Yapı Magazin
İzocam Tekiz, Yalıtımlı Çatı Panelleri ile Çatılara Uzun Ömürlü ve Güvenli Çözümler Sunarken, Yenilikçi “Solar Çatı Paneli” Tasarımıyla Maksimum Koruma Sağlıyor

İzocam Tekiz, Yalıtımlı Çatı Panelleri ile Çatılara Uzun Ömürlü ve Güvenli Çözümler Sunarken, Yenilikçi “Solar Çatı Paneli” Tasarımıyla Maksimum Koruma Sağlıyor

Üst düzey bir inovasyon ürünü olan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, vidalanarak yapılan konvansiyonel uygulamalara kıyasla su yalıtım zaafiyetini ve korozyon riskini ortadan kaldırarak çatılarda maksimum koruma sağlıyor.
İzocam Tekiz, geliştirdiği yeni nesil yalıtım çözümlerine bir yenisini daha ekledi. İzocam Tekiz’in yenilikçi tasarımı olan Solar Çatı Paneli, özel bağlantı aparatları ile solar panellerin sandviç panellere pratik bir şekilde uygulanmasına olanak tanıyor. Üst düzey bir inovasyon ürünü olan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, vidalanarak yapılan konvansiyonel uygulamalara kıyasla da su yalıtım zaafiyetini ve korozyon riskini ortadan kaldırarak çatılarda maksimum koruma sağlıyor.
“İzocam Tekiz GES uyumlu çatı panellerimizle enerjinin etkin kullanılmasına katkı sağlamaktayız”
Yenilenebilir enerji kaynakları arasında önemli bir paya sahip olan “Güneş Enerjisi” konusunda Türkiye’nin,  potansiyeli çok yüksek bir coğrafyada konumlandığını belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “30 yılı aşkın bir süredir kullanılan güneş ısısı teknolojileri, çevre dostu enerji kaynağı olarak, binalarda ve sanayide ısınmadan, sıcak su elde etmeye, elektrik ihtiyacından, bahçe ve sokak aydınlatmalarına kadar çok çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır. Bizler de özellikle son yıllarda kullanımı tüm dünyada yaygınlaşan fotovoltaik panellerin (güneş panellerinin) endüstriyel bina çatılarında kullanılmasına imkan sağlayan yeni İzocam Tekiz GES uyumlu çatı panellerimizle enerjinin etkin kullanılmasına katkı sağlamaktayız.” dedi.
Bu alandaki en son geliştirdikleri inovatif ürünlerinin İzocam Tekiz markasıyla üretimini gerçekleştirdikleri GES uyumlu Solar Çatı Paneli olduğunu açıklayan Murat Savcı, “Güneş panellerinin çatıya montajı esnasında konvansiyonel sistemlerde çatıya on binlerce vida deliği açmak gerekirken İzocam Tekiz Solar Çatı Panellerinin yenilikçi tasarımı sayesinde, solar paneller vida deliği açmadan özel bağlantı aparatları ile sandviç panellere monte edilmektedir. Bu özel panel tasarımıyla, çatıda açılacak ilave delikler sebebiyle su sızıntısı ve uzun dönemde paslanma problemlerinin önüne geçilerek, çatıdaki riskler önemli ölçüde azaltılmaktadır. Bağlantı elemanları olarak kullanılması gereken alüminyum profil miktarının da konvansiyonel sistemlere kıyasla büyük ölçüde azaltılmasına imkan veren İzocam Tekiz Solar Çatı Panellerimiz kurulum maliyetini de düşürerek yatırımı daha uygun hale getirmektedir.” diye belirtti. 
İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli nasıl ve nerede kullanılır?
İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, her iki yüzeyi çelik sac kaplı, çekirdek yalıtım malzemesi olarak PUR/PIR kullanılan, solar panel uyumlu çatı panelleridir. 5 hadveli tasarımı sayesinde geniş açıklıklı çatı sistemlerinde yüksek yük taşıma kapasitesi sunan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, çatılarda ilave vida deliği açmadan, özel bağlantı aparatları ile solar panellerin sandviç panellere pratik bir şekilde uygulanmasına olanak sağlar. Böylece panel yüzeyine vidalanarak yapılan konvansiyonel uygulamalara kıyasla su yalıtım zaafiyetini ve korozyon riskini ortadan kaldırır. 
Üst düzey bir inovasyon ürünü olan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, endüstriyel yapılar, depolar, askeri yapılar, zirai yapılar, sosyal tesisler, silolar, alışveriş merkezleri, idari binalar gibi sandviç panellerin kullanıldığı bütün çatılarda, ekonomik ve sürdürülebilir çözümler aranan tüm yapılarda uygulanabilmektedir. 
İzocam Tekiz, yalıtımlı çatı panelleri ile çatılara uzun ömürlü ve güvenli çözümler sunuyor
Yağmurların bolca yağdığı bu günlerde eski çatılardaki istenmeyen su sızıntıları kaçınılmaz son olarak karşımıza çıkıyor. Akıtan çatılar, binalara zarar vererek hem maddi hem de sağlık açısından büyük problemlere yol açabiliyor. Tavandan sızan yağmur suları, duvarlara, sıvalara, zemin kaplamalarına, ekipmanlara ve depolarda stoklanan ürünlere zarar veriyor. Bina sahipleri akıtan çatılarını yenilemek için yağmurların dindiği bahar ve yaz aylarını bekliyor. Dört farklı yalıtımlı çatı paneli seçeneği ile çatılarda ısı ve ses yalıtımı ile yüksek yangın dayanımı sağlayan İzocam Tekiz, antrepo, depo ve sanayi yapıları dahil olmak üzere, yeni ve eski tüm metal binaların çatıları için güvenli ve uzun ömürlü çözümler sunuyor. İzocam Tekiz çatı panelleri, üstün yalıtım ve koruma özellikleri ile yangın güvenliğinin yanı sıra binaların enerji tasarrufuna da önemli oranda katkı sağlıyor. 
Türkiye'nin öncü yalıtım üreticilerinden İzocam'ın yalıtımlı panel ve sac işleme markası olan İzocam Tekiz; ürün gamı içerisinde yer alan Poliüretan, PIR ve taşyünü dolgulu Yalıtımlı Çatı Panel seçenekleri ile çatıları koruma altına alıyor. 
Formlandırılmış iki metal arasında veya bir yüzeyi formlandırılmış metal iken diğer yüzeyi su yalıtım membranı kaplı, arada yalıtım çekirdeği bulunan yalıtımlı panellerden oluşan İzocam Tekiz çatı panelleri, ısı, ses ve yangın yalıtımı ihtiyacı bulunan çatılara hızlıca uygulanıyor. 
İzocam Tekiz Poliüretan/PIR Yalıtımlı Çatı Paneli, eğimi yüzde 10’dan yüksek olan çatılarda ısı ve su yalıtımı için tercih ediliyor. Her iki yüzü çelik sac kaplı poliüretan/PIR özelliğindeki Poliüretan/PIR Yalıtımlı Çatı Paneli, diğer tüm İzocam Tekiz ürünleri gibi Avrupa sandviç panel standardı olan TS EN 14509’a uyumlu olarak üretiliyor.
İzocam Tekiz Taşyünü Yalıtımlı Çatı Paneli de eğimi yüzde 10’dan yüksek çatılarda yüksek yangın dayanımı, ısı, ses ve su yalıtımı sağlıyor. Her iki yüzü çelik sac kaplı, mineral yün yalıtımlı olan İzocam Tekiz Taşyünü Yalıtımlı Çatı Paneli’nin, Efectis Era Avrasya Test ve Belgelendirme A.Ş. tarafından gerçekleştirilen testler ile yük taşıma, bütünlük ve yalıtım kriterlerindeki değerlendirme sonucunda 120 dakika yangın dayanımlı “REI120” sertifikası bulunuyor.
Eğime bağlı olmaksızın tüm çatılarda ısı ve su yalıtımı ile membranlı panellerde yangın güvenliği amacıyla üretilen İzocam Tekiz Kombi Panel, üst yüzeyi PVC veya TPO membran kaplı, taşyünü ve poliüretan/PIR özelliği bir arada taşıyor. Yangına karşı dayanımıyla BROOF (t2) sınıfında yer alan İzocam Tekiz Kombi Panel, uluslararası bir risk ve sigorta yönetimi firması olan FM Global’in bağımsız test kolu tarafından verilen FM sertifikasını da almaya hak kazanarak, Türkiye’de üretilen membranlı paneller arasında FM sertifikasına sahip ilk ve tek ürün olma özelliği taşıyor.
Üst yüzeyi PVC veya TPO membran kaplı, poliüretan/PIR yalıtımlı çatı paneli olan İzocam Tekiz Fibro Panel ise eğime bağlı olmaksızın tüm çatılarda ısı ve su yalıtımı için üretilmiş üst düzey bir ürün olarak öne çıkıyor.
İzocam, verimli iklimlendirme için bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor
İzocam, yaşam alanlarımızda verimli iklimlendirme ve havalandırma sağlamak için de bütünsel yalıtım teknolojilerini öneriyor. İzocam’ın dış cephelerden teraslara, boru hatlarından çatılarına kadar tüm alanlar için geliştirdiği yenilikçi yalıtım çözümleri; binalarda her mevsim dengeli bir ısıl konfor sunmanın yanı sıra enerji tasarrufu da sağlıyor.
Yalıtımın, ısı kazançları ve ısı kayıplarıyla beraber tesisatı da içine alacak şekilde binanın tümünü ilgilendiren sistemler bütünü olduğunu belirten İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, “Yalıtım temelde başlayan ve çatıya kadar devam eden bir işlemdir. Yalıtım ile yazın soğutma ve kışın ısınma amaçlı enerji tüketimini azaltmak mümkündür. Sadece yönetmeliklere uygun yapılan yalıtım ile bir bina, yalıtımsız bir binaya göre yüzde 60’ın üzerinde enerji tasarrufu sağlamaktadır. Enerjide aşırı dışa bağlılığı azaltmanın yolu da yalıtımdan geçmektedir. Doğru yalıtım uygulamaları sayesinde enerji giderleri azalırken, buna bağlı olarak karbon salımları da önemli ölçüde düşmektedir.” diye konuştu.
İzocam’ın iklimlendirme için yenilikçi çözümleri
İzocam, inovasyon ve AR-GE’ye verdiği değer sayesinde 59 yıldır yalıtım sektörünün öncüsü konumunda yer alıyor. Yüksek ısı yalıtımı özellikleriyle öne çıkan İzocam ürünleri, dış cephelerden teraslara, boru hatlarından çatılarına kadar tüm alanlarda bütünsel yalıtıma imkan tanıyor. 
İzocamflex Levha, İzocam Manto Taşyünü, İzocam Teras Çatı Levhası ve İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli firmanın yaz-kış dengeli ve etkili ısıl konfor sunan yenilikçi yalıtım çözümleri arasında yer alıyor.
İzocamflex Levha: İklimlendirme sistemlerinde özellikle soğuk hatların verimli çalışması amacıyla üretilen, elastomerik kauçuk esaslı, kapalı gözenekli düzgün hücre yapısına sahip levha şeklinde yalıtım malzemesidir. İklimlendirme ve havalandırma sistemlerinde kanal ve büyük çaplı boru hatlarının dış yüzeylerinde ısı yalıtımı ve yoğuşma kontrolü amacıyla uygulanır. İzocam’ın yüksek ısı yalıtımı, yüksek yoğuşma kontrolü özellikleriyle öne çıkan esnek yapıdaki İzocamflex Levha ürünü, CFC içermez ve çevre dostudur.
İzocam Manto Taşyünü: TS EN 13500’e uygun, özel olarak üretilen Manto Taşyünü Levhalar, sıvalı dış cephe yalıtım sistemlerinde ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılır. Dış duvarların dıştan yalıtım uygulamalarında yüksekliği 28,5 metreden yüksek binalarda yanmazlık özelliği nedeniyle de Manto Taşyünü tercih edilmektedir.  Standartlara uygun bir şekilde stoklanan ve uygulanan ürünlerin ömürleri ise genel olarak bina ömrü kadardır. 
İzocam Teras Çatı Levhası: Her çeşit ve eğimdeki metal ve ahşap çatılarda, yürünen veya yürünmeyen geleneksel teras çatılarda ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılan İzocam Taşyünü Teras Çatı Levhaları, su yalıtımının altında kullanılır. Yürünmeyen teras çatılarda olduğu kadar yürünen teras çatı uygulamaları için de uygundur. 
İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli: Özel bağlantı aparatları ile solar panellerin sandviç panellere pratik bir şekilde uygulanmasına olanak tanımaktadır. Üst düzey bir inovasyon ürünü olan İzocam Tekiz Solar Çatı Paneli, vidalanarak yapılan konvansiyonel uygulamalara kıyasla da su yalıtım zafiyetini ve korozyon riskini ortadan kaldırarak çatılarda maksimum koruma sağlar. 

Etiketler:

#izocam #izocamtekiz #yalıtımıcatipanel #solarcatipanel

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter