Yapı Magazin
Devamını Oku

''Depreme Dirençli Kentler İçin Su Yalıtımında Standartlara Uygun Doğru Malzeme Seçimi Çok Önemli''

Yapı ve inşaat sektöründe 50 yılı aşkın tecrübesi, uzman kadrosu ve geniş ürün yelpazesi ile ihtiyaca yönelik çözümler sunan UKS Yapı, yüksek kalite standartlarını da her daim korumaya devam ediyor. Depreme dirençli yapılar için su yalıtımının önemini, UKS Yapı’nın bitümlü su yalıtım ürünlerini ve Shingle çatıların uygulama esaslarını konuştuğumuz İzotüm Yalıtım Maddeleri Satış Müdürü Nevzat Goloğ..
Devamını Oku

''AR-GE Merkezimizden Aldığımız Güçle Trendleri Takip Ediyor ve İş Ortaklarımıza Terzi İşi Çözümler Sunuyoruz''

EKAN Kimya, yapı kimyasalları sektöründe “sorumlu üretici” olma misyonuyla, hem uzun vadeli iş başarısı hem de gezegenin geleceği için sürekli iyileştirme ve güçlü bir sürdürülebilirlik bilinciyle faaliyet gösteriyor. EKAN Kimya’nın inovatif ürünlerini, AR-GE çalışmalarını, yurt içi ve global pazarda hedeflerini konuştuğumuz EKAN Kimya Kurucu Ortağı Eyüp Ensar Ekşi, “Şeffaflık, güven, insana ve çe..
Devamını Oku

''Güçlü AR-GE Kadromuzla Yalıtım Alanında İnovatif Ürünler Geliştirmeye Devam Ediyoruz''

Sektöre sunduğu inovatif ürünleriyle dayanıklı, uzun ömürlü ve konforlu yapıların inşa edilmesine katkı sağlayan KarKim, nitelikli AR-GE çalışmalarıyla zemin grubu ve su yalıtımı grubunda yeni ürünleriyle piyasaya daha fazla çeşitle hitap edebilmeyi amaçlıyor. KarKim’in güncel AR-GE çalışmalarını, yalıtımın önemini, sağlık ve enerji verimliliği açısından doğru yalıtım uygulama sistemlerini konuştu..
Devamını Oku

''Kalite ve AR-GE'ye Verdiğimiz Önemle Uzun Ömürlü ve İnovatif Ürünler Geliştiriyoruz''

“Doğru ürün seçimi kriz anında değil yapının ilk aşamasında yapılmalıdır” mottosunu benimseyen QIS Yapı Kimyasalları özellikle su yalıtımı konusunda zengin ürün çeşidiyle sektöre inovatif çözümler sunuyor. QIS’in güncel AR-GE çalışmalarını, yalıtımın önemini ve sektöre sunduğu hibrit çözümlerini konuştuğumuz QIS Yapı Kimyasalları Satış Şefi Aslıhan Kayık, “Yapı kimyasalları üretmek ciddi teknik, d..
Devamını Oku

Cubo İle Yapıda ve Yalıtımda Bütünsel Çözümler

Hem iç pazarda hem ihracat pazarında her yıl yaptığı yatırımlarla istikrarlı bir şekilde büyüyen CUBO, ana üretim hattı Antalya Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere, İstanbul, Ankara ve Elâzığ tesislerinde üretimini gerçekleştiriyor.Boya grubunda inşaat ve sanayi boyaları üretimi gerçekleştirirken, yalıtım grubunda ısı ve su yalıtım sistemleri üretimi yapan CUBO'nun, bu ürün gruplarındaki üretimine..
Devamını Oku

Devrim Yaratan Yeni Nesil Su Yalıtımı: Bitüline Resista

SBS ile modifiye edilmiş elastomer bitüm, özel polimerler ve yüksek mukavemetli dokunmamış polyester taşıyıcı ile imal edilen, temel ve tek yüz kalıp perde su yalıtım uygulamalarında tek kat olarak güvenle kullanılabilen, üst yüzeyindeki özel kum tanecikleri ve kendinden yapışkanlı modifiye bitüm sayesinde, taze betona yapısal betonun hidratasyon ısısı ile (120 cal/g=500 J/g) yüksek bir mukavemetl..
Devamını Oku

''İş Ortaklarımızın İhtiyaçlarına Anında Çözüm Bularak Hizmet Veriyoruz''

“Çatı ve yalıtıma dair her şey” prensibiyle sektöre hizmet sunan Nimeçatı, geçmişten geleceğe yalıtım noktasında sektördeki yenilikleri ve ürünlere dair son teknolojileri yakından takip ediyor. Doğru yalıtım ve doğru çatı uygulamalarını, temelden çatıya kadar yalıtımın önemini ve yalıtım konusunda en üst düzey performans alınmasıyla sektörde fark yaratan Proof membran ürünlerini konuştuğumuz Nimeç..
Devamını Oku

Çevreye Duyarlı Ürün Tasarlamayı İlke Edinen BTM, AR-GE Merkezinde İhtiyaca Yönelik Çözümler Geliştiriyor

BTM sektörde 48 yıllık tecrübesi, ileri teknolojiyle donatılmış AR-GE Merkezi, alanında uzman personeli, yenilikçi ve çağdaş yalıtım ürünleriyle hizmet veriyor. BTM’nin AR-GE Merkezindeki güncel çalışmalarını, Bituproof Temel Bohçalama Sisteminin detaylarını, BTM’nin uluslararası alanda gerçekleştirmeyi planladığı yeni proje ve yatırımları konuştuğumuz BTM Yurt İçi Satış ve Pazarlama Müdürü Umut C..
Devamını Oku

''Yalıtım Enerji Verimliliği Seferberliğinin Başlatılması ve Karbon Ayak İzinin Azaltılması İçin Kritik Öneme Sahip''

Tüm üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği, çevre bilincini ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı odağına alan ODE Yalıtım, yalıtım bilincinin gelişmesi için de çeşitli çalışmalar yürütüyor. ODE Yalıtım’ın güncel AR-GE çalışmalarını, yalıtımın önemini ve yalıtım konusunda bilinç ve farkındalık düzeyini konuştuğumuz ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, “Yalıtım, hem her zaman savunduğumuz ene..
Devamını Oku

''Ytong 0,08 ile Yapı Malzemeleri Sektöründe Devrim Niteliğinde Bir Yeniliğe İmza Attık''

Yapı sektöründe fark yaratan gazbeton yapı malzemeleri geliştirmek ve ürünlerinin performansını artırmak için AR-GE yatırımlarını ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Ytong, ısı yalıtımı yoluyla enerji tasarrufu sağlanması konusunda 60 yıldır sektörün öncüleri arasında yer alıyor. Uzun ömürlü yapılar ve enerji verimliliği açısından yalıtımın önemini, sürdürülebilir ürünleriyle ısı ya..
Devamını Oku

''Sektöre Sadece Ürün Değil Çevre ve İnsan Sağlığını Gözeten Çözümler Sunuyoruz''

Yapı sektörüne üstün nitelikli ürün ve sistem çözümleri sunan Ravago Bina Çözümleri ihtiyaca çözüm üretirken çevre ve insan sağlığını gözeten ürünler üretmeye dikkat ediyor. Sağlıklı yalıtım ürünlerinin üretiminde ve uygulamasında aranan koşulları, sürdürülebilir yalıtım için EUCEB Belgesinin önemini ve “Profesyonel seri” adı altında sektöre sundukları ürünleri konuştuğumuz RBS Ravago Türkiye Bina..
Devamını Oku

Yalıtım 4.0 Devrimini Başlatan Dyo Güçlü AR-GE Çalışmaları ve Yenilikçi Isı Yalıtım Ürünleriyle Sektörde Fark Yaratıyor

Tüm iş süreçlerinde olduğu gibi AR-GE çalışmalarını da sürdürülebilirlik odağında yürüten DYO, dünyanın ve insanların ihtiyaçlarına ayak uydurmak, onlara daha iyi ve daha temiz bir gelecek sunabilmek adına yalıtım 4.0 devrimini başlattı. Yalıtımın önemini, DYO’nun güncel AR-GE çalışmalarını ve yangına dayanıklı hale getirilmesi için geliştirdikleri yeni yalıtım ürünü üzerine konuştuğumuz DYO Boya ..
Devamını Oku

''Cephe Sistemlerinde Kullanılan Doğru Malzemelerin Yalıtım Özellikleri ve Isı İletkenli Enerji Verimliliğini Artırır''

CEPHEDER (Cephe Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Türkiye’de cephelerde olması gereken standartları belirlemek, projelerde önerilen cephelerin sokak ve kent görüntülerini elde etmek, altyapı ve estetik konusunu gündeme taşımak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Cephe katmanlarının doğru uygulanması ve doğru malzeme seçiminin önemi hakkında sektörü bilgilendirmeye ve farkındalık yaratmaya amaçladıkları..
Devamını Oku

Redcolour Uzun Ömürlü ve Dayanıklı Yapılar İçin Sürdürülebilir Çözümler Sunuyor

Boya ürünleri imalatında sektörün öncülerinden olan Redcolour, kaliteli ve sürdürülebilir malzemeler üretmeye özen gösteriyor. Sürdürülebilirlik ve verimlilik çalışmalarının yanı sıra yalıtım alanında güncel AR-GE çalışmalarını, ısı yalıtımında başrol oynayan EPS malzemelerinin kullanım prensiplerini ve piyasaya sundukları su yalıtımında vazgeçilmez ürünleri BİTÜM 2K 500’ü konuştuğumuz Redcolour Y..
Devamını Oku

''Çatı Uygulamalarında Kullanılan Malzemeler Yalıtım Açısından Verimli ve Çevreye Duyarlı Olmalıdır''

Tüm dünyada enerji verimliliği çalışmalarının arttığı son dönemlerde çatılarda yapılan doğru yalıtım uygulamalarıyla birlikte çevre dostu yapılara ulaşmak mümkün. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden ÇATIDER (Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) de enerji verimliliği konusunu yeni çalışmalarının odağına alıyor. Doğru yalıtım ve doğru çatı uygulamalarını, enerji verimliliği sağlayan siste..
Devamını Oku

''Yalıtımın Sağlıklı Bir Şekilde Uygulanması İçin Yerinde Yapılacak Denetimler Büyük Önem Taşıyor''

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Türkiye çapında yalıtım bilincinin yaygınlaştırılması ve yalıtım sektörünün gelişmesi için çalışmalar yürütüyor. İdeal yalıtım uygulamalarını, enerji verimli ve çevreye duyarlı yapılaşmada yalıtımın önemini konuştuğumuz İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, “İZODER olarak her fırsatta doğru malzeme, doğr..
Devamını Oku

Isı Yalıtımı Nedir, Neden Isı Yalıtımı Yaptırmalıyız?

Isı yalıtımı konutlardaki sıcak soğuk dengesini sağlamak amacıyla ısı köpükleri kullanılarak enerji tasarrufu sağlanmasıdır. Sürekli artan enerji maliyetleri bütçeleri zorlarken artık ısı yalıtımı ile tasarruf sağlamak ihtiyaç haline gelmiştir. Isı yalıtımı yalnızca enerji tasarrufu sağlamak değil aynı zamanda yapının ömrünün uzatılmasını sağlamak ve sağlıklı çevre oluşturmak içinde tercih..
Devamını Oku

“Isı Yalıtım Uygulamaları, Enerjide Her Yıl Yaklaşık 10 Milyar Dolar Tasarruf Sağlıyor”

Nüfusun yüzde 95’inin çeşitli derecelerde deprem kuşağı üzerinde yaşadığı ülkemizde, inşa edilen yapıların deprem dayanıklılığını uzun yıllar sürdürülebilmesi için su yalıtım uygulaması şart. Su yalıtımı bina ömrünü uzatırken, enerji verimliliği konusunda önem arz eden ısı yalıtım uygulamalarıyla her yıl 9-10 milyar dolar tasarruf sağlamak mümkün. İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu ile ..
Devamını Oku

"Tasarımdan Üretime Kadar Faaliyetlerimizin Her Aşamasında Sürdürülebilirlik Odaklı Çalışıyoruz"

Sürdürülebilirlik olgusuna verdiği önem ve bu doğrultuda attığı adımlarla inşaat sektörüne örnek olan Kalekim, “Su yalıtım ve enerji tasarruf malzemesi” Elasticool ile vizyonunu bir kez daha vurguluyor. Yüksek solar yansıtma özelliğinde su yalıtım ve kaplama malzemesi 3151 Elasticool; düşük yüzey sıcaklığı sağlayarak yapıların soğutma sisteminde kullanılan elektrik maliyetini düşürüyor. Böylece yü..
Devamını Oku

“Doğru Uygulama, Kaliteli Ürün İle Birleşerek Uzun Ömürlü Yapıların Oluşmasını Sağlıyor”

Binalarda enerji kayıplarının büyük çoğunluğu çatılardan meydana geliyor. Hem enerji verimliliğinin sağlanması hem de uzun ömürlü yapılar için yalıtım büyük taşıyor. yalıtımda kaliteli malzeme kullanımı, doğru uygulama esasları ve eğitimin önemini konuştuğumuz Nimeçatı Zeytinburnu Şube Müdürü Ergün Şimşek, kalite noktasında standartlara uygun üretim yapılmasına ve ürüne uygulanan test sonuçlarına ..
Devamını Oku

“Ürün Kalitesi Ve Doğru Uygulama, En Temel Sorumluluğumuz”

Müşterilerini, ürün seçimi ve ürünlerin doğru uygulanması noktasında garanti altına almak için, donanımlı ve profesyonel satış kadroları ve destek birimleri ile hizmet veren Pt Politek; EPS asmolen, EPS karbonlu ve beyaz ısı yalıtım levhaları, EPS söve blokları, yerden ısıtma levhaları, tavan kaplama ve iç dekorasyon ürünlerini sektöre sunuyor.  Binaları dış etkenlerden koruyarak bina ömrünü ..
Devamını Oku

“Karkim Olarak Yeni Nesil Binalara En Uygun Çözümleri Sunuyoruz”

Enerji verimli ve güvenilir yapıların inşa edilmesi için yalıtım uygulamaları büyük önem taşıyor. Bu noktada ise tüm yalıtım sistemlerinin bir bütün olarak değerlendirilmesi ve birbirleriyle uyumlu çalışması gerekiyor. KarKim’in sektöre sunduğu yalıtım çözümlerini, yalıtımda uygulama esaslarını ve malzeme seçiminin önemini konuştuğumuz KarKim Satış ve Pazarlama Müdürü Ata Şamil Namlı, “Önem verdiğ..
Devamını Oku

“Sağlıklı Pazar Büyümesinde Temel Kıstas Kalite Standartları”

Büyük bir bölümü deprem tehdidi altında bulunan Türkiye’de yapı stokunun büyük bir kısmı betonarme olduğu için, temellerde ve çatılarda uygulanan su yalıtımı, yapı güvenliği açısından büyük önem taşıyor. “Çatı ve temelde su yalıtımı” denince akla gelen en önemli malzemeler arasında ise bitümlü örtüler yer alıyor. Yıllardır yapılan AR- GE çalışmaları sonucunda yeni nesil proof membranlar ve birçok ..
Devamını Oku

“Kendinden Yapışkanlı Proof Ürünler, Bitümlü Membrana Talebi Artırıyor”

Bitümlü membranlarla yapılan su yalıtımı, depreme dayanıklı yapıların inşası için olmazsa olmaz bir uygulama olmasının yanı sıra iç ortamda rutubet oluşumunu engelleyerek insan sağlığını da güvence altına alıyor. Su yalıtımı söz konusu olunca bitümlü membran uygulamaları, akla gelen ilk uygulamalardan birini oluşturuyor. İzotüm Yalıtım Maddeleri Satış Müdürü Nevzat Goloğlu ile UKS’nin sektöre sund..
Devamını Oku

Onduline Avrasya’dan Temel ve Perdede Etkili Su Yalıtım Çözümü: Bituline Resista

Dünyada 70 yılı aşkın süredir çatı kaplama ve su yalıtım ürünlerini en üst kalitede ve çevreye duyarlı üretim süreçlerine bağlı kalarak sektöre kazandıran Onduline, membran ailesine kattığı Bituline Resista ile fark yaratmaya devam ediyor. Yanal su migrasyonu, yapıştığı betondan sıyrılma ve taze betona yapışma gibi performansları yurt dışında akredite laboratuvarlarca test edilen ve performansı ka..
Devamını Oku

Su Yalıtımında Tasarruf Sağlayan İnovatif Yaklaşım: Ravaproof Profesyonel Seri

Su yalıtımı söz konusu olduğunda her iklimde, her talebe inovatif çözümlerle yanıt veren Ravago Bina Çözümleri, yeni nesil tek kat proof su yalıtım sistemi Ravaproof Profesyonel Seri’yi  sektöre kazandırdı. Klasik APP ve SBS polimerlere ek olarak özel polimerle modifiye edilen RavaProof  Profesyonel Seri tek kat teras, perde ve temel membranları, yapışma performansını ileriye taşıdığı gi..
Devamını Oku

BTM’den Pratik, Güvenli, Uzun Ömürlü ve Ekonomik Bohçalama Sistemi: Bituproof

Ürün gamını sürekli genişleterek, sektöre yenilikçi ve kaliteli ürünler kazandıran BTM, BTM Bituproof Temel Bohçalama Sistemi ile yapılaşmanın yoğun olduğu kent merkezlerinde, bitişik nizam vaziyette yapılacak yapıların temellerinde ve kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yeniden yapılacak binaların temellerinde su yalıtımı için pratik, güvenli, uzun ömürlü ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Ayrıca ik..
Devamını Oku

“Proof Membranlar İle Perde ve Temel Yalıtımda Yüksek Kaliteli Su Yalıtımı Sağlıyoruz”

Güvenilir yapıların inşa edilmesi için çatılarda ve temellerde uygulanan su yalıtımı büyük önem taşıyor. Yüzde 99 performansın kabul edilmediği su yalıtımında ise kalite ve doğru uygulama için farklı tip ve kalınlıklarda ürün çeşitliliğinin bulunması gerekiyor. Eryap Grup Satış ve Pazarlama Müdürü Tolga Ceylan ile 17 Ağustos depreminin 23. yıldönümünde yalıtımın önemini, bitümlü membranların su ya..
Devamını Oku

ODE Epikon Serisinden Her İklime ve Detaya Uygun “First Class” Çözümler

Türkiye’de ilk kez -30 derece soğukta bükülme dayanımına sahip versiyonları da bünyesinde barındıran ODE Epikon membran serisindeki ürünler, yalıtım ihtiyacına tek katta çözüm sunuyor. Üstün yapışma performansı ve mekanik mukavemetleri ile farklı ve kalıcı çözümler sunan Epikon Serisi ürünleri hızlı ve kolay uygulama yöntemiyle de fark yaratıyor. ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan ile gerç..
Devamını Oku

Daha Düşük Kalınlıklarda Daha Yüksek Yalıtım… Yeni Nesil PIR Esaslı Sandviç Paneller, Çatılarda Yaygınlık Kazanıyor

Teknolojinin gelişimi ile birlikte inşaat sektörü de yeni ürün ve uygulamalarla kendini geliştiriyor. Düşük lambda değerine sahip yeni nesil yalıtım teknolojisine sahip sandviç paneller, inşaat sektöründeki ilerlemeyi vurgulayan inovasyonlar arasında. Daha düşük kalınlıklarda daha yüksek termal performansa sahip PIR esaslı sandviç paneller mineral liften %95’e varan, PUR dolgudan %20’ye varan oran..
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter