Yapı Magazin
İzocam Genel Direktörü Murat Savcı: Sürdürülebilirlik ve Konfor için Üretmeye Devam Ediyoruz

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı: Sürdürülebilirlik ve Konfor için Üretmeye Devam Ediyoruz

 

 Binanın çevresi ve hatta kent ile iletişimini sağlayan en önemli unsuru, cephe... Yapılan araştırmalar, ısı kayıplarının çoğunun, cephelerde gerçekleştiğini gösteriyor. Bu bağlamda giydirme cephe uygulamaları için tasarlanan İzocam Yeni Cephe Levhası’nın ısı kayıplarını önleme ve mimari tasarım noktasında sağladığı katkılardan bahseder misiniz?

Küresel ısınmanın büyük bir tehlike olduğu günümüzde enerji verimli hem dünyamızın korunması hem de ülke ekonomisi için oldukça önemli olduğunu her yerde vurguluyoruz. Son 10 yılda toplam enerji ithalatımızın ülke ekonomisine maliyeti 450 milyar doların üzerinde... Tükettiğimiz enerjinin yaklaşık dörtte üçünü dışarıdan ithal ediyoruz. Bu düzeyiyle enerji ithalatı, dış ticaret açığımızın en önemli kısmını oluşturuyor. Cari açığı daha düşük seviyelere indirmek ve enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için enerji verimliliği ve iyi yalıtım uygulamaları şart. Bu açıdan bakıldığında %45 oranında ısı kaybı yaşanan dış cephelerde, doğru kalınlık ve malzeme ile yapılan yalıtımın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.

Daha fazla konfor ve sürdürülebilirlik için geliştirilen yeni İzocam Yeni Cephe Levhası, su itici özellikli ve bir yüzeyi siyah camtülü kaplı olup giydirme cephe sistemlerinde, cam, granit, mermer, alüminyum, ahşap vb. cephe kaplamalarının arkasında ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılıyor.  Yüksek ısı yalıtım özelliği ile cephelerdeki ısı kayıp ve kazançlarını ciddi şekilde önlüyor. Kullanıldığı cephelerin başka bir yalıtım malzemesi ya da örtü ile kaplanması gerekmiyor. Dolayısıyla yalıtım işlemi çok daha çabuk tamamlanabiliyor, işçi maliyetinden ve zamandan tasarruf sağlanıyor.

Giydirme cephe sistemlerde kaplama malzemesi ile taşıyıcı konstrüksiyon arasında oluşan havalandırma boşluğu, yangın güvenliği açısından büyük risk taşıyor.  Yalıtım danışmanlığı hizmeti de veren bir üretici olarak yönetmeliklerin getirdiği kurallar, uygulamada bilinç ve denetim ile ilgili nasıl bir değerlendirme yaparsınız? Bu arada, İzocam Yeni Cephe levhasının yangın yalıtımı noktasında sahip olduğu özelliklerden de bahseder misiniz?

Yalıtım sektöründeki en önemli sorunların başında ürünlerin beyan edilen özelliklerde üretilmemesi haksız rekabet, yalıtım malzemesinin doğru seçilmemesi, uygulamanın doğru şekilde ve uzman kişiler tarafından yapılmaması, yönetmeliklerin etkin şekilde uygulanmasının önüne geçiyor. Bu nedenle mevzuatlarda yer alan açıkların bir an önce giderilmesi, denetim mekanizmalarına işlerlik kazandırılması ve geleceğin ihtiyaçları doğrultusunda düzenli güncellenmesi gerekiyor. Sizin de belirttiğiniz gibi giydirme cephelerdeki havalandırma boşluğu büyük bir risk taşıyor. Yangın durumunda bu boşluklar baca etkisi göstererek yangının hızla diğer katlara taşınmasına neden olduğundan binalarda yangın güvenliğinin sağlanabilmesi hayati önem arz ediyor. “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” bu konuda düzenlemeler getiriyor.  Özellikle yüksek binalarda Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’e uygun taşyünü ve camyünü vazgeçilmez tercih olmalı…

Binaların yüksekliğine ve işlevine göre yangın yalıtımı da değişkenlik gösteriyor.  Yönetmelik, 28,5 metre ve daha yüksek binalarda yangın güvenliği için cephede A1 sınıfı hiç yanmaz malzeme kullanımını şart koşuyor. Yüksek sıcaklığa dayanıklı olan camyünü ve taşyünü yangın yalıtımında yüksek korunum sağlıyor. İzocam Yeni Cephe Levhası ürünümüz ‘A1 sınıfı - Hiç Yanmaz’ özelliği ile yüksek katlı binalarda bile güvenle kullanılabilme imkanı sağlıyor.

İzocam olarak sunduğunuz sistemlerle ve projeye özel çözümlerinizle sıfıra yakın enerji düzeyine sahip binaların inşasına katkıda bulunuyorsunuz. Multi Konfor Bina olarak adlandırdığımız bu yapılarda ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği sağlayarak yüksek konfor şartları sağlamak noktasında, bir üretici olarak mimarlarla nasıl etkileşim kuruyorsunuz?

Sıfıra yakın enerjili ev kavramından türemiş ve biyo iklimsel tasarımı hedefleyen, sürdürülebilir, ekolojik, ekonomik ve sosyal etmenleri göz önünde bulunduran “Multi Konfor Binalar”, yüksek enerji tasarrufuyla birlikte azami ısıl konforu sunuyor. Kusursuz akustik ve görsel konfor, kaliteli iç ortam havası, yangın korunumu ve güvenliği sağlayan, hem iç mekânlarda hem de dış mekânlarda son derece esnek tasarım çözümleri barındırabilen Multi Konfor Binalar en az % 90 enerji tasarrufu hedefliyor. Bu binalar, Türkiye gibi enerjisinin dörtte üçünden fazlasını ithal etmekte olan ülkelerde dışa bağımlılığı azaltıcı katkılar sağlıyor.

İzocam’ın ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği konusunda her ay zengin bir içerikle oluşturduğumuz düzenli e-bülten gönderilerimizle ve yeni ürün tanıtım e-postalarımız aracılığıyla, mimarlarımızı düzenli şekilde bilgilendiriyoruz. Diğer taraftan mimarlar, web sitemiz ya da 0216 440 40 50 telefon numarası aracılığıyla bizimle doğrudan iletişime geçebiliyorlar. Onlar için hazırladığımız ve kılavuz niteliği taşıyan İzocam Multi Konfor Binalar Kitabı’na yine web sitemiz üzerinden ulaşabiliyorlar.

Yüksek yangın dayanımı, ısı, ses ve su yalıtımı sağlayan Tekiz Sinüs Paneli sektöre sundunuz. Ürününüzle sektörde yarattığınız farklardan, yapılara mimari ve estetik açıdan getirdiğiniz çözümlerden, enerji tasarrufu, çevresel duyarlılık açısından ürünün sahip olduğu özelliklerden bahseder misiniz?

İzocam Tekiz olarak satışa sunduğumuz Türkiye’nin ilk ve tek sinüs desenli taşyünü cephe panelinin endüstriyel yapılar için devrim niteliğinde olduğunu söyleyebilirim. Çünkü kalitesinin yanında Tekiz Sinüs Panel, sektöre mimari ve estetik açıdan yeni bir soluk da getiriyor. Gizli vidalı özelliği sayesine sanayi binalarının cephelerinde kolaylıkla uygulanabiliyor.  Diğer gizli vidalı İzocam Tekiz Cephe panelleri ile de uyumlu olması sebebiyle cephede, farklı desenli trapezlerle kombinlenerek alternatif tasarımlar yaratılmasına olanak tanıyor. Hemen her binaya uygulanabilen Tekiz Sinüs Panel, farklı renklerdeki sac seçenekleriyle de dikkat çekiyor ve mimarlara sanayi yapılarında estetik bir dokunuş için olanak tanıyor. Bu ürün ayrıca yüksek yangın güvenliği de sağlıyor. Birçok insanın toplu olarak bir arada bulunduğu işyerleri, alışveriş merkezleri, sanayi yapıları ve spor salonlarında kullanılan panellerin yangın riskine karşı son derece güvenli çözümler sunması ve bu yapıların inşasında A sınıfı yanmaz malzeme kullanılması gerekiyor. Tekiz taşyünü yalıtımlı cephe panellerinin ‘EI60 ve E120 Yangın Dayanımı’ sertifikası bulunuyor.

İçinde yaşadığımız çağın koşulları gereği, gelişen teknolojiyle birlikte, iş yapış biçimlerinde önemli değişimler yaşanıyor. Dolayısıyla sektörde liderliği hedefleyen üreticiler de değişimi yakalamak için dijitalleşme yatırımlarını sürdürüyor. İzocam’ın dijitalleşme ile ilgili hayata geçirdiği veya hayata geçirmeyi hedeflediği çalışmalar var mı?

Bu sene www.tekiz.com.tr ve www.izocam.com.tr adreslerindeki web sitemizi kullanıcı odaklı olarak yeniledik ve pek çok yeni içerik ekledik. İzocam’ın yaptığı her işin ve arz ettiği her ürünün arkasında olduğu mesajını taşıyan “Arkasında İzocam var” mottosu ile uyumlu söylem ve görsellerin de yer alığı www.izocam.com.tr, İzocam’ın sürdürülebilirlik misyonu, bugüne kadar arkasında olduğu referans projeler gibi içeriklerle zenginleştirdi. Ayrıca, İnsan Kaynakları menü içeriği ve sayfa tasarımı güncellendi; İzocam’ın Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili anlayışını yansıtan yeni sayfalar kullanıma açıldı. Yenilenen sitede ürünler ve uygulama örnekleri öne çıkarıldı, bu sayede son kullanıcının ürün içeriklerine ve özelliklerine daha kolay erişmesi sağlandı.

Sosyal medya hesaplarımızla entegre çalışır hale getirilen, güncel sosyal medya kullanıcı adedini anlık gösteren ve ana sayfa üzerinden hesap erişimlerine izin veren yeni web sitemizde, siteye gelen ziyaretçilerin doğrudan bayiye yönlendirilmesi için “Bayi” menüsü üst sıraya alındı. Ayrıca, hem ana sayfadan hem de ürünler sayfasından “En yakın bayiyi bul” uygulamasıyla ürünlerimizi inceleyen ziyaretçilerin ilgili bayiyi kolaylıkla bulması da sağlandı. İzocam bayi adreslerinin yanı sıra Google map üzerinden adres bulma kolaylığı da getirildi.  Bu senenin başında SAP uygulamasına geçtik. SAP sayesinde talimat sistemi kaldırıldı ve en önemlisi de müşterilerimize sunulacak hizmet taahhütnamelerini yerine getirecek süreçler kurgulandı. Ayrıca, üretim planlama sürecini iyileştiren MRP sistemi kullanılmaya başlandı ve kalite, EHS gibi fonksiyonlar iş süreçlerine entegre edildi. Dijital dönüşüm ile iş süreçlerinin verimliliğini, kalitesini ve güvenilirliğini arttırmayı, erişilebilirliği ve farklı sistemler arası veri alışverişini geliştirmeyi, müşteri memnuniyetini artırmayı, operasyon maliyetlerini azaltmayı ve iş sürekliliğinin sağlanmasını hedefliyoruz.

Bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatta derinden etkileyen bir pandemi sürecindeyiz. Bu süreçte İzocam’ın iç pazardaki faaliyetleri ve ihracatı nasıl etkilendi?  Bundan sonraki süreçte üretici olarak dış pazardaki güç dengeleri ile ilgili nasıl bir değişim öngörüyorsunuz? Geleceğe yönelik plan ve hedefleriniz nelerdir?

Çalışmalarımızı yüksek güvenlik önlemleri alarak devam ettiriyoruz. Diğer taraftan, üretim programımızı ve stoklarımızı sektördeki arz ve talep dengesine göre düzenleyerek, piyasa koşullarına hızla adapte olabildiğimiz bir üretim planlama stratejisini takip ediyoruz. Ayrıca bu dönemde, sadece iç pazara değil, ihracat pazarına da odaklandık. İhracat yaptığımız ülkelerdeki projelere ürün temin etmeye kesintisiz şekilde devam ediyoruz.

Pandeminin etkileri azaldıktan sonra, küresel iklim değişikliği ile mücadele eden ve insan sağlığına zarar vermeyen ürünler daha çok gündemimizde olacak. İzocam olarak biz, uzun yıllardır sürdürülebilirlik konusuyla ilgili üzerimize düşeni yapıyoruz. Taşyünü ve camyünü ürünlerimiz, sadece bio ürün kategorisine verilen EUCEB sertifikasına sahiptir. EUCEB sertifikası, 1272/2008 /EC no'lu Avrupa Yönergesine göre kanserojen olarak sınıflandırılmamış mineral yün ürünleri ifade etmektedir. Diğer taraftan, camyünü çatı şiltelerimizin AB ülkesinin ulusal emisyon limitlerine uygunluk belgesi olan Eurofins Gold sertifikası bulunuyor. Üretimde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemeler ile ISO 14021’e uygun bildirimleri düzenliyor ve binaların LEED - BREAM gibi yeşil bina sertifikası almalarına da katkı sağlıyoruz.

Yeni dönemde de, Ar-Ge yatırımlarımıza ve sürdürülebilirlikle ilgili faaliyetlerimize hız verdik. Bu kapsamda İzocam Camyünü ürünlerimizin ambalajlarını yeniledik. Öncelikle yarı şeffaf beyaz olan yeni ambalajlarda daha az boya kullanımına yer verdik ve ambalaj üretimindeki karbon ayak izini azalttık. Yeni ambalajlarda ürünün üretimden uygulamaya kadar geçen süreçte çevreye olan katkılarını anlattık. Camyünü ürünümüzün insan sağlığına zarar vermemesi, enerji tasarrufu sağlaması, sürdürülebilirliğe olan katkısı nedeniyle, yeni ambalajında BM’in 17 küresel hedefi arasında yer alan ‘Sağlıklı Bireyler’, ‘Erişebilir ve Temiz Enerji’, ‘İnsana Yakışır İş ve Büyüme’, ‘Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı’, ‘Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam Alanları’, ‘Sorumlu Tüketim ve Üretim’, ‘İklim Eylemi’ ve ‘Hedefler için Ortaklıklar’ gibi 8 önemli hedefe ulaşılmasında üzerimize düşeni yaptığımızı ifade edecek görsel ve ikonlara yer verdik. Bu sayede tüketicinin ürün seçimi yaparken insan sağlına zarar vermeyecek nitelikte, karbon salımının azalmasına katkı sağlayan doğa dostu ürün seçimi konusunda farkındalıklarını artırmayı hedefledik. Şu anda da bir yandan diğer ürünlerimiz için sürdürülebilirliğe katkı sağlayan ambalaj çalışmalarımız devam ederken diğer taraftan tüm iletişim faaliyetlerimizde enerji tasarrufu, insan sağlığı ve sürdürülebilirliğe vurgu yaparak bu alandaki farkındalık arttırıcı faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Etiketler:

İzocam, Genel, Direktörü, Murat, Savcı, , Sürdürülebilirlik, Konfor, için, Üretmeye, Devam, Ediyoruz

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Oku

Yapı Fuarı'na Talep Yoğun

Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17-20 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçe..
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter