Yapı Magazin
“Delta Group Olarak, Projeleri Vizyoner Bakış Açılarıyla Gerçekleştiriyoruz”

“Delta Group Olarak, Projeleri Vizyoner Bakış Açılarıyla Gerçekleştiriyoruz”

Nitelikli, fonksiyonel ve sembol niteliğinde yapılar üreten Delta Group, yepyeni vizyonu ve misyonuyla birlikte gelenekseli günümüze modernleştirerek aktarmayı ilke ediniyor. Delta Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kavaf ile Delta Group’un yeni projelerini, mimari projelerde önem verdiği noktaları ve sürdürülebilirlik politikalarını konuştuk. Sürdürülebilirlik kavramının firma kültürünün önceliği olduğunu söyleyen Mustafa Kavaf, “Yaşanabilir bir dünya ve yaşanabilir bir şehir için tüm hızımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Büyük sanayi siteleri, toplu konutlar, ticari yapılar, büyük ölçekli kentsel tasarım projeleri, okullar, dini yapılar, hastaneler ve özel istek villalar gibi farklı projelere imza atıyorsunuz. Teknolojik ve finansal gelişmeleri takip eden bir firma olarak sektörü değerlendirmenizi istesek neler söylemek istersiniz? 
Delta Group olarak, nitelikli, fonksiyonel ve sembol niteliğinde yapılar üreterek, kaliteyi ve kullanıcı memnuniyetini üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Ayrıca grup şirketlerimiz bünyesinde; konut projeleri, rezidans, dini tesisler, ticari üniteler gibi yapının birçok alanında iş ortaklarımıza projenin tasarım aşamasından inşaat yapım hizmetlerine, keşif ve hak edişten müşavirlik hizmetlerine ve 3 boyutlu görselleştirme süreçlerine kadar her aşamada yüksek kalite standardı ve hizmet disipliniyle çözüm sunuyoruz.
Tüm iş süreçlerimizde teknolojik ve finansal gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu doğrultuda kullanıcıların beklentilerine uygun uluslararası standartlarda, ekonomik, güvenli ve estetik projeler üretirken bu projelerin kalıcı ve kaliteli olması noktasında da hassasiyet gösteriyoruz. Hızla gelişen teknolojik sistemler, iş yapış biçimlerini değiştirirken yapılarda enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik de sağlıyor. Örneğin Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) gibi uygulamalar projenin tasarım aşamasından ömrünü tamamlamasına kadar olan tüm süreçler hakkında detaylı bilgi verirken, projenin kısa sürede tamamlanmasını sağlayarak zamandan tasarruf sunuyor. Yapı sektöründeki firmaların teknolojik gelişmelere uyum sağlaması sürdürülebilirlik noktasında önem taşıyor. Ayrıca hızla gelişen teknolojik sistemler ve gelişme sürecinde yaşanan ekonomik ve sosyal değişim, kentleşme ve konut sorunlarını sürekli olarak yeniden tanımlıyor. Bu yüzden yeni politika ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi önem taşıyor.
“Yepyeni misyonumuz ve vizyonumuzla gelenekseli modernleştirerek günümüze aktarmayı ilke ediniyoruz”
Yapı Magazin dergisi olarak sizlerle gerçekleştirdiğimiz ilk röportajımız... Bu nedenle okuyucularımız için Delta Group’tan biraz bahseder misiniz?
Kökleri 1970’li yıllara dayanan 1999 yılında ticari hayata başlayan grubumuz 40 yılı aşan yolculuğunda değişimin hep bir adım önünde giderek ülkemizde büyük ve başarılı gruplardan biri haline geldi. Delta Grup olarak, tüm faaliyetlerimizde uluslararası standartlara uyum ve sürekli gelişim amacı güdüyoruz. Bunun yanı sıra ülkemizde yakaladığımız başarıyı her zaman dünyada da yakalamayı hedefliyoruz. 2022 yılında ise yepyeni misyonumuz ve vizyonumuzla gelenekseli modernleştirerek günümüze aktarmayı ilke ediniyoruz. Kısacası Konya’da 2013’ten 2022 yılına kadar sanayinin kalbinde ihracatcı ve üretim firmalarımıza 1100 adet dükkan teslim etmiş bulunuyoruz. Bununla birlikte devamında Delta 1-2-3-4-5-6-7 sanayi siteleri ile 500 adet sanayi dükkanını bölgeye kazandırmayı hedefliyoruz.

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) yapı sektöründe dijital dönüşümü de sağlayacak altyapıyı oluşturuyor. Tasarım, inşaat ve işletmeyi kapsayan yapı sektörü genelinde sayısallaşmayı ifade eden BIM hız, verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından sektöre nasıl katkılar sunuyor? Modern yapı ve projelerinde söz sahibi bir firma olarak BIM ile ilgili nasıl bir değerlendirme yaparsınız? BIM uygulamasını projelerinizde kullanıyor musunuz? 
Projeye ait tüm verilerin tek bir dosyada bulunmasını sağlayan BIM, mimari projelerin tasarım aşamasından inşasına kadar olan tüm süreçlerde iş ortaklarına büyük avantajlar sağlıyor. Projede görev alan tüm ekipler erişimi açarak koordinasyonlu ve entegre bir çalışma ile projeyi kısa bir sürede tamamlayabiliyor. BIM sayesinde proje, kullanıcının beklenti ve hedeflerine göre planlanabilirken, görselleşme aşamasında maliyeti yükseltecek kararlar dijital ikizler sayesinde öngörülebiliyor. Böylece fiziki ortamda hayata geçirilen projedeki zararların önlenmesini sağlanıyor. Kısacası, mimari projenin tasarım aşamasından projenin ömrünü tamamlamasına kadar olan süreçte BIM uygulamalarının kullanılması, projenin fiziki ortamda hayata geçirilirken yaşanacak aksiliklerin ve problemlerin önlenmesini sağlıyor. Böylece BIM ile gerçekleştirilen projelerde hata oranı en aza indirgenirken maliyet ve zamandan da tasarruf sağlanıyor. Özellikle son yıllarda dünyanın gündem maddelerinden birini de sürdürülebilirlik çalışmaları ve enerji verimliliği oluşturuyor. Bu süreçte BIM ile inşa edilen yapılar enerji verimliliği sunarken, analizlerin doğru ve hızlı yapılması tasarımların daha çevreci olmasını sağlıyor.
Delta Group olarak, BIM Soft yazılımda ARCHICAD programını kullanıyoruz. Bu program alt yapısı itibarıyla tasarım sürecini kısaltırken aynı zamanda kesit görünüş verebilen bir yazılım olduğu için zamandan da tasarruf sağlıyor. Ayrıca Superpoze proje çalışmalarını kolaylaştırırken, çalışanlar için enerjiden verimlilik de sunuyor. 
“BIM uygulamalarıyla, kısa zamanda farklı alternatifler üreterek yapı sektörüne katkıda bulunuyoruz”
Büyük ölçekli tasarım, projelendirme ve uygulama hizmetlerini bir bütünlük içinde çözümleyen Delta Group, altyapı, üstyapı, ince işler ve denetim konusunda hizmet sunuyor. Delta Group olarak benimsediğiniz “hizmet için mimarlık” anlayışının detaylarından bahseder misiniz?
Sektöründe nitelikli, fonksiyonel ve sembol niteliğinde yapılar üreterek, kaliteyi ve kullanıcı memnuniyetini daha ileri seviyelere taşımayı hedefliyoruz. 
Yeni fikirler, yaklaşımlar ve materyalleri araştırarak mimari sınırları genişleten firmamız, mimarlığın sadece belli bir zümreye ait olmadığının altını çizerek, “Herkes için mimarlık” anlayışı ile hareket ediyor. Bu süreçte edindiğimiz deneyimi tüm çalışanlarımıza aktarıyor ve yüksek standartlarda bir çalışma ortamı sunuyoruz. Ayrıca sahip olduğumuz zengin potansiyel sayesinde, tasarımlarda Delta Group’un kendi özgün kültürünü yansıtarak farklı coğrafyalarda ve uluslararası alanda söz sahibi oluyoruz. Yaşanabilir bir dünya ve yaşanabilir bir şehir için tüm hızımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 
Tüm dünyada yaşanan iklim krizi nedeniyle devletler gönüllülük çalışmalarına ek olarak bazı yasal düzenlemeler getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı da “Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye” hedefi doğrultusunda 10 maddelik bir bildiri yayınladı. Avrupa Yeşil Mutabakatı, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye bildirgesi sektörü nasıl etkiler? Delta Group olarak enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik noktasında nasıl adımlar atıyorsunuz? Delta Group'un sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik çalışmaları nelerdir?
İklim krizinin etkilerinin artmasıyla birlikte gönüllülük çalışmalarına ek olarak bazı yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması uluslararası bir örgütlenmeyi gerekli kılarken Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın açıkladığı “Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye” hedefleriyle birlikte ülkemizde de yeni adımlar atılmaya başlandı. Avrupa Yeşil Mutabakatı, AB’nin 2050’ye kadar net sera gazı emisyonlarının sıfırlanması ve ekonomik büyümenin kaynak kullanımına bağlılığının sona ermesi gibi temel hedefleri içeriyor. Döngüsel ekonomi eylem planının ön planda olduğu Avrupa Yeşil Mutabakatı ile iklim değişikliği, karbon salımı ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkı sunacak çalışmaların gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Paris İklim Anlaşması ise Türkiye’nin yeni imza attığı anlaşmalardan biri ve anlaşmanın uzun dönemli hedefi, küresel ortalama sıcaklık artışının sanayileşme öncesi döneme göre 2°C altında tutulması… Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye hedefleri ise iklim değişikliği, sıfır atık, enerji, finans, döngüsel ekonomi, düşük emisyon bölgeleri, sosyal konutlar, kentsel dönüşüm, genç istihdam, eğitim seferberliği, yeşil teknoloji ve yeşil binalar gibi konularda kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerden oluşuyor. Tüm bu çalışmalar çevresel sürdürülebilirliğin sağlanmasının temelini oluşturuyor. Bu noktada yeşil binaların, neredeyse sıfır enerjili binalara geçişin ve pasif evlerin önemi artıyor. 
Bizler de Delta Group olarak yaşanabilir bir çevre içi her zaman hassas davranıyor ve sürdürülebilirlik firmamızın öncelikleri arasında yer alıyordu. Bu doğrultuda sürdürülebilirlik raporu, enerji verimliliği artışı, karbon ayak iznin takibi gibi konularda çalışmalarımıza devam ediyoruz. 
Yapı sektöründe nitelikli, fonksiyonel ve sembol niteliğinde yapılar üretiyorsunuz. Tüketici ihtiyaç ve beklentilerine uygun uluslararası standartlarda, ekonomik, güvenli ve estetik projeler, kalıcı ve kaliteli yapılar inşa etmek için dikkat ettiğiniz noktalar nelerdir?
Estetik, kaliteli ve kalıcı yapılar inşa etmek için öncelikle kaliteli malzemenin profesyonel ekip tarafından ileri görüşlü bir bakış açısı ile uygulanması gerekiyor. Delta Group olarak olası tüm ihtiyaçların giderilmesi için projeleri en detayı da dâhil olmak üzere analitik bakış açılarını değerlendirerek vizyoner bakış açısı ile gerçekleştiriyoruz. 
Tamamlanmış birçok projeniz ile Türkiye’de ilklere imza attınız. Hayata geçirdiğiniz projelerden ve bu projelerin sektöre katkılarından bahseder misiniz?
Bildiğiniz gibi sanayi bölgelerinde birçok fabrika proje ve inşaatlarında imzamız bulunuyor. Bu projelerimizden edindiğimiz tecrübelere dayanarak deprem ve yangın yönetmeliklerine uygun, elektrik ve doğalgaz yapısı, modern mimari, cephe ve sosyal alanları ile bölgesinde lider sanayi sitelerini şehrimize kazandırdık. Şimdiki projemiz Delta 5 ticari ruhsatlı sanayi sitemizde, mevcut piyasa koşullarını göz önünde tutarak, arz talep doğrultusunda küçük ve orta ölçekli olmak üzere işyeri ve ofisler yapmayı hedefliyoruz.  

Biraz da önümüzdeki dönemlere yönelik hedeflerinizden bahsetmek isteriz. Gerçekleştirmeyi planladığınız projelerinizden ve yeni yatırımlarınızdan bahseder misiniz? 
Delta Group olarak, alanında tecrübeli, dinamik ve çalışkan teknik kadromuz sayesinde sürdürülebilir bir başarıyla modern yapı ve projelerde söz sahibiyiz. İnşaat sektöründe haklı bir saygınlığa ulaşarak faaliyetlerimizi sürdürürken doğal çevrenin, ülke ekonomisinin, işçi sağlığı ve güvenliğinin de korunmasına özen gösteriyoruz. Bu noktada kaliteden ödün vermeden kusursuz iş ideali ile hareket ediyoruz. 
Sürdürülebilir, kalıcı, yüksek standartlara sahip, estetik değerleri yüksek yapılar üretmeyi ilke ediniyoruz. Bunun yanı sıra insan ile yaşayan ve gerektiğinde ihtiyaçlara göre değişebilen, sürdürülebilir mekânlara imza atarak sektöre yön vermeyi hedefliyoruz. 


Etiketler:

Delta Group, Delta 5, Mustafa Kavaf, BIM, Yapı Bilgi Modellemesi,

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter