephesinde ise sürekliliği sağlıyor.


Yükleniyor...
Yükleniyor...