Yapı Magazin
DYO Geleceğe Bakan Vizyonu İle İş Hedeflerini Sürdürülebilir Kalkınma Doğrultusunda Belirliyor

DYO Geleceğe Bakan Vizyonu İle İş Hedeflerini Sürdürülebilir Kalkınma Doğrultusunda Belirliyor

Ham madde tedarikinden nihai ürüne kadar tüm iş süreçlerinde sürdürülebilirlik ilkelerini esas alan, DYO, sürdürülebilirlik ve iklim odaklı yaklaşımlarıyla değer zincirini güçlendiriyor. Sorumlu üretici kimliklerinden taviz vermeden tüm üretim sürdürülebilirlik çalışmalarına sağlayacakları katkıyı öncelik olarak belirlediklerini söyleyen DYO Boya Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Mutlu Uysal ile DYO’nun sürdürülebilirlik çalışmalarını, inovatif ürünlerini ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda gelecek projelerini konuştuk.

Yapı sektöründe boya, sürdürülebilirlik kavramının çevresel bileşeninde kilit rol oynuyor. Sektöre sunduğu çevrece ürünlerle kullanıcıların yaşamına değer katan DYO’nun Sürdürülebilir Kalkınma Politikaları nelerdir?

Türkiye’nin 96 yıllık geçmişe sahip milli boya markası olarak günümüzde İzmir Çiğli ve Kocaeli Dilovası’ndaki fabrikalarımızla 11 ana sektöre 5 markayla 1.200 çeşit ürün ve 60.000 renk çeşidi sunuyoruz. Yaşar Topluluğu’nun “daha iyi bir yaşam için tüm paydaşlara iyi bakma” anlayışı doğrultusunda ham madde tedarikinden nihai ürüne kadar tüm iş süreçlerinde sürdürülebilirlik ilkelerini esas alıyor, çalışmalarımızı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu olarak yürütüyoruz. Yaşar Holding’in 2007 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (BM KİS) imzalayarak 2009 yılı ile birlikte sürdürülebilirlik performansını yayınladığı, Küresel Raporlama İnisiyatifi GRI’ın temel standartlarına uyumlu olarak hazırlanan raporlara dahil olarak bu alanda neler yaptığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Sahip olduğumuz sürdürülebilirlik politikası çerçevesini, “BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları rehberliğinde, toplum ve ekosistemindeki çevresel, sosyal, ekonomik faaliyetlerini paydaşların katılımıyla ve paydaşların memnuniyeti ve beklentilerini dikkate alan bütünlükte yönetmek” olarak özetleyebiliriz.

Sürdürülebilirlik stratejilerimiz kapsamında; yeşil ve yenilikçi bir dünya için paydaş beklentilerine uygun, kaliteli ve yenilikçi ürünler tasarlamayı, paydaşlarının beklentilerini esas alan, güven veren çözümler üretmeyi ve paydaşlarına olumlu bir çalışma ortamı sağlamayı, iklim değişikliği etkilerini dikkate alarak karbon ve su ayak izini azaltmayı, döngüsel ekonomi yaklaşımı ile doğal kaynakların verimli kullanımı ve atıkları azaltmak için çalışmayı, tedarik zincirini etkin yönetmeyi, AR-GE çalışmaları, yeni teknoloji uygulamaları ve dijitalleşme ile sürekli verimlilik sağlamayı, iş sağlığı ve güvenliğinde “sıfır kaza” yaklaşımı ile çalışmayı, farklılıklardan ve çeşitlilikten güç almayı, kapsayıcı ve güçlendirici olmayı, ekosistemindeki riskleri belirleyerek etkin, hızlı ve dirençli organizasyon ile yönetmeyi, kurumsal yönetim ilkelerine, sektörel ve ulusal mevzuatlara uyum sağlamayı, DYO’nun etik davranış kültüründen taviz vermeden, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için çalışmayı, DYO ve Yaşar Holding’in Sürdürülebilirlik Stratejileri ile Çevresel, Sosyal ve Yönetsel hedeflerini belirlemeyi, paydaşların katılımını desteklemeyi ve performansı paylaşmayı taahhüt ediyoruz.

Bu doğrultuda önceliklerimizi; ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak için operasyonel karlılık, verimlilik ve likiditeyi artırmak, müşteri deneyimini sürekli geliştirerek tercih edilen şirket olmak, mevcut ve potansiyel çalışanlar tarafından tercih edilen bir şirket olmak, inovasyon, dijitalleşme ve değer odaklı pozitif liderlik kültürünü yaygınlaştırmak, DYO değer zincirinde sürdürülebilirlik ve iklim odaklı yaklaşımlar geliştirerek toplumsal, çevresel ve sosyal (ESG) değer yaratmak olarak özetleyebiliriz. 

“Sorumlu üretici kimliğimizden taviz vermeden, tüm üretim proseslerimizde sürdürülebilirlik çalışmalarına öncelik veriyoruz”

BM Türkiye ve ortakları Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşılması için çalışmalarına devam ediyor ve birbiriyle bağlantılı 17 iddialı Amaç Türkiye dahil tüm Dünya’da 2030 yılına kadar insanların karşı karşıya kaldığı ana sorunların çözümünü hedefliyor. Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları’na uyum için DYO olarak nasıl çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz ve hangi noktalara dikkat ediyorsunuz?

DYO olarak sorumlu üretici kimliğimizden taviz vermeden tüm üretim sürdürülebilirlik çalışmalarına sağlayacağımız katkıyı öncelik olarak belirledik. Bu bakış açısıyla solvent bazlı ürünler yerine su bazlı ve çevreye duyarlı ürünlerin üretimine ve geliştirilmesine odaklandık. TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerimiz ile çalışanlarımız için sağlıklı ve verimli iş ortamı oluşturuyoruz. 2021 yılında yaptığımız çalışmalar arasında koku emisyonu düşürme, kimyasal maddelerin CLP Tüzüğü’ne/SEA Yönetmeliği’ne uygun sınıflandırılması, etiketlenmesi ve ambalajlanması başlıkları önceliklerimiz arasında yer aldı. Bununla birlikte SEVESO II Direktifi’nin uygulanması ve tehlikeli maddelerin taşınmasına ilişkin mevzuat yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AB mevzuatları paralelinde biyosidal ürünlere yönelik mevzuatın hayata geçmesi, REACH’in yerli karşılığı olan Kimyasalların Kaydı, Değerlendirmesi, İzni ve Kısıtlanması (KKDİK) ile ilgili çalışmalar da gerçekleştirdik.

Atıkların geri kazanımı hedefi ile bu doğrultuda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında kurduğumuz Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile atık azaltımı konusunda çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Ham madde ile gelen paletleri, kontrol ve onarımdan geçirip, tesis içi transferlerinde kullanarak doğal kaynak tüketimini en aza indiriyoruz. 2021 yılında DYO Çiğli tesisinde Solvent Geri Kazanım tesisinin %80 verimle çalışması ile tehlikeli atık oranında %36 seviyesinde azaltım gerçekleştirdik. Ayrıca, geri kazanımlı atıkların ayrıştırılmasıyla dönüştürülebilir atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlayarak doğal kaynak tasarrufu yapmaya devam ediyoruz. Atık seviyesini en aza indirmek ve sürdürülebilir gelecek için ekolojik bilince katkı sağlamak amacıyla, ürün ambalajlarında %30 geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış plastik ambalaj kullanımına geçtik.

Dilovası tesisinde 2014 yılında başlatılan Su Ayak İzi çalışmalarında 2021 yılı sonu itibarıyle temin edilen birim ürün başına düşen su kullanım miktarı %20,6 azaltıldı. Çiğli tesisinde atık su içerisinde yer alan kimyasal oksijen ihtiyacını %94 verimlilikle giderme yönünde yatırımlar yapılırken, arıtma tesisi kurulumları tamamlandı.

Bunlara ilave olarak, yenilenebilir enerji ve doğal kaynakların kullanımı ile “Temiz Enerji Kullanım Stratejisi” doğrultusunda Temiz ve Eko Verimli Üretim modelleri oluşturmayı hedefliyoruz. Fabrikalarımızda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı konusunda projeler oluşturuyor, bu sayede karbon salımı ve doğal gaz kullanımında önemli miktarda azalma ve tasarruf elde ediyoruz.

2022 yılında, Kocaeli Sanayi Odası tarafından verilen “Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri Büyük İşletme Kategorisi Kimya Sektörü Çevre Ödülü”nün sahibi olduk. Bu ödüle çevre dostu ürün, atık azaltımı, karbon ayak izi azaltmı, su ayak izi azaltmı, enerji tasarrufu, üretim sürecinde temiz üretim teknolojileri kullanımı, kimyasalların yönetimi ve sürdürülebilirlik yaklaşımımız ile layık görüldük.

Tüm dünyada kimya sektöründe kimyasalların yaşam döngüleri boyunca güvenli yönetimine yönelik birleştirici taahhüdü ve yaşam kalitesini iyileştirme ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmadaki rolleri teşvik eden, ICCA Responsible Care Küresel Sözleşmesi’ni imzaladınız. İmzalanan sözleşme sürecinde taahhüdünüz temel ilkeleri nelerdir ve imzalanan sözleşme DYO’da iş süreçlerinde nasıl değişimler meydana getirecek?

Küresel kimya endüstrisinin, güvenli kimyasallar yönetiminden sürekli iyileştirme sağlamak ve çevre, sağlık, emniyet ve güvenlik performans mükemmelliği elde etme misyonu güden ICCA Responsible Care Küresel Sözleşmesi’ni imzaladık. Böylece güvenli kimyasal yönetimini proaktif olarak destekleyen kurumsal liderlik kültürünü benimsemeyi, çalışmalarımızda çevre, sağlık ve güvenlik performansını, tesislerin, üretim süreçlerinin ve teknolojinin güvenliği ve yönetiminde sürekli iyileştirme sağlayarak insan ve çevreyi koruma odaklı sürdürmeyi, iyileştirilmiş performans, genişletilmiş ekonomik fırsatlar ve yenilikçi teknolojilerin ve toplumsal zorluklara yönelik diğer çözümlerin geliştirilmesi ile sürdürülebilirliğe katkıda bulmayı ve benzer daha birçok şeyi taahhüt ettik.

“DYO Oxymax ile, dünya boya sektörünün ilk global sürdürülebilirlik raporuna katkı sağlayan firmalar arasında yer aldık”

DYO Oxymax, Dünya Boya Konseyi (WCC) tarafından “İyi Uygulama Örneği” olarak gösterildi. DYO Oxymax, böylece sürdürülebilirliğe önemli bir katkı sunmuş oldu. Ürüne bu başarıyı getiren özellikler nelerdir? Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için yapılan uluslararası diğer çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

DYO Oxymax, Dünya Boya Konseyi (WCC) tarafından Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (Sustainable Development Goals) Amaç 3 (SDG 3): Sağlık ve Kaliteli Yaşam kapsamında “İyi Uygulama Örneği” olarak gösterildi. Böylelikle DYO Oxymax ile, dünya boya sektörünün ilk global sürdürülebilirlik raporunda katkı sağlayan firmalar arasında yer alma başarısı elde ettik.

Sektör alışkanlıklarını değiştiren iç cephe boyası OXYMAX ile kullanıldığı iç mekânlarda havanın kalitesini iyileştiriyor, sağlıklı bir atmosfer oluşturuyor. Uçucu organik bileşen ve amonyak içermeyen DYO OXYMAX, kapalı ortamda bulunan zararlı kimyasal madde formaldehiti absorbe ederek ortamı sağlıklı bir havaya kavuşturuyor. 

İhracatta konvansiyonel ürün setinin yanında birçok ürün grubunda üretim yapmanın bilgisi ve tecrübesi ile yurt dışında da müşteri özel isteklerini dikkate alarak ürünler geliştirmeyi veya mevcut farklı ürünlerimiz ile potansiyel müşterileri kazanmayı hedefliyoruz. Ayrıca, insan ve çevre sağlığına önem veren EPD, Eco-Label ve düşük VOC ürünlerimiz ile ihracatımızı güçlendiriyoruz.

“DYO olarak her yıl döngüsel ekonomiyi desteklemek için yıl içinde tedarikçilerimizle farklı projeler geliştiriyoruz”

Sürdürülebilirlik kavramında sıklıkla çevresel sürdürülebilirliğe odaklanılsa da kurumsal ve sosyal sürdürülebilirliğin de göz ardı edilmemesi gerekiyor. Özellikle kurumsal sürdürülebilirliğin sağlanmasında döngüsel ekonominin önemi nedir? DYO olarak döngüsel ekonomiye uyum için iş süreçlerinden üretim proseslerine kadar nasıl adımlar atıyorsunuz?

DYO olarak her yıl döngüsel ekonomiyi desteklemek için yıl içinde tedarikçilerimizle farklı projeler geliştiriyoruz. Çünkü tedarikçilerimizle uzun süreli iş birlikleri hedefliyoruz. Bu yaklaşımla tedarikçilerimizi seçerken kaliteden servise, sürdürülebilirlikten zaman planlamasına dek pek çok unsuru değerlendiriyoruz. Çalışma kararı aldığımız tedarikçileri düzenli olarak denetliyor, ayrıca, çeşitli uygulamalarla gelişimlerini destekliyoruz. 

DYO olarak sürdürülebilirlik yolunuza değer zincirinize ve tüm paydaşlarınıza “iyi bakmak” mottosuyla devam ediyorsunuz. İyi Bakmak mottosundaki maddelerden biri de “İş Ortaklarına İyi Bakmak”… Daha güvenli ve sürdürülebilir operasyon ile ürünler için iş ortaklarınızla nasıl bir iş birliği gerçekleştiriyorsunuz ve onlara nasıl çözümler sunuyorsunuz?

DYO olarak Yaşar Topluluğu’nun “Tedarikçilerimize İyi Bakmak” mottosunu benimsiyoruz. Bu doğrultuda, tedarikçilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini de dikkate alarak risk analizleri gerçekleştiriyor ve elde ettiği verilerle aksiyon planları hazırlıyoruz.

Öncelikle tedarikçilerimizi TS ISO 14001 kapsamında belirli aralıklarla değerlendirmeye tabi tutuyor, satın alma stratejisini küresel ham madde piyasalarındaki, son üç yıl içinde yaşanan geliştirmeleri dikkate alarak sürekli revize ediyoruz. Geçen sene 300’ün üzerinde tedarikçiyle çalıştık. Bu süreçte Ukrayna-Rusya savaşı, enerji kısıtlamalarını ve maliyet artışlarını tetiklese de DYO olarak geniş tedarikçi ağımız sayesinde herhangi bir problem yaşamadık.

Bu yaklaşımımız ile, Satın Alma Ekibimiz 2021 EIPM (European Institute of Purchasing Management) Peter Kraljic Mükemmellik Ödülü’nü almaya hak kazandı. “Türbülans Zamanlarında Mükemmellik ve Liderlik” başlığında sunulan öz değerlendirme raporu, EFQM/EIPM uygulamaları ve yaklaşımı ile Avrupa genelinde yapılan değerlendirme sonrasında ödüle layık görüldü.

“Çevre dostu yaklaşımımız ve sürdürülebilirlik stratejilerimizle geliştirdiğimiz inovatif ürün ve ambalajlarla sektörde fark yarattık”

Rekabetin yüksek olduğu boya sektöründe kendi teknolojisini geliştiren DYO, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için AR-GE ve inovatif ürünlere yatırım yapıyor. Bu doğrultuda şirket olarak inovasyon kültürünüzü nasıl oluşturuyorsunuz? İnovatif ürünlerinizden ve AR-GE çalışmalarınızın detaylarından bahseder misiniz?

Çevre dostu yaklaşımımız ve sürdürülebilirlik stratejilerimizle sorumlu bir üretici olarak geliştirdiğimiz inovatif ürün ve ambalajlarla sektörde fark yarattık. 2022’de Çiğli AR-GE Merkezi’nde 58 proje tamamlandı, başlatılan 58 yeni AR-GE projesi ve 3 TÜBİTAK projesinin çalışmalarına devam edildi. Dilovası AR-GE Merkezi’nde ise 18 proje tamamlandı, değerlendirme süreci devam eden biri TÜBİTAK projesi olmak üzere 17 yeni AR-GE projesi başlatıldı. Çiğli AR-GE merkezinde ürün grubu bazında mobilya 46, sanayi 27, polyester 6, bobin 2, oto tamir 2, toz 4, savunma sanayi 11, deniz 6 proje olmak üzere 104 yeni ürün, Dilovası AR-GE merkezinde inşaat boyaları grubunda 10 adet yeni ürünün lansmanı yapıldı.

Bu ürünlere örnek verecek olursak; Dilovası AR-GE Merkezi’nde DYO Yeşil Mutabakat Eylem Planı ve Sürdürülebilir İnovasyon çalışmaları kapsamında 10 ürün için Yaşam Döngüsü Analizi (LCA Life Cycle Analysis) çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda, hammaddenin kaynağından çıkarılmasından olmak üzere ürünün tüm yaşam sürecinin çevresel etkileri incelendi ve “Ürün Karbon Ayak İzi” hesaplamaları tamamlandı. 10 ürün için ISO 14025‘e göre tanımlanan, ürünlerin çevresel etkisinin nicel olarak değerlendirildiği “Çevresel Ürün Beyanları (EPD)” hazırlandı. Bu belgeyle, DYO Boya ürünlerinin çevreye olan etkileri beyan edilerek şeffaflık sağlandı. Ürün Yaşam Döngüsü çalışmalarını tamamlayarak yeşil binaların sürdürülebilir kılınması için Çevresel Ürün Beyannamesi - EPD (Enviromental Product DeclaraPon) belgesini almaya hak kazanan Dyo Boya, “Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği” tarafından onurlandırıldı. 

Yüzeye temas eden Koronavirüs’ü (SARS-CoV-2) ilk 30 dakika sonunda %97,86 oranında, 24 saat sonunda ise % 99,99 oranında yok ettiği TS EN ISO/ 17025 akreditasyon kapsamında Antimikrop AR-GE ve Biyosidal Merkezi tarafından test edilerek kanıtlanmış olan DYO Teknoplast, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından yapılan “11. AR-GE Proje Pazarı” organizasyonunda “Boyalar ve Yapıştırıcılar” kategorisinde üçüncü oldu.

Enerji verimliliğini arttırmada, malzeme ve işçilik tasarrufu sağlamak adına Dyotherm markamız altında konumlanan ISOLTECO 110 ve ISOLTECO 110 Manuel ürünlerimiz yenilikçi ısı yalıtım denildiğinde akla ilk gelen ürünlerimizden. ISOLTECO 110 ve ISOLTECO 110 Manuel, hibrit teknolojisi sayesinde de A sınıfı yangına tepki sınıfında yer alıyor. 

Bunun yanı sıra DYO Beşyıldız ailemizde ve Casati ambalajlarımızda %30 geri dönüşümlü plastik kullanımına geçerek ve mobilya sektöründeki Dewilux ambalajlarımızda metal kullanımını azaltarak sorumlu üretim bilincimizi ön plana çıkarıyor, çevre dostu ambalajlarımız ile tüketicilerin hassasiyetlerine yönelik ürün gamımızı genişletiyoruz. İhracat pazarlarında konvansiyonel ürün setinin yanında, insan ve çevre sağlığına önem veren EPD, Eco-Label ve düşük VOC ürünlerimiz ile hizmet veriyoruz.

Türkiye’nin ilk Türk Boya Sektörü Sürdürülebilirlik Raporu, sürdürülebilir ekonomik kalkınma amaçlarını gerçekleştirme hedefiyle 2030 vizyonu belirleyen İKMİB ve BOSAD iş birliğiyle dijital olarak Türkçe ve İngilizce yayınlandı. Rapordaki verilerden de yola çıkarak Türkiye’deki ve Dünya’daki boya sektörünü sürdürülebilirlik açısından değerlendirmenizi istesek neler söylersiniz?

Yayınlanan Sürdürülebilirlik Raporu ile özellikle boya sanayisinde üretim ve tedarik zincirindeki sürdürülebilirlik uygulamalarının paylaşılması, bunların sektöre etkilerinin belirlenmesi ve sektörde faaliyet gösteren firmaların bilgilendirilmesi açılarından büyük bir adım atıldı. Bugün sürdürülebilirlik kavramını iş yapışımızın bir parçası olarak görmemiz gerekiyor. 

Özellikle iklim krizinin daha geniş kapsamda tartışılması ve insanlığın bu krize yönelik harekete geçme ihtiyacı, tüm sektörlerde sürdürülebilir üretime geçişin hızlanmasına sebep oldu. Üretim tesislerinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını sağlayan, doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımının sağlanabildiği sistemlere yatırımların arttığını görüyoruz. Ayrıca, su ayak izi, karbon ayak izi ve atıkların geri kazanımı ile ilgili de firmaların öncelikle kendi çalışanlarından ve tedarikçilerinden başlayarak harekete geçtiklerini görmekteyiz.

DYO olarak, değer zincirimizde sürdürülebilirlik ve iklim odaklı yaklaşımlar geliştirerek; toplumsal, çevresel ve sosyal değer yaratma başlıklarını önümüzdeki 3 yılın ana odakları olarak belirledik.

Çevresel önceliklerimizde; iklim değişikliğine yönelik aksiyonlarımız ve kaynak kullanımını azaltmaya yönelik planlarımız bulunuyor. İklim değişikliği hedeflerimizi hem karbon hedefleri hem de enerji verimliliği hedefleri olarak tanımlıyoruz. Karbon ayak izi ve sera gazı yoğunluğunu azaltmak, yenilenebilir enerji yatırımlarını arttırmak önümüzdeki üç yılın öncelikli hedefleri arasında bulunuyor. Kaynak kullanım hedeflerimizi de su ve atık su yönetiminde ve döngüsel ekonomi ve atık yönetiminde ölçülebilir hedefler olarak tanımlayarak tüm sistemin bu hedefler doğrultusunda çalışmasını sağlıyoruz.

Topluma değer katacak yatırımlarımızın artması da bir diğer hedefimiz. Topluma yönelik yatırımların önemli ölçüde arttırılması, kadın istihdam oranının ve yönetim kademelerinde kadın sayısının yükseltilmesi, sürdürülebilir ürünlere yapılan yatırımın arttırılması topluma değer katma hedeflerimizin omurgasını oluşturuyor.

Yönetsel hedeflerimizi; dijitalleşme yatırımlarına öncelik vermek, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı ürünlerle portföyümüzü güçlendirmek ve en önemlisi de ortak akılla tüm süreçlerimizi yönetmek olarak tanımlıyoruz.

“DYO’nun ‘değer katma, koruma ve güzelleştirme’ önermesi ile birlikte, topluma ve çevreye karşı sorumluluklarımızı biliyor, iş hedeflerimizi sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda belirliyoruz”

Dünyanın geleceği için sürdürülebilirliğin sağlanması bilinciyle, çevreye duyarlı çalışmaları “zorunluluk değil, sorumluluk olarak” yerine getiren DYO’nun bundan sonraki süreçlerde kısa ve uzun vadeli olmak üzere sürdürülebilirlik hedefleri nelerdir?

DYO olarak geleceğe bakan vizyonumuz ile, global bir marka olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. DYO’nun “değer katma, koruma ve güzelleştirme” önermesi ile birlikte, topluma ve çevreye karşı sorumluluklarımızı biliyor, iş hedeflerimizi sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda belirliyoruz. Tüm planlarımızı paydaşlarımız ile birlikte sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme ekseninde yapıyor, gelecek yıllar için planlamamızı etkin, hızlı, verimli ve yerinde hizmetler sunmak üzerine kurguluyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanları tüketicilerimize aktarmak ve gelecek vizyonumuzu onlarla paylaşmak adına çalışmalar yürütmekteyiz. Pazar ve inovasyon odaklı, dijitalleşme, AR-GE yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.  Sosyal sorumluluk bilinciyle toplumsal yaşam kalitesini artırmaya yönelik olarak çağdaş eğitime, spora, kültür ve sanata destek verme geleneğimizi sürdürüyoruz.  



Etiketler:

#dyo #sürdürülebilirlik

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter