Yapı Magazin
Devamını Oku

Vaillant Türkiye, Yüksek Verimlilik Sunan Isı Pompaları İle Yeni Döneme Hazırlanıyor

Isıtma ve soğutma sektörünün öncü markalarından Vaillant, Türkiye’de büyümeye devam ediyor. Vaillant Group Türkiye CEO’su Alper Avdel, yılın başında koydukları hedeflere ulaştıklarını belirterek, 2023 yılında yüzde 12 büyüdüklerini belirtti. İklimlendirme sektörünü yeni bir dönemin beklediğini belirten Alper Avdel, “Daha çevreci ve daha tasarruflu ısı pompaları ile yeni döneme hazırız” dedi.Ürün g..
Devamını Oku

IEA: Küresel Hedeflere Ulaşmak İçin Enerji Verimliliğindeki İlerleme Hızının 2030’a Kadar İki Katına Çıkması Gerekiyor

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), jeopolitik gerilimler, kırılgan enerji piyasaları ortamında, ekonomilerdeki ve enerji kullanımındaki yapısal değişimlerin dünyanın artan enerji talebini karşılama biçimini nasıl değiştirdiğini mercek altına aldı.IEA'nın yeni Dünya Enerji Görünümü 2023 (World Energy Outlook 2023) raporuna göre, bugün yapılmakta olan büyük değişimler, on yılın sonunda oldukça farklı..
Devamını Oku

''2024'ün Enerji Verimliliği Yönünden Başarılı Bir Yıl Olacağına İnanıyoruz''

EYODER, enerji verimliliği alanındaki farkındalığı artırmaya ve Enerji Performans Sözleşmeleri’ni (EPS) büyütmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. EPS’lerin sektör açısından önemini, EYODER’in yeni dönem vizyonunu ve enerji verimliliği alanındaki farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetlerini konuştuğumuz EYODER Yönetim Kurulu Başkanı Onur Ünlü, “Geçtiğimiz kasım ayında sektörümüzün dünya geneli..
Devamını Oku

''Enerji Verimli, Güvenli, Sağlıklı, Konforlu ve Uzun Ömürlü Binalar İçin Yalıtımın Önemini Vurgulamaya Devam Edeceğiz''

İZODER, 30 yıldır yalıtım bilincini artırmak ve sektörü daha da ileriye taşımak için çalışmalarına devam ediyor. Enerji verimliliği ve yalıtımın öneminin giderek arttığı bu dönemde, enerjide dışa bağımlılığı azaltma imkânı da sağlayan yalıtım uygulamalarının önemini,  devam eden kentsel dönüşüm sürecinin enerji verimliliğine etkilerini ve enerji tüketimini minimuma düşüren pasif ev standartla..
Devamını Oku

Çin’den Türkiye Enerji Sektörüne “Yeşil” Destek

Çin’in dev enerji firmalarından State Power Investment Corporation (SPIC), “Enerji ile Parlayan Çin ve Türkiye, Karbon Rüyasının Geleceği” temalı çevrim içi etkinlikte iki ülkenin önemli akademisyenlerini, diplomatlarını ve düşünce kuruluşlarını bir araya getirdi. Bu etkinlik Çin ve Türkiye arasında arka arkaya düzenlenen üçüncü etkinlik olurken, özellikle yeşil enerji ve karbon hedeflerine yöneli..
Devamını Oku

Inform Yeni Nesil Yerli Üretim Estia Hybrid Solar UPS, Sürdürülebilirliğe Katkı Sunuyor

40 yılı aşkın tecrübesiyle güç elektroniği alanında çığır açmaya devam eden İnform, yeni nesil teknolojinin ürünü olan Hybrid Solar UPS ile hastane, konut, okul ve işletmeler için maksimum güç ve güvenlik sağlıyor. Geliştirdiği ürünlerle Türkiye UPS sektöründe yeniliklerin öncülerinden İnform’un mühendisleri tarafından tasarlanan Estia Hybrid Solar UPS, on-grid inverter çalışma modu ile yükle..
Devamını Oku

Mimsan’ın Biyokütle Enerji Santrali Projesine Bir Ödül de ICCI’dan

Atıktan enerji alanında yerli teknolojinin öncü markalarından Mimsan, Oltan Köleoğlu Enerji’ye anahtar teslim yaptığı Afyon Eber BES projesi ile bir kez daha ödüle layık görüldü.Afyon Eber Biyokütle Enerji Santrali, ICCI Enerji Ödülleri’nde biyokütle enerji kategorisinde “en iyi ana ekipman ödülü”nü almaya hak kazandı. Türkiye’de enerji sektörünün projelerinin ödüllendirildiği “ICCI Enerji Ödüller..
Devamını Oku

Tanyer Yapı’dan Çağdaş, Doğa ve İnsan Odaklı, Güneş Enerji Sistemine Sahip Konut Projesi

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, yapımını sürdürdükleri TanUrla’nın bölgede yeni bir çekim merkezi olacağını belirterek, nitelikli ve yatay mimariye sahip projelerin talep gördüğüne dikkat çekti. 2022 yılında yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Tanyer, “TanUrla projesinde ilk parselde kaba inşaatı ve betonarmeleri tamamladık. Tuğla duvarlara başladık. Yılba..
Devamını Oku

Global Batarya Pazarına Yeni Yerli Oyuncu: Reap Battery

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji, enerji depolama çözümleri geliştirmek ve üretmek üzere Reap Battery şirketini kurdu. Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji, enerji depolama çözümleri alanında %100 iştiraki olarak Reap Battery ile büyümeyi hedefliyor. İstanbul Tuzla’da yılda 5 GWh’lık enerji depolama sistemi ür..
Devamını Oku

Çukurova Isı, Sulu Radyant Teknolojisi ile Isıtmada Yüzde 30’a Kadar Tasarruf Sunuyor

Çevre dostu ve verimli radyant teknolojileriyle ısıtma sektörünün öncülerinden Çukurova Isı, sulu radyant panel ürün grubu ile işletmelere, tasarrufu ve konforu aynı anda vadediyor.Enerji maliyetlerinin yükseldiği günümüz dünyasında tasarruf her alanda öncelikli tercih kriterleri arasında yer alıyor. İşletmelerde konfor sağlayan ve böylece verimliliğin artmasında önemli bir paya sahip olan ısıtma ..
Devamını Oku

2023 Yılında Rüzgâr Enerjisini Bekleyen 4 Kritik Gelişme

Küresel ölçekte yaşanan enerji krizi, pek çok ülkenin yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesine yol açıyor. Rüzgâr enerjisinin son yıllarda artan popülaritesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, sürdürülebilir bir gelecek doğrultusunda 2023 yılında rüzgâr enerjisini bekleyen 4 kritik gelişmeyi açıkladı.Temiz enerji kullanımı konusunda artan farkındalık, k..
Devamını Oku

Kale Kapı Pencere Sistemleri Yaşam Alanlarında Enerji Tasarrufu ve Konfor Sağlıyor

Binalarda enerjinin verimli kullanılabilmesi için ısı yalıtımı büyük önem taşıyor. Standartlara uygun olmayan pencere ve kapı sistemleri, evlerde büyük enerji kayıplarına neden olabiliyor. Kale Kilit çatısı altında faaliyet gösteren Kale Kapı Pencere Sistemleri, kaliteli ürünleri ile binalarda ısı tasarrufuna katkı sağlıyor. Artan nüfus ve bina sayısı ile ısınma amacıyla enerji kullanımı her ..
Devamını Oku

Daikin VAM-J8, İç Ortam Hava Kalitesini Kontrol Ederek Enerji Verimliliği Sağlıyor

Konutlarda ve ticari alanlarda taze hava sağlamaya yönelik çözümler sunan Daikin, kullanıcıların ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda geliştirdiği yeni VAM-J8 ısı geri kazanımlı havalandırma cihazı sayesinde ısıtma ve soğutma özelliklerinin yanı sıra nem kazanımıyla enerji tasarruflu havalandırma yapıyor.İklimlendirme sektöründe üstün teknolojili geniş ürün gamıyla standartları belirleyen Daikin..
Devamını Oku

Kimpur, Gebze Fabrikasında Devreye Aldığı Güneş Enerjisi Santraliyle Temiz Enerji Üretmeye Başladı

Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli poliüretan sistemleri üreticisi Kimpur, AB Yeşil Mutabakatı’nın sanayi üretimindeki gereken dönüşümleri için önemli bir adım attı ve Gebze’deki fabrika binasına kurduğu güneş enerjisi santralini devreye aldı. Kimpur, bu sayede üretim için gereken enerjinin yaklaşık yüzde 20’sini temiz enerjiden elde edecek.AB Yeşil Mutabakatı’na uyum ve ihracatta rekabetçiliği..
Devamını Oku

Lamilux F100 Wave, Sıfır Enerji Tüketimi ile Gün Işığını Mekânlara Taşıyor

Form Endüstri Tesisleri, Alman menşeli Lamilux ürün gamına yeni bir model ekledi. Lamilux Çatı Işıklık ve Duman Tahliye Sistemleri, enerji tüketiminin büyük bir bölümünü oluşturan aydınlatmayı doğal yollarla sağlayarak sıfır enerji tüketimi ile gün ışığını mekânlara taşıyor. Çevreci ve enerji verimliliği yüksek ürünlerin kullanımı her geçen gün daha da önem kazanıyor. Form Endüstri Tesisleri’..
Devamını Oku

5 Farklı Kapasite Seçeneğiyle Merkezi Isıtmada Tasarruf: E.C.A. Felis Kazan

Türkiye’de ısıtma ve iklimlendirme sektörünün güçlü markalarından E.C.A., duvar tipi yoğuşmalı kazanı Felis ile tasarruf ve sessizliği bir arada sunuyor. Yüzde yüz yerli sermaye ile E.C.A. AR-GE merkezi tarafından tasarlanıp geliştirilerek üretilen Felis kazanlar dayanıklılığı ve yüksek verim oranıyla öne çıkıyor.Çevre dostu çözümleriyle ısıtma ve iklimlendirme sektörünün öncülerinden E.C.A.’nın m..
Devamını Oku

Akdağ’ın Sürdürülebilirlik Vizyonu, EPD ve EUCEB İle Tescilleniyor

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 90.000 m² alan üzerinde 30.000 m² kapalı alanda üretim yapan Akdağ Entegre Taşyünü tesisi, Endüstri 4.0 Akıllı Fabrika teknolojisi ile çevre dostu üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Ürünün insan sağlığına zararlı kanserojen madde içermediğini belgeleyen EUCEB sertifikası ile düşük karbon ayak izi ile üretim yapıldığını tescilleyen EPD belgesine sahip olan ..
Devamını Oku

Hızlanan Enerji Verimliliği Çalışmaları 2050 İçin Bir Dönüm Noktası

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Enerji Verimliliği 2022 raporunu yayınladı. Rapora göre bina tadilatı, toplu taşıma ve elektrikli otomobil altyapısı gibi enerji verimliliğine yönelik küresel yatırımlar 2022’de 560 milyar ABD dolarına ulaşarak geçen yıla oranla %16 arttı.Enerji Verimliliği 2022, IEA’nın enerji verimliliği piyasalarındaki ve politikasındaki küresel gelişmelere ilişkin birincil yıl..
Devamını Oku

“İzocam Olarak Attığımız Her Adımla Karbon Ayak İzini Azaltmakta Kararlıyız”

Kaynakların verimli kullanılması, iklim değişikliği, sürdürülebilir yapıların inşası, enerji tasarrufu, çevreyi koruma ve yaşam kalitesini iyileştirme motivasyonu ile çalışan İzocam, üretimden, ürünlerin içeriğine, ambalajlarından satışına kadar tüm süreçlerde sürdürülebilirlik konusunu merkeze alıyor. İzocam’ın sürdürülebilirlik politikalarını konuştuğumuz İzocam Genel Direktörü Murat Savcı ile y..
Devamını Oku

Warmhaus RecoWa Uygulaması Yenilendi

Tüketicilerin hayatını kolaylaştırmak ve deneyimlerini kusursuzlaştırmak için geliştirdiği mobil uygulamalar ile fark yaratan Warmhaus, kombiyi uzaktan kontrol etmeyi sağlayan RecoWa uygulamasının yeni sürümünü kullanıcıların beğenisine sundu. RecoWa’nın farklı kullanım modları istenilen zamanda ihtiyaç kadar ısınmayla kullanıcıya enerji verimliliği ve tasarruf sağlıyor. Warmhaus'un mobil uyg..
Devamını Oku

“Daha İyi Bir Dünya İçin Sürdürülebilir ve Akıllı Yalıtım Çözümlerinde Değişime Öncülük Ediyoruz”

Globalde 40’tan fazla ülkede 5.500’den fazla çalışan ve 15 ülkedeki 27 üretim tesisi ile global yalıtım sektörünün en büyük markalarından biri olan Knauf Insulation, müşterilerine; yapının tüm alanlarında yüksek enerji verimliliği sağlayan, sürdürülebilir, maksimum performanslı yalıtım çözümleri sunuyor. Knauf Insulation’ın enerji verimliliğine yönelik ürünlerini ve sürdürülebilirlik politikaların..
Devamını Oku

“Yeni Yönetmelik ve Standartlarla Birlikte Enerji Sınıfının Minimum B Olması Hedeflenmektedir”

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğindeki güncellemelerle birlikte, Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar (nSEB) konseptine geçiş, aşamalı olarak zorunlu hale getirildi. Yeni yönetmeliğin yapı sektörüne etkilerini değerlendiren EPSDER Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ateş, yalıtım kredisi, TS 825- Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardında yapılan revizyon ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğin..
Devamını Oku

“Yerli Yeşil Sertifika Sistemi ‘YeS-TR’ ile Ülkemizde Yeşil ve Yalıtımlı Binaların Sayısı Artacaktır”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 19 Şubat 2022 tarihinde Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle Neredeyse Sıfır Enerji Bina (nSEB) konsepti ile ilgili tanımlamalar mevzuatlara eklendi. Türkiye’ye özgü YeS-TR sertifikasını, yalıtım kredisini, U Dönüşü kampanyasını ve mevzuattaki değişiklikleri değerlendiren İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah..
Devamını Oku

“Sağlıklı, İşlevsel ve Doğayla Dost Şehirler İçin İnovatif Ürünler Geliştirmeye Devam Edeceğiz”

Rusya- Ukrayna kriziyle birlikte küresel enerji arz dengesinde yaşanan gelişmeler, yenilenebilir kaynaklara yönelimi artırırken mevcut enerjinin verimli kullanılması noktasında da uyarılarda bulunuyor. Enerji krizini ve inşaat malzemelerinde inovatif yaklaşımları konuştuğumuz Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Akıllı kentler ve çevre dostu binalara eğilimin hız kazandığı bu sü..
Devamını Oku

Saha Mühendisi Nedir?

Saha mühendisleri şantiyedeki iş akışına hakim olan, günlük plan doğrultusunda imalatların yapımı, kontrolünü sağlayan ve şantiye şefinin kontrolünde olan kişilerdir. Saha Mühendisinin Görev ve Sorumlulukları Nelerdir? Saha mühendislerinin yapmakla sorumlu oldukları bir takım görevler vardır. Bu görevler şu şekilde belirtilebilir: ·        Saha i..
Devamını Oku

Derz Dolgusu Nasıl Yenilenir?

Ders ıslak zeminlerde fayans arasına su girmesini önlemek amacıyla yapılan dolgu işlemidir. Bu dolgular zaman içinde kullanıma ve çevresel etkenlere karşı kirlenir ve çirkin bir görüntü almaya başlar. Temizliği zor olan derzler, estetik açıdan kötü bir görüntüye ulaştığında yenilemek şart hale gelebilir. Çoğu insan derz dolgusunun yenilenip yenilenmeyeceğini bilmez. Bu nedenle bu çirkin görü..
Devamını Oku

Yenilenebilir Enerji Nedir? Yenilenebilir Enerji Türleri?

Yenilenebilir enerji doğal kaynaklar tarafından sürekli üretilen ve kendini tekrarlayan enerjiye verilen isimdir. Bu enerji kaynakları doğada sürekli bir döngü halindedir ve var olan enerji kaynakları kullanılarak elde edilir. Yenilenebilir enerjide doğallık çok önemlidir. Yenilenebilir enerji çok hızlı bir şekilde ortaya çıkar yani tüketildiğinden çok daha fazlası oluşur. Yenilenebili..
Devamını Oku

Binalarda Güneş Enerjisi Kullanımı

Yenilenebilir enerji kaynakları artık hayatın her alanında  en büyük ihtiyaç ve desteklerin başında geliyor. Aydınlatma sisteminden bina enerjisine varıncaya kadar kullanılan bu enerji akıllı bina sistemleriyle birlikte daha fazla güç kazanmaya başladı. Yenilenebilir enerji kaynakları denildiğinde ilk akla gelenle arasında bulunan güneş enerjisidir. Değişen ve gelişen dünyada bu ..
Devamını Oku

Hilti’den Şantiyelerdeki Karmaşık Süreçler İçin Mühendislik Çözümleri

Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Özgecan Işıltan, inşaat teknolojileri sektörünün önemli oyuncularından biri olarak mühendislik çözümleri, ilgili teknik ürün verilerine kolay erişim, güvenlik, maliyet verimliliği ve kalite gibi birçok proje gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olmak amacıyla her geçen gün sektörü bir üst noktaya çıkarmak için çalıştıklarını vurguladı.   Geliştirdiği ya..
Devamını Oku

Dinamik Soft Mat ile Yaşam Alanlarında Kusursuz Görünüm 

Kolay uygulanabilir ve yüksek örtücülüğe sahip iç cephe boyası Dinamik Soft Mat, uygulandığı yüzeyin nefes almasını sağlıyor, yaşam alanlarınızın havasını değiştiriyor. Bununla beraber, soft mat dokusu ile uygulandığı yüzeye mükemmel bir görünüm verirken, renkleri çok daha estetik göstererek yaşam alanlarına kusursuz bir görünüm katıyor.Kolay uygulanabilir özelliğiyle binaların iç kısımlarında her..
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter