Yapı Magazin
Demirdöküm, Ar-Ge Çalışmaları İle Değişen Yaşam Alanlarında, Tüketici İstek Ve İhtiyaçlarına İnovatif Çözümler Sunuyor

Demirdöküm, Ar-Ge Çalışmaları İle Değişen Yaşam Alanlarında, Tüketici İstek Ve İhtiyaçlarına İnovatif Çözümler Sunuyor

İklimlendirme sektörünün öncü markalarından DemirDöküm, kombi, ısı pompası, panel radyatör, şofben, termosifon, yoğuşmalı kaskad kazan, klima, VRF sistemleri, oda termostatı, elektrikli su ısıtıcıları dahil geniş bir ürün yelpazesine sahip. Teknolojik gelişmelerin sürdürülebilir bir çevre için önemine değinen DemirDöküm Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu, gerçekleştirilecek yatırımlarla birlikte daha yüksek verimli, daha iyi iç hava kalitesi, daha fazla kontrol edilebilirlik, daha az ürün arızası ve daha fazla müşteri memnuniyeti sağlanabileceğini belirtti.

Teknolojik gelişmeler iklimlendirme sektöründe yaşanan dönüşümün önemli bir ayağını oluşturuyor. Teknolojinin gelişmesi iklimlendirme pazarını ve talebi nasıl etkiliyor? Bu teknolojilere yapılan yatırımların iç pazar ve globalde rekabet gücüne etkisini değerlendirir misiniz?

Enerji tüketiminin önemli bir kısmını oluşturan binaların ve endüstriyel tesislerin enerji verimliliğini artırmak, karbon nötr bir ekonomiye geçişin sağlanmasında iklimlendirme sektörüne önemli bir rol düşüyor. Çevre dostu çözümlerin geliştirilmesi için de teknoloji en önemli araç. Gerçekleştirilecek yatırımlarla daha yüksek verimlilik, daha iyi iç hava kalitesi, daha fazla kontrol edilebilirlik, daha az ürün arızası ve daha fazla müşteri memnuniyeti sağlanması mümkün.

Diğer taraftan iklimlendirme sistemlerinde kullanılan yeni teknolojiler daha verimli bir çalışma imkânı tanıyor. Bu sayede enerji tüketimi önemli ölçüde azaltılıyor. Karbon nötr bir geleceğe doğru ilerlemek, tüketicilerin ve devletlerin enerji maliyetini düşürmek, sektörümüz açısından ancak kritik öneme sahip olan teknolojiyle mümkün.

Örneğin Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ile 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının en az yüzde 55 oranında azaltılması, 2050 yılında ise karbon nötr olunması hedefleniyor. Bu hedefler önemli bir dönüşüme işaret ediyor.

DemirDöküm olarak kombi, ısı pompası, panel radyatör, şofben, termosifon, yoğuşmalı kaskad kazan, klima, VRF sistemleri, oda termostatı, elektrikli su ısıtıcıları dahil geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. AR-GE çalışmalarımız ile değişen yaşam alanlarına, tüketici istek ve ihtiyaçlarına hızlıca cevap veriyoruz. Bununla birlikte 40’a yakın ülkeye ürettiğimiz ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Enerji faturalarını düşüren ve dolayısıyla enerji kaynaklarının tüketimini azaltan ürünlerimiz, doğal kaynakların korunmasına büyük katkı sağlayan ödüllü ürünlerimize olan talep her geçen gün artıyor.

“Isı pompaları enerjide dışa bağımlı olan ülkeler için kritik öneme sahip”

İklim kriziyle mücadelede iklimlendirme sektörü de kilit bir rol oynuyor. Bu doğrultuda ısı pompalarına olan talebi nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu alanda DemirDöküm olarak gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan bahseder misiniz?

İklimlendirme sektörünün köklü şirketlerinden biri olarak yenilikçi teknolojiler, yeni nesil iklimlendirme çözümleri her zaman önceliğimiz arasında yer alıyor. Bozüyük üretim tesislerimizde Türkiye’nin 140’ıncı AR-GE merkezine sahibiz. Burada stratejik olarak; çevre, verimlilik, yenilenebilir ve alternatif enerji kaynaklarının kullanımı, sistem yaklaşımı ile çözümler üretiyoruz. Ürünlerimiz, sahip oldukları yeni teknolojiler ve komponentlerle bakım ve onarım maliyetlerini düşürüp, bu konuda da tasarruf yapılmasına yardımcı oluyor.

Isı pompası yüksek verimliliğiyle, tüketicilere, devletlere, sektöre ve doğaya olan olumlu katkısı çok yüksek olan önemli bir ürün grubu. Gelecek vadeden bu ürün grubunda önümüzdeki 5 yıl içinde önemli bir talep artışı yaşanacağına inanıyoruz. Isı pompaları enerjide dışa bağımlı olan ülkeler için kritik öneme sahip. Enerji talebini önemli ölçüde azaltma potansiyeline sahip ısı pompaları önümüzdeki dönemde enerji güvenliğini sağlayacak unsurlardan biri haline gelecek. Daha da önemlisi, ısı pompaları, devletlerin iklim değişikliğiyle mücadele etmek için belirlediği karbon emisyonu hedeflerine destek olacak.

Sektörümüz açısından baktığımızda da ısı pompaları önemli bir fırsat barındırıyor. Sektörümüz pek çok açıdan ülkemize katma değer sağlıyor. Ülkemizde üretilen iklimlendirme ürünleri 200’ü aşkın ülkeye ihraç ediliyor ve neredeyse 7 milyar dolarlık ihracat büyüklüğüne ulaşılmış durumda. Isı pompaları, önümüzdeki süreçte sektörün itici gücü olabilir. Sektörün hedeflediği enerji verimliliği ve karbon emisyonu azaltma hedefinin yanı sıra yeni iş fırsatlarını artıracak olan ısı pompalarını, sürdürülebilir büyüme için de önemli bir etken olarak görüyoruz.

Tüketici tarafında ise ısı pompaları, enerji tasarrufu sağlaması ile ön plana çıkacak.  Ayrıca fosil yakıtların kullanımını azaltarak çevre kirliliği ve karbon emisyonunu azaltma anlamında da önemli bir role sahip olacak. Tüketicilerin artık verimlilik sağlayan ürünlere yöneliminin çok yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Bu alandaki farkındalık arttıkça ısı pompalarının ileriki süreçte daha fazla tercih edilebileceğini öngörüyoruz.

DemirDöküm olarak ısı pompası alanında her yıl artan bir ivmeyle büyümemizi sürdürüyoruz. 2022 yılında ısı pompası satışlarında kendi rekorumuzu kırdık. Bu yıla ise daha iddialı bir hedefle, ısı pompası satışlarımızı adetsel olarak yüzde 50 artırmak için yola çıktık.

DemirDöküm’den 2023 yılına özel yeni ürünler

DemirDöküm, kombi, şofben, termosifon ve panel radyatör olmak üzere iklimlendirme sektörüne yönelik farklı çözümler sunuyor. 2023 yılı için ürün gamınıza farklı alanlarda yeni ürünler dahil etmeyi düşünüyor musunuz?

Her yıl farklı alanlarda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Sektörde 69 yıldır farklı ihtiyaçlar için geniş bir ürün ailesine sahip olmanın avantajı ile hizmet veriyoruz. Bir taraftan geleceğin yeni nesil iklimlendirme cihazlarının tasarlar ve geliştirirken, diğer taraftan müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve pazar trendlerini inceliyoruz. Bu doğrultuda yenilikte hız kesmeyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçen yılı rekorlarla tamamladık. Kombi ailemizin iki yeni üyesi ademiX ve vintomiX, hem iş ortaklarımız hem de tüketicilerimizin büyük beğenisini kazandı, kısa sürede sektörün yıldızı oldu.

Kombilerimizin ardından yeni oda termostatlarımızı tüketicilerimizle buluşturduk. Yıl sonunda ise MiPro Sense kontrol panelimizin lansmanını gerçekleştirdik. Sürdürülebilirlik, yenilenebilir enerji ve bu alandaki ürünler bizim uzunca yıllar önceliklerimiz içerisinde yer alacak. 2023 yılında da rekabetçi ürün gamımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Yenilenebilir enerji ürünlerinde de sektörde trendleri belirleyeceğiz. Önümüzdeki aylarda akıllı kontrol sistemlerimizin lansmanını gerçekleştireceğiz.

“Müşteri memnuniyetinde referans noktası olmayı sürdürmek için DemirDöküm Akademi altında farklı projeleri yürütüyoruz”

DemirDöküm’ün birincil önceliğini müşterileri memnuniyetini sağlamak ve artırmak oluşturuyor. Satış ve satış sonrası hizmetlerde mükemmelliği yakalamak için nasıl projeler gerçekleştiriyorsunuz?

Günümüzde yıl sonu rakamsal hedeflere ulaşmak tek başına çok büyük bir anlam ifade etmiyor. En büyük hedeflerimizden biri müşteri memnuniyeti ve deneyiminde başarı çıtamızı yükseltmek. Bunu gerçekleştiremediğiniz takdirde orta ve uzun vadede başarıya ulaşmak zor. DemirDöküm olarak müşteri memnuniyetindeki hassas yaklaşımımız ile başarı puanımızı yine yüzde 90’ın üzerinde gerçekleştirdik, bu alanda da sektördeki öncülüğümüzü sürdürdük. 7 yıl önce iş ortaklarımızdan satış sonrası hizmetlere kadar birçok alanda yeni bir strateji belirleyip bunu hayata geçirdik. “Müşteri İletişim Merkezi”ni buluta taşıdık. Bu sayede daha hızlı ulaşılabilir bir konuma ulaştık. Her dilde otomatik çeviri yapan WhatsApp tercüme projesi ile yenilikçi çözümlerimize yenisini ekledik. Diğer bir taraftan da yetkili servislerimizin yetkinliklerini artırmak için eğitimlerimizi sürdürdük.

Cihazlarımız güçlü, kaliteli ve uzun ömürlü. Bizim yapmaya çalıştığımız, mükemmel bir müşteri deneyimi sunmak. Yıl içinde yaklaşık 1,1 milyon ziyaretin gerçekleştiği ve 3,3 milyon kontağın kurulduğu Satış Sonrası Hizmetlerde bugün yüzde 98’lik erişilebilirlik oranıyla farkımızı ortaya koyuyoruz. Dönemsel olarak kalitemizi artırmak için bağımsız bir iş ortağımız tarafından denetleniyor ve yeni kararlar alarak yol haritamızı güncelliyoruz.

Sektörde müşteri memnuniyetinde referans noktası olmayı sürdürmek için DemirDöküm Akademi altında farklı projeleri yürütüyoruz. “Müşterinin Yıldızları” programı bunlardan biri. Bu alanda iş ortaklarımızı teşvik etmeye devam ediyoruz. Diğer yandan etkili ve müşteri memnuniyeti odaklı satış eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Fiziki eğitimlerin yanında yıllar içerisinde e-öğrenme platformumuzla tek tıkla iş ortaklarımız eğitimlerini dijital ortamda belirlediği zaman diliminde alabiliyor.

Müşterilerimizin beklentileri ve iş ortaklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda DemirDöküm Akademi’ye yeni eğitimler eklemeye devam ediyor, projeler ve teşvikler geliştiriyoruz.

2023 yılının ilk çeyreğini geride bıraktık. 2022 yılı ve 2023 yılının ilk çeyreği DemirDöküm için nasıl geçti?

Küresel çapta yaşanan olumsuzluklara rağmen biz geleceğe odaklanmaya, yatırıma ve pazara yeni ürünlerimizi sunmaya devam ediyoruz. İklimlendirme sektörü olarak şanslı bir sektörüz. Son 3 yıldır diğer sektörlerden pozitif ayrışıyoruz. DemirDöküm olarak biz de hizmet verdiğimiz pazarda olumlu anlamda farklılık gösteriyoruz. Fabrikadaki üretimden, satış, pazarlama, yetkili satıcı ve satış sonrası destek birimlerimize kadar büyük bir performans göstererek kendi rekorumuzu yenilemeye devam ediyoruz.

Geçen yıl yeni girdiğimiz alanlarda çift haneli büyümemiz devam etti. Kombi, ısı pompası ve klima en çok büyümeyi yakaladığımız alanlar oldu. Hem adet hem ciro olarak hedeflerimizi tutturduk. Kombi, şofben, panel radyatör gibi ürünlerdeki öncülüğümüzü önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek için tüm hazırlıklarımızı yapıyor; ilgili ürün ve hizmetlerimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz.

Lider olduğumuz alanları daha uzun yıllar sürdürebilmek için sadece ülkemizdeki değil, küresel ölçekteki gelişmeleri, gelecek öngörüleriyle ele alarak uzun soluklu stratejiler geliştiriyoruz. Yenilikçi ürünlerimiz, paydaşlarımız için geliştirdiğimiz projeler ve destekler, satış sonrası hizmetler için hayata geçirdiğimiz rakipsiz işler, müşteri memnuniyeti programıyla tercih edilme oranımız her geçen gün artıyor. Bu bağlamda yılın ilk çeyreğini başarıyla geride bıraktık. Bu yıl adet bazında yeni iş kollarında yüzde 20, kombide yüzde 15, ısı pompasında ise yüzde 50 büyüme hedefi belirledik. Ülkemizin yanı sıra 40 ülkede gerçekleştirdiğimiz operasyonlarımızla 2023 yılında katma değerimizi artırmayı ve ciroda euro bazında 25 büyümeyi hedefliyoruz.

Etiketler:

#demirdöküm #yaşamalanları #teknolojikgelişmeler #ısıpompası #panelradyatör #şofben #termosifon

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter