Yapı Magazin
Devamını Oku

BIM Nesneleri Neden Önemlidir ve Nasıl Oluşturulmalıdır?

Yapı malzemesi üreticileri, BIM’in sektör genelinde benimsenmesinde önemli ancak ihmal edilmiş bir role sahiptir. BIM nesneleri, BIM modellerinde temel "yapı taşları" olarak hizmet eder ve geometrik bilgilerin yanı sıra, çevresel veriler, performans verileri gibi ürün açıklamalarını da içeren bina bileşenlerini temsil etmek için oluşturulur (Şekil 1). Ticari yazılım paketleri tarafından sağlanan t..
Devamını Oku

''BIM'in Yapı Sektörüne Getirdiği Yenilikler, Cephe Tasarım ve Uygulama Süreçlerini Olumlu Etkilemiştir''

BIM'in yapı sektörüne getirdiği yenilikler ile birlikte cephe tasarım,  üretim ve uygulama süreçleri de yeniden şekillenmeye başladı. BIM’ in cephe tasarım ve uygulama süreçlerine etkilerini, BIM kütüphanelerinin sektörün gelişimine sunduğu katkılarını ve BIM’ in sürdürülebilir yeşil cephe sistemlerine olan etkilerini konuştuğumuz FYT Mühendislik Duowin Sistemleri Proje Satış Uzmanı-Mimar Efş..
Devamını Oku

''Yapı Bilgi Modellemesi, Sürdürülebilir Yapılaşma Noktasında Önemli Bir Araç''

İZODER, Yapı Bilgi Modellemesi de dahil sektör ile ilgili tüm yenilikleri ve gelişmeleri üyelerine en hızlı şekilde aktarmak için çalışmalar gerçekleştiriyor. Teknolojinin inşaatta etkin şekilde kullanımını sağlayan BIM'in öneminden, BIM'in sürdürülebilir yeşil binalar üzerinde etkilerini ve BIM'in Türkiye’de kullanımının daha da yaygınlaşması için yürüttükleri faaliyetleri konuştuğumuz İZODER Yön..
Devamını Oku

''BIM Kütüphanesinin Varlığı, Sektörde Rakipler İçin Stratejik Bir Fırsat ve Rekabet Üstünlüğü Sağlamaktadır''

Yapı sektörünün dijitalleşmesine katkı sağlamaya devam eden BIMMade,  Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) uygulamalarının doğru bir şekilde gerçekleşmesi  ve yaygınlaşması için çalışmalar gerçekleştiriyor. BIM'in önemini, sunduğu avantajlarını, BIM kütüphanelerinin sektör adına katkılarını, BIMMade' in 2024 için planladığı çalışmalarını ve hedeflerini konuştuğumuz  BIMMade Kurucusu ve CEO'..
Devamını Oku

''BIM'in Sağladığı Avantajlar, Özellikle Ülkemizin Deprem Sonrası Yeniden İnşa Sürecine Önemli Katkılar Sunacak''

İnşaat sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, sektörün gelişmesi için yenilikleri takip ederek, Yapı Bilgi Modellemesi'nin (BIM) Türkiye’de kullanımının daha da yaygınlaşması amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor. BIM'in Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması için yürüttükleri faaliyetleri, BIM'in inşaat maliyetlerine etkilerini ve openBIM'in tasarım, yapı, maliyet, işletme,üretim aşamasında sunduğ..
Devamını Oku

''BIM, Sürdürülebilirlik Çabalarına Destek Sağlayan, Çevreye Duyarlı, Enerji Verimli Yapılaşmayı Teşvik Eden Önemli Bir Araç''

İnşaat sektöründe, Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) uygulamalarının yaygınlaşması için sektörel iş birliği ve standartların oluşturulması büyük önem taşıyor. Paydaşların bir araya gelerek BIM uygulamalarını geliştirmesi ve standartlaştırmasının sektörün genel olarak güçlenmesine katkı sunacağını belirten TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sinem Kolgu, “Denetimsizlik i..
Devamını Oku

“BIM Sayesinde Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı İçin Yönetmeliğe Uygunluk Kontrolleri Sağlanabilir”

Yapı sektörünün dijital geleceği olarak adlandırılan BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) teknolojileri yapı ölçeğinde her türlü verinin dijital ortama aktarılmasına ve yönetilmesine imkân tanıyor. Sürdürülebilirlik, enerji verimliliği, zaman ve maliyet açısından avantajlar sunan BIM, altyapı projelerinde de sıklıkla tercih ediliyor. BIM süreçlerini, üst yapı ve altyapı projelerinde avantajlarını, endüstr..
Devamını Oku

Tesis Yönetiminde Verileri Ön Plana Çıkaran Program: Autodesk Tandem

Autodesk Tandem bina performansını iyileştirmek, bina sakinlerinin konforunu artırmak, enerji yönetimini geliştirmek ve işletme maliyetlerini azaltmak için bina sahiplerinin verilere dayalı kararlar almasına yardımcı oluyor. Yeni tesis izleme özellikleri, sistemlerin nasıl bir araya geldiğine ve bir binanın nasıl performans gösterdiğine yönelik içgörüler sunuyor.Kullanıcılar, operasyonel verimlili..
Devamını Oku

buildingSMART Türkiye, Hayata Geçirdiği Projeleriyle Bım Konusunda Bilinci Artırmayı Hedefliyor

Türkiye İMSAD ev sahipliğinde faaliyet gösteren buildingSMART Türkiye, hayata geçirdiği projeleriyle BIM konusunda bilinci artırmayı hedeflerken mimarlar, mühendisler, proje yöneticileri, akademisyenler, kamu otoriteleri, meslek odaları ve ilgilenen tüm taraflarla da bilgi alışverişinde ve değerlendirmelerde bulunuyor.İnşaat ve yapı sektörü, tüm dünyada hızla yayılan BIM (Building Information Mode..
Devamını Oku

Bım Pazarının 2027’ye Kadar Tahmini 7.536,0 Milyon Dolara Ulaşması Bekleniyor

Allied Market Research’ın yaptığı global BIM pazarına yönelik araştırmada yapı sektörünün dijital geleceği olarak adlandırılan Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)’in 2027 yılına kadar %15,0'lik bir büyüme ile 7.536,0 milyon dolara ulaşacağı belirtildi.BIM, binaların ve diğer altyapı projelerinin fiziksel ve işlevsel özelliklerinin dijital temsillerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini içeren dijital bir ..
Devamını Oku

Bım’in Sekizinci Boyutu: Sahada Güvenlik Ve Önleme

Yapı sektörünün dijital geleceği olarak adlandırılan Yapı Bilgi Modellemesi (BIM), yapının proje aşamasından ömrünü tamamlamasına kadar olan tüm süreçlerde kullanıcılara maksimum fayda sağlıyor. Farklı aşamalara sahip olan BIM’in 8. boyutu ile sahada yaşanacak kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.BIM, tasarım aşamasında tasarımcıya seçimlerinde rehberlik eden ve tasarımı optimize eden simülasyon..
Devamını Oku

“BIM, En Gerçekçi Modelleme İmkânlarıyla ‘Görerek ve Bilerek’ İlerleme Olanağı Sağlıyor”

Yapı sektörünün sayısal geleceği olarak ifade edilen Yapı Bilgi Modellemesi (BIM), firmalara, mimarlara, müteahhitlere, müşavirlere ve uygulayıcılara sunduğu ortak kullanım imkânı sayesinde daha çevreci ve ekonomik yapıların inşa edilmesini sağlıyor. Bu noktada ise ürünlerin dijital ikizlerinin bulunduğu BIM kütüphaneleri kısa sürede doğru ürüne ulaşılmasını mümkün kılıyor. BIM konusunu detaylarıy..
Devamını Oku

Uçtan Uca Çözümlerle Şantiyelerde Hız ve Verimlilik Dönemi

İnşaat sektörünün çözüm ortağı Hilti, tasarımdan şantiyeye kadar her aşamada bina projelerini zamanında ve kusursuz tamamlamaya yardımcı olmak için tasarlanmış, tasarlanmış yazılım, hizmet ve ürünler sunuyor.Mühendislik proseslerinde, şantiyede ve sonrasında yaşanabilecek yaygın zorlukların üstesinden nasıl gelinebileceği konusunda mentorluk yapan Hilti, aynı zamanda üretkenliği de artırıyor. İnşa..
Devamını Oku

“BIM’e Tam Anlamıyla Geçiş İçin Ciddi Bir Sürece ve Bilince İhtiyaç Duyuluyor”

buildingSMART Türkiye (bSTR), yapı sektöründe BIM kullanımının ve sektörde bilincin artırılması için hem kamu kuruluşları ile hem de sektör paydaşlarıyla özel çalışmalar gerçekleştiriyor. bSTR tarafından düzenlenen “openBIM ne işe yarar” webinar serisinde ise konusunda uzman kişiler, deneyimlerini anlatarak openBIM konusunu farklı açılardan ele aldı. buildingSMART Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Mu..
Devamını Oku

"BIM4Turkey, İnşaat Sektörünün Dijital Dönüşüm Yol Haritasını Çiziyor"

BIM için oluşturulan ortak bilgi platformu ve yazılımlar bina yönetiminden, varlık yönetimine kadar tüm süreçlerde etkili oluyor. BIM konusunda global alanda gerçekleştirdiği faaliyetler ile farkındalığı artırmayı hedefleyen BIM4Turkey, zengin eğitim içeriği sayesinde yetkin sektör profesyonelleri yetiştirmeye katkı sunuyor. BIM4Turkey Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlayda Öner Mermerbaş, BIM4Tu..
Devamını Oku

Yapı Bilgi Modellemesi’nin Pazar Büyüklüğü 10,7 Milyar Dolara Ulaşacak

Chicago’da yer alan bir araştırma şirketinin yayınladığı rapora göre; Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) pazarının 2026 yılına kadar 2020 yılında 5,4 milyar ABD dolarından 10,7 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Chicago’da bulunan bir araştırma şirketi, Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) pazarına ilişkin rapor yayınladı. Rapora göre 2020 yılında 5,4 milyar ABD dolarına sahip olan pazarın 2026 yılın..
Devamını Oku

“BIM’e Geçiş Sürecinizi Autodesk Çözümlerimizle Kolaylaştırıyoruz, Artı’larımızla Tanışın”

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM)’in en önemli araçlarından birini de nesneler oluşturuyor. Autodesk Müşteri Yöneticisi Ceren Yılmaz Gökmen, BIM Kütüphanelerinin önemini, kütüphane oluştururken dikkat edilmesi gereken noktaları, Revit yazılımının kullanıcıya verimlilik ve hız noktasında sunduğu ayrıcalıkları, Artı&Artı olarak sektöre sundukları çözümleri Yapı Magazin dergisine anlattı. Ceren Yılmaz..
Devamını Oku

Silverline ın Yeni Davlumbazı Eterno ile Maksimum Ferahlık

 Kullanım alanlarına göre alternatif çözümler üreten ve modern çağın mutfak dekorasyonuna özgünlük katan Silverline, davlumbaz ürün grubuna yeni eklediği Eterno ile mutfakta geçirilen zamanı daha keyifli hale getiriyor. Yenilikçi motor teknolojisi sayesinde mutfaklara konfor katan duvar tipi davlumbaz Eterno, sessiz çalışan motor teknolojisiyle keyifle yemek yapma imkânı tanıyor. Güçlü motor ..
Devamını Oku

“AR-GE Merkezimiz, Yeni Tesisimizde Üretilecek İnovatif Ürünler İçin Çalışıyor”

 Türkiye bir deprem ülkesi olduğu için yapı sektörünün önemli gündem maddelerinden birini de depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi oluşturuyor. Polisan Kimya olarak sizler de güvenilir yapıların inşa edilmesi noktasında temelden başlayan bir hizmet sunuyorsunuz. Güvenilir yapıların inşa edilmesi noktasında proje aşamasından inşaatın fina..
Devamını Oku

Türk İklimlendirme Sektörü İhracat Rekorları Kırdı

 Sektörün ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 32,9 büyürken 2021 yılbaşından bu yana Türkiye ihracatından aldığı pay yüzde 2,7 olarak gerçekleşti. Ülkemizin 2020 yılında ihracatın ithalatı karşılama oranı %83,4 iken 2021 yılında iklimlendirme sektörünün ihracatının ithalatı karşılama oranı ise %96,1‘e yükseldi...
Devamını Oku

Yeni Aydınlatma Koleksiyonunda Her Ürün Farklı Bir Hikâye Anlatıyor  

  Elips Tasarım Mimarlık kurucusu Y.Mimar Feza Ökten Koca tarafından kurulan FEZA dsgn, koleksiyonundaki ürünleri kullanıcılar ile buluşturmaya devam ediyor. Alışılmışın dışına çıkarak farklı bir tasarım yaklaşımının benimsendiği aydınlatma ürünleri Fluid, Wavelight, Cactus, Queen, Line ve Drop, sahip oldukları formlar ile kendi hikâyelerini yalın an..
Devamını Oku

Borusan Mannesmann, Sürdürülebilirlik Çalışmalarını Hızlandırdı

  Türkiye çelik boru pazarının lider markalarından Borusan Mannesmann, sürdürülebilirlik alanında çalışmalarını hızlandırdı. Bu konuda farklı başlıklarda yürütmeye başladığı projeler ve işlerle hedefleri doğrultusunda ilerleyen şirket son olarak Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’ndan (TSKB) 20 milyon dolar tutarında finansman sağladı. B..
Devamını Oku

Daikin Türkiye’nin İlk “Sürdürülebilirlik Raporu” Yayımlandı

 Tüm üretim ve yönetim süreçlerini sürdürülebilirlik politikaları üzerine geliştiren Daikin Türkiye, bu yönde yaptığı çalışmaları bir raporla yayımladı. Şirketin açıkladığı 122 sayfalık Sürdürülebilirlik Raporu’nun lansmanı ise Levent’te yapıldı. Lansmanda Daikin Türkiye CEO’su Hasan &..
Devamını Oku

İnşaat Sektörü, Faiz İndiriminin Piyasaya Yansımasını Bekliyor

 Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) her ay açıkladığı Hazır Beton Endeksi ile Türkiye’de inşaat sektörü ve bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumu ve beklenen gelişmeleri ortaya koymaktadır. İnşaat sektörünün en temel girdilerinden biri olan ve aynı zamanda üretiminden sonra kısa bir süre içinde stoklanmad..
Devamını Oku

Kentsel Dönüşüm, Yalıtım Uygulamalarının Yapılacağı Doğru Bina İçin Önemli Bir Fırsat

 Türkiye’deki binaların yüzde 80’inde ısı yalıtımı bulunmadığını ve şehirlerde uygulanan yalıtım kalınlıklarının, Avrupa’da aynı iklim kuşağında yer alan şehirlere göre geride olduğunu belirten İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, “Madrid’de binalarda 12 cm kalınlığında yalıtım levhası kullanılıyor ama aynı iklim kuşağındaki İstanbul..
Devamını Oku

Volkan Kırtok, Workindo Genel Müdür Yardımcısı Oldu

Yapı-inşaat sektöründe; insan kaynakları, hizmet alım-satımı, projelere teklif verme gibi birçok alanda çözümler sunan Workindo.com, deneyimli isimlerle büyümeye devam ediyor.Uzun yıllardır dijital pazarlama ve iş geliştirme konularında sektörün önemli markalarında yöneticilik yapmış olan ve Workindo’da Pazarlama Direktörl&..
Devamını Oku

Beril Khalaf Interiors’tan Yaratıcı Spor Mekânı

 Uzun zamandır aynı yaşam tarzını paylaşıp bunu bir işe çevirmek isteyen üç yakın arkadaşın, online platformda başlayan girişimlerinden sonra ortaya çıkan ortak bir performans alanı yaratma isteği 7.15 GYM projesinin temellerini oluşturmuş. Projenin ana tasarım fikri de bu üç arkadaşın arasındaki bağlantıyı temel alarak şekillenmiş. İç mekânı..
Devamını Oku

GF Hakan Plastik’ten, Yenilikçi ve Çevre Dostu Ürünler

 GF Hakan Plastik, ISK SODEX’de en yeni ürünlerinin yanı sıra GF’in üst yapı ve alt yapı ürünlerine yer verdiği standında yoğun bir fuar dönemi geçirdi. Georg Fischer Piping Systems Üst Yapı İş Birimi Başkanı Cristopher Dühnen’in de ziyaret ettiği stantta GF Hakan Plastik ürünlerinin yanı sıra GF ürünleri de ..
Devamını Oku

Vaillant, 700 Kat Daha Çevreci ve Verimli Isı Pompasını Sektöre Sunuyor

Vaillant’ın 147 yıllık deneyimi ve teknolojisinin bir sonucu olan aroTHERM Plus ısı pompası, benzerlerine göre küresel ısınma potansiyeli açısından 700 kat daha çevreci ve verimli olması ile dikkat çekiyor. Isı pompalarının hem verimlilikleri hem de doğa dostu yapıları ile öne çıktığını belirten Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, ..
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter