Yapı Magazin
Devamını Oku

Şantiye Şefi Kimdir? Ne İş Yapar, Ne Kadar Maaş Alır?

Şantiye şefi, müteahhit adına inşaattaki işleri yöneten, personelin sevk ve idaresini sağlayan kişiye verilen isimdir. Şantiye şefleri iş güvenliği yasalarına göre erekli tedbirlerin alıp alınmadığını denetleyen ve projenin teknik şartnamelere uygun bir şekilde yapılmasını sağlamakla sorumludur. Şantiye Şefinin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Şantiye şeflerinin inşaatta yapmakla soru..
Devamını Oku

İnşaat Mühendisinde Olması Gereken Özellikler

İnşaat mühendisliği okuyan öğrencilerin çoğu bu meslekte ihtiyaç duydukları eğitimleri alırlar, ancak bu dersler her ne kadar inşaatın temel yapı taşları olsa da teorik olarak görülmediğinden dolayı ister istemez mühendisin kendini eksik hissetmesine neden olacaktır. Okulda mezun olmak için gerekli eğitimlerin hepsi eksiksiz ve hatasız bir şekilde alındı, ancak bir mühendisin bundan daha faz..
Devamını Oku

Perçin Nedir? Perçin Çeşitleri Nelerdir?

Kullandığımız eşyaların tamamında montaj aşaması var. Montaj birden fazla parçanın olduğu ürünlerin bir araya getirilmesini sağlamak amacıyla bağlantı elemanları kullanılması işlemidir. Dolayısıyla bu bağlantı elemanları ürüne göre çeşitlilik gösterir. Bu çeşitler arasından bir tanesi de perçinlerdir. Bizde bu makalemizde perçin nedir, perçin çeşitleri nelerdir ve nerelerde kullanılır gibi s..
Devamını Oku

Doğru Isı Yönetimi İçin E.C.A.’dan Yenilikçi Çözüm: Poly Oda Termostatları

İklimlendirme çözümlerine güncel teknolojiyi entegre eden E.C.A., Poly Pure, Poly Comfort ve Poly Touch oda termostatları ile yaşam alanlarının ısı kontrolünü kullanıcısına bırakıyor. Bireysel ve ticari alanlarındaki doğru ısı yönetiminde yüzde 35’e varan yüksek enerji tasarruflu yapısıyla fark yaratan Poly serisi, kablosuz bağlantı özelliği sayesinde de uzaktan kontrol edilebiliyor.Yaşam alanları..
Devamını Oku

İzocam, Solar Panel Uyumlu Çatı Sandviç Panelleri Sayesinde Maksimum Enerji Verimliliği Sunacak

Tüm yalıtım ürünlerinde sahip olduğu %25 pazar payı ile sektör liderlerinden olan İzocam, 57 yıldır doğal kaynaklara zarar vermeden, can ve mal güvenliğini dikkate alarak, enerji tasarrufu ve konfor sağlayan çevreci ve sürdürülebilir yalıtım çözümleri geliştiriyor. İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, İzocam’ın üretim kapasitesi ve sürdürülebilirlik noktasında gerçekleştirdiği çalışmaları konuştuğu..
Devamını Oku

Saray Alüminyum, AR- GE Yatırımlarıyla Sektöre Katma Değerli Ürünler Sunmaya Devam Ediyor

Nano kompozit panel, SARAY A2 yangına dayanıklı kompozit panel, Alüminyum Cotta dış cephe kaplama malzemesi gibi birçok yeniliği Türkiye’de ilk kez pazarla buluşturan Saray Alüminyum, EN normlarını dikkate alarak ürettiği EW55 yalıtımlı kapı ve pencere sistemi ile bir inovasyonu daha sektöre kazandırdı. Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici ile EW55 yalıtımlı kapı ve pencere sistemi..
Devamını Oku

"CUBO, İnovatif ve Çevreci Ürünleriyle Cephelerde Ekstra Koruma Sağlıyor"

Cephe boyaması, çok sık yapılabilecek bir uygulama olmadığı için, tercih edilen boyaların binaları çevresel faktörlere karşı uzun süre koruyabilmesi oldukça önemli. Olumsuz iklim koşullarına karşı dayanım, yüzeylerde su geçirimsizlik sağlama ve nefes alabilir yapıda olması cephe boyalarında aranan kriterlerden… Bu anlamda sektörün ihtiyaçlarını karşılayan CUBO’nun yüzde 100 saf akrilik esaslı boya..
Devamını Oku

“Çatı ve Cepheler, Yapıların Konfor Şartlarını Belirlediği İçin Detay Çözümleri Önem Taşıyor”

Yapılarda enerji kayıplarının büyük çoğunluğu çatı ve cephelerde meydana geliyor. Enerji verimli, daha konforlu ve sağlıklı yapıların anahtarını ise doğru malzemelerin, doğru uygulamacı tarafından doğru yöntemler ile uygulanması oluşturuyor. Çatı ve cephe sistemlerinde enerji verimliliği, yapı sektöründe dijitalleşme ve güneş enerji sistemlerini konuştuğumuz TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbu..
Devamını Oku

“Eski Alışkanlıklarımıza ve Bildiklerimize Göre Değil Değişen Koşullara Uygun Önlemler Almamız Şart”

Güvenilir, sağlıklı ve sürdürülebilir kentler inşa etmenin yolu; kaliteli ürünün, doğru tekniklerle uygulandığı iyi projelendirilmiş yapılardan geçiyor. Çatılar ise hem dış etkenlere en fazla maruz kalan alanlar olduğu için hem de enerjinin büyük bir kısmı çatılardan kaybedildiği için sağlıklı ve sürdürülebilir yapıların inşa edilmesinde önem taşıyor. Kalitenin arka planda kaldığı, uygulamanın dah..
Devamını Oku

Türkiye İMSAD, İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Sonuçları Açıklandı

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Aralık 2021 sonuçları açıklandı. Aralık ayında da gerileme yaşandığı belirtilen Bileşik Endeks’te şu bilgiler yer aldı: Yeni ekonomi politikalarının yarattığı belirsizlik faaliyetlerde düşüşe yol a..
Devamını Oku

Şantiyelerden Dünya İkinciliğine  

 İnşaatlarda çalışıp hem spor yapan hem de para kazanıp ailesinin geçimine katkı sağlayan Muaythai şampiyonu milli sporcu Ahmet Ertekin, Tayland’da düzenlenen Muaythai Dünya Şampiyonası’nda, 67 kiloda Türkiye’yi temsil etti. Milli sporcu, gösterdiği üstün performans ile finale kadar gelerek dünya ikincisi oldu ve gümü..
Devamını Oku

Şehirlerde Sürdürülebilirlik İlkesiyle Planlı Çözüm Şart

 Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: “Çevresiyle uyumlu, bulunduğu binanın çözümlerine destek olduğu gibi yapının çevreyle de ilişkilerine destek olan çatılar, kent silüetini iyileştirir. Bizim şehirlerimizde ç..
Devamını Oku

İnşaat Malzemelerine Yönelik İç ve Dış Talep Eylül Ayında Devam Etti

 İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Kasım 2021 Sektör Raporu’nda şu tespitler yer aldı: İnşaat malzemeleri sanayi üretimi eylül ayında geçen yılın eylül ayına göre yüzde 6,9 arttı. Ağustos ayında yüksek bir aylık büy&uu..
Devamını Oku

Projeleriyle ilkleri gerçekleştiren ORGE Enerji'ye "Güvenilirlikle Hayatı Kolaylaştırma Ödülü"

 İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Borsası, yerel yönetimler ve çok sayıda kurum ile yaptığı işbirliğinde 15 bin işletmeye güvenilirlik eğitim veren Güvenilir Ürün Platformu, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Güvenilir İstanbul 2023 etkinliğini gerçekleştirdi.Pandemi ile birlikte çalışmalarına hız veren ve başkan..
Devamını Oku

“Koramic Orman Projesi ile Küresel Soruna Dikkat Çekmeyi Hedefliyoruz”

 Kentleşmenin artması ve plansız yapılaşma birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yoğun hissedildiği bir dönemden geçtiğimizi de göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerekirse “Koramic Orman” projesi hakkında neler söylemek istersiniz? Hangi olay ya da faktörler size bu projeyi hayata ge&..
Devamını Oku

Hedefimiz İnşaat Malzemeleri Sanayisinin Ülkemize Katkısını Artırmaktır

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 45’inci kez düzenlenen “Gündem Buluşmaları” Demirdöküm’ün katkılarıyla 21 Ekim Perşembe günü online olarak gerçekleştirildi. Açılışını Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, moderatörlüğü..
Devamını Oku

Konut Projelerinde Pa-Flex Kauçuk Tercihi

 Pa-Flex Kauçuk, başarılı bir fuar etkinliğinin ardından önemli projelere ürünleriyle katkı sağlamaya devam ediyor. Bu değerli projelerden ilki İstanbul Gaziosmanpaşa ilçesinde, TEM otobanının hemen yanında yükselen Tem Avrasya Konutları projesidir. Hem kauçuk levha hem de boru ürünlerinin kullanıldığı proje Fuzul Yapı tarafından TOKİ gü..
Devamını Oku

Ravago Bina Çözümleri İnovatif Ürünleri ve Yeni Yatırımlarıyla Liderler Zirvesinde

 Ravago Bina Çözümleri’nin 2021’e uzanan süreçteki büyüme hikâyesini bizlerle paylaşır mısınız?Ravago Bina Çözümleri, 30 yıldır Türkiye yalıtım pazarında faaliyette bulunan, yaygın bayi ağı ve uzman satış kanalı ile öne çıkan Mardav Yalıtım A.Ş., Kayseri’de taş yünü, seramik yünü ve cam yünü üretimi yapan Ravaber Yapı Ürünleri A.Ş., Kocaeli’de bitümlü membran üretimi yapan Stoper Yapı ve Yalı..
Devamını Oku

“Maksimum Enerji Verimliliği İçin İdeal Mimari Çözümler Sunuyoruz”

Avrupa Komisyonu, binalarda enerji verimliliğine yönelik önlemleri de içeren “Fit For 55” paketini devreye aldı. Sürdürülebilir enerji ve karbon salımına dikkat eden bir firma olarak Avrupa Yeşil Mutabakatı sizi nasıl etkiledi? Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde nasıl adımlar atıyorsunuz? Avrupa Yeşil Mutabakatı, iklim ve çevreyle ilgili zorluklarla mücadele konusunda Avrupa Birliği’ni..
Devamını Oku

"İş Süreçlerimizin Temelinde Sürdürülebilirlik Var"

Sektörün önemli gündem maddelerinden biri Avrupa Yeşil Mutabakatı… Karbon salımına dikkat eden bir firma olarak “Fit For 55” paketini nasıl değerlendirirsiniz? Bu kapsamda İzocam olarak çevre dostu yatırımlarınızdan ve sürdürülebilirlik hedeflerinizden bahseder misiniz?Dünyadaki enerji kaynakları giderek tükeniyor ve gün geçtikçe artış gösteren sera gazı salımı, küresel ısınmayı tetikleyerek iklim..
Devamını Oku

Altıgen Pal Peteğinden İlham Alınan Misafirhaneye Şık Tasarım

“Gesellschaft für Gesundheitsberatung (GGB)”, ilgilenen kişilere Max-Otto-Bruker-Haus'ta bir ila iki yıl içinde tıbbi sertifikalı sağlık danışmanları olmaları için eğitim veren, kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Ayrıca burada düzenli olarak tıbbi ve psikolojik seminerler de düzenleniyor. GGB'nin kapsamlı eğitim ve seminer programı kapsamında, 2017 yılınd..
Devamını Oku

“Nimeçatı Olarak Değişen Dinamikler Arasında Değişmeyen Değerlerimiz Var”

 Çatılardaki yalıtımının enerji verimliliği ve sağlıklı, uzun ömürlü binaların inşa edilmesinde önemi nedir? Çatı, bir binanın önemli noktalarındandır ve çatı yalıtımı yaptırmak binanın yapı ömrünü uzatır. Çatı yalıtımını yaptırırken binanın kullanım tipine uygun malzeme ve çatı sistemleri tercih edilmelidir. Yalıtımın sistemli bir şekilde, kaliteli işçilik ile yapılması bir yandan enerj..
Devamını Oku

“Yapı Performansının Sürdürülebilirliği İçin Cephe Testleri Şart”

 Cephe elemanlarının performansından yüzde yüz emin olabilmek adına yapı elemanlarına bazı testler uygulanıyor. Test süreçleriniz nasıl işliyor?Bazı test üniteleri kapalı ortamlarda kurulur veya tam ölçekli numunelerin test edilmesi adına resmi test gününe kadar test duvarları oluşturulur. Üreticiler ise istedikleri iş için üretilen duvarlara mock up’larını monte ederler ve böylece test sürec..
Devamını Oku

"Gelecekteki Tehditlere Karşı Şimdiden Analizler Yapıp Çalışmaya Başlanmalı"

 Binaların dış cepheleri dış etkenler nedeniyle en çok aşınan bölgelerdir. Bu noktada ise dış cephelere uygun malzeme seçimi önem taşıyor. Dış cephe malzeme seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?Dış cephe malzeme seçiminde pek çok unsur göz önünde bulundurulur. Yüzeysel bir aşınma ise mimarın seçeceği her malzemede bir miktar olacaktır. Cephe eğer sağlıklı bir şekilde aşınıyorsa..
Devamını Oku

“Kaliteye Sadece Doğru Malzeme ve Doğru İşçilikle Ulaşılabilir”

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmelik sektörü nasıl etkiledi? Biz ÇATIDER olarak bu süreci destekliyoruz. Küresel iklim değişikliklerinin etkileri son dönemde günlük yaşamımızda da güçlü şekilde görülmeye başladı. Özellikle su kaynaklarımız hayati öneme sa..
Devamını Oku

Silverline, Yeni Teknolojilerle Hataları Minimize Edip Verimliliği Artırmayı Hedefliyor

 Silverline Ankastre, 1 Ocak- 31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki iş akış süreçlerinin yer aldığı “Sürdürülebilirlik Raporu 2020” yi yayınlandı. Raporda markanın ekonomik, sosyal ve çevresel alandaki tüm performansları değerlendirmeye alındı. Yalnızca finansal başarıyı değil sürdürülebilir değer yaratma anlayışını benimseyen Si..
Devamını Oku

Panasonic Ip Interkom Güvenli Yaşam Alanları Sunuyor

 Panasonic IP Interkom ile dairelerde, apartmanlarda, villalarda bina önüne ya da resepsiyona gelen tüm ziyaretçilerle evde yokken bile cep telefonu ile görüşme yapılabiliyor.  Su baskın dedektörü, gaz dedektörü, hareket algılayıcı dedektör gibi güvenlik ürünleri sisteme eklenerek, evlerde oluşabilecek tüm olums..
Devamını Oku

MaxiAir Plus Mono, Kütüphane Sessizliğinde Yaşam Alanı Vadediyor

Çevrenin korunması, sürdürülebilir bir gelecek ve var olan emisyonların minimum seviyeye indirilmesi amacıyla yenilenebilir enerjide önemli adımların atıldığı günümüzde DemirDöküm; sağlıklı, yüksek kaliteli ve maksimum tasarruf sağlayan ürünleriyle sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Havadaki ısı enerjisini min..
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter