Yapı Magazin
''55 Yıldır Sunduğumuz Yenilikçi ve Çevreci Ürünlerle İklimlendirme Sektörü Üzerinden Dünyanın Sürdürülebilirliğine Katkı Sağlıyoruz''

''55 Yıldır Sunduğumuz Yenilikçi ve Çevreci Ürünlerle İklimlendirme Sektörü Üzerinden Dünyanın Sürdürülebilirliğine Katkı Sağlıyoruz''

“İşimiz sizi anlamak” mottosuyla, tüm iş süreçlerinde müşteri memnuniyetine öncelik veren Baymak, son kullanıcı ve paydaşların sürdürülebilir memnuniyetini sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyor. Baymak'ın müşteri deneyimini artırma noktasında sundukları entegre çözümlerini, ısı pompaları pazarında sürdürülebilir yatırımlarını ve 2024 için gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri konuştuğumuz Baymak Operasyon Direktörü Mustafa Burçak, “2023'ü klimada yüzde 30, kombide yüzde 20, ısı pompasında yüzde 50 ve  su ısıtıcıları grubunda yüzde 80'in üzerinde bir büyüme ile tamamladık. Yeni dönem stratejimizde ise  kapasite artışı var. Kuracağımız yeni boyler hattı için 8,2 milyon euro yatırım yapıyoruz ve önümüzdeki yıl  faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Kombi ve klima satışlarında yüzde 20, ısı pompasında da yüzde 100  büyüme hedefliyoruz.” dedi.
Gelişmiş teknolojisi ve geniş ürün gamıyla 55 yıldır ısıtma soğutma sektöründe etkin rol oynayan Baymak'ın ürettiği ürünlerini kullanım kolaylığı açısından ve müşteri deneyimini artırma noktasında sundukları çözümlerinden bahseder misiniz?
Baymak olarak; 1969 yılında başlayan yolculuğumuzu 2013 yılından itibaren, iklimlendirme sektöründe Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden BDR Thermea Group bünyesinde sürdürüyoruz. Bugün Tuzla’da 60 bin metrekarelik iki üretim tesisimizde çevre dostu iklimlendirme cihazları üretirken, 600’den fazla bayi, 2100’den fazla satış noktası ve 300’den fazla yetkili servis noktasında yaygın hizmet ağımızla tüketiciye ulaşıyoruz. “İşimiz sizi anlamak” mottosuyla, tüm iş süreçlerimizde müşteri memnuniyetine öncelik vererek, ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’ne uyumlu bir faaliyet yürütüyoruz. Mevzuat ve standartlara uyum sağlayarak, son kullanıcı ve paydaşların sürdürülebilir memnuniyetini sağlamak öncelikli hedefimiz.
Müşterilerimizden gelen her geri bildirimi dikkatlice ele alıyor, uzman ekiplerimiz tarafından doğru bir şekilde değerlendiriyor, müşterilerimizin 7/24 ulaşabilecekleri Çağrı Merkezi hizmetimiz ve geniş servis ağımızla ihtiyaçlarını anlıyor ve hızlı çözümler üretiyoruz. Baymak kullanıcılarına müşteri deneyiminde de yenilikçi hizmetlerin ayrıcalığını sunuyoruz. Müşteri odaklılık ve tek takım olma ruhuyla ortaya koyduğumuz fark yaratan çalışmalarımız sayesinde Şikayetvar tarafından düzenlenen ve tüketicilerin değerlendirmeleri sonucunda kazananların belirlendiği A.C.E. Awards etkinliğinde 6 kez Müşteri Deneyimini En iyi Yöneten Marka olarak ısı sistemleri kategorisinde “Altın” ödülünün sahibi olduk. Ayrıca Türkiye’deki markaların teknoloji alanındaki tüketici marka algısını araştıran ve bu sene 5’incisi düzenlenen Tech Brands Türkiye ödül töreninde, kombi alanında 2. kez "En Teknolojik Marka" ödülünün sahibi olduk.
“Attığımız her adımda tüm paydaşlarımız için değer yaratırken, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlamaya odaklanıyoruz”
Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ve tüketimin artmasıyla birlikte sürdürülebilirlik daha sık gündeme geliyor. Peki Baymak'ın son tüketiciye sunduğu sürdürülebilir çözümleri nelerdir?
Sürdürülebilirlik; ekonomi ve sosyal hayatı tüm alanlarda etkileyen küresel pandemi döneminden bu yana hem ülkelerin hem de şirketlerin ajandalarının birinci maddesi haline geldi. Çünkü doğayı ve çevreyi gözetmeyen, geleceğe yatırım yapmayan, sürdürülebilirliği bir felsefe olarak benimsemeyen şirketlerin geleceğin ekonomisinde kendisine yer bulamayacağı net olarak görüldü. İklimlendirme sektörü de bu süreçte önemli bir role sahip ve birçok alanda etki yaratabilecek konumda. Baymak’ın sürdürülebilirlik yaklaşımı, kuruluşundan bu yana şirketin DNA’sında var ve tüm iş süreçlerine entegre edilerek, bir şirket kültürü olarak geleceğe taşınıyor. Baymak olarak; çevresel, sosyal, ekonomik etkilerin yönetimine öncelik veren politikalar benimsiyoruz. Şirketin sürdürülebilirlik öncelikleri ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları da faaliyetlerimize ve performans sonuçlarına yön veriyor. 
İklim değişikliği ile mücadele, inovasyon ve teknoloji odaklı üretim modelleri, cinsiyet eşitliği, tedarikçi ve çalışan güvenliği, müşteri memnuniyeti, sorumlu tedarik uygulamaları, karbon azaltım çalışmaları başta olmak üzere çok sayıda hedefi şirket politikalarımızın ayrılmaz birer parçası olarak benimsedik. Attığımız her adımda tüm paydaşlarımız için değer yaratırken, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlamaya odaklanıyoruz. Bugün; ısıtma, soğutma ve havalandırma gibi iklimlendirme sistemleri, sera gazı emisyonlarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Sürdürülebilir yaklaşımlar, bu emisyonları azaltmak ve iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlamak açısından büyük önem taşıyor.
55 yıldır sunduğumuz yenilikçi ve çevreci ürünlerle iklimlendirme sektörü üzerinden dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlayarak değer yaratıyoruz. Daha yaşanabilir ve güvenli bir dünya yaratmak için sorumluluk alıyoruz.
“Isı pompalarında Baymak  olarak, Türkiye’de öncü rol üstleniyoruz”
''Geleceğin teknolojisi'' olarak adlandırılan, son yıllarda kullanımı büyük oranda artan ısı  pompaları, tasarruf ve konforun yanı sıra çevreci özellikleriyle de tüketicinin ilgisini çekiyor. Baymak'ın piyasaya sunduğu ısı pompalarının özellikleri ve Baymak’ın ısı pompalarında kullanılan  R32 soğutucu akışkanın sürdürülebilir çevresel avantajları nelerdir? Isı pompalarında enerji verimliliği ve çevre dostu soğutucu akışkanların kullanımı ve yaygınlığı konusundaki gelişmelerden  bahseder misiniz?
Isı pompası dünyanın sürdürülebilirliğini tehdit eden tehlikeler arasında ilk sıraya yükselen çevre kirliliği  ve iklim krizi ile pahalı enerji tüketimine alternatif çözüm sunuyor. 2030 dünya vizyonunda diğer elektrikli ısıtma sistemleri ile fosil yakıtlı kazanları geride bırakacağı öngörülen ısı pompalarında Baymak  olarak, Türkiye’de öncü rol üstleniyoruz. Enerji dönüşümünü temel alan vizyonumuzla, hava kaynaklı ısı  pompası ürünleriyle yüzde 80’e varan enerji tasarrufu elde ederken, bu dönüşüme katkı sağlıyoruz.
Doğa dostu, “Yenilenebilir Enerji Grubu’nun bir üyesi olan ısı pompası ailemiz, evlerdeki iklim konforunu sağlamak için kullanılan “Split ve Monoblok Inverter” ayrıca yüksek kapasite Monoblok Plus,  havuz suyunu ısıtmak için kullanılan “Monoblok Havuz, evsel ve ticari işletmelerde sıcak su ihtiyacını  gidermek için kullanılan “Monoblok Sıcak Su” ürünlerinden oluşuyor. Enerjinin yüzde 80'ini doğadan  yüzde 20'sini ise elektrikten sağlayan Baymak Isı Pompası, düşük enerji tüketimi sağlıyor ve  ısıtma-soğutma yapılabilirken, aynı zamanda bir boyler veya termoboyler ilavesiyle kullanılabilir sıcak su  da elde edilebiliyor.
Geleneksel ısıtma cihazlarından farklı olarak dış ortamın havasından aldığı enerji ile yüksek verim  sağlayan Baymak ısı pompalarının bir PV sistemi ve güneş kolektörüyle birlikte kullanılmasıyla çok daha verimli bir sistem kurmak da mümkün. Ayrıca Baymak ısı pompası ürünleri uluslararası standartlarda da  en yüksek puanla derecelendirildi. 
Gelecekte en etkin iklimlendirme teknolojilerinden biri olacağı  öngörülen ısı pompasında, Avrupa ve uluslararası standartlara göre performans derecelendirmelerini  onaylayan Eurovent tarafından, en yüksek verimlilik derecesi olan A+++ sertifikasyonuna sahibiz.
Baymak ısı pompaları, ısı enerjisini bir ortamdan diğer bir ortama taşıma prensibi ve elektrikle beslenen  sistemiyle, 1 kW enerji harcayıp 5 kata ulaşan enerji üretimi sağlıyor. Inverter teknolojisi sayesinde, sistem üzerindeki sıcaklık sensörlerinden aldığı bilgiyle tüketimini optimize edip, iç ortamın anlık ihtiyaç  duyduğu ısıtma veya soğutmayı minimum düzeyde elektrik tüketerek sağlıyor.
Elektrikle çalışması nedeniyle gazlı cihazlardaki riskleri de barındırmazken kış aylarında split ve  monoblok modellerde 65°C çıkış suyu sıcaklığı ve yaz aylarında soğutma özelliğiyle dört mevsim konfor  sağlıyor. Fosil yakıt tüketimi olmadığı için gaz, duman, koku salınımı yapmayan ısı pompalarında baca gereksinimi de yok.
“Kombi ve klima satışlarında yüzde 20, ısı pompasında da yüzde 100  büyüme hedefliyoruz”
Yüksek AR-GE gücü ve sürdürülebilir inovatif çözümleriyle üretim gerçekleştiren BAYMAK için  2023 nasıl geçti? 2024 için gerçekleştirmeyi planladığınız yeni projelerinizden ve yatırımlarınızdan  bahseder misiniz?
Baymak olarak dünyayı ve tüm canlıları koruma vizyonuyla yürüttüğümüz ve yenilikçi çalışmalarımızı  kapsayan Sürdürülebilirlik Raporumuzu 2022 yılında paylaştık. Türkiye'de doğalgaz altyapısının  genişlemesi ile birlikte kombi pazarında ciddi bir büyüme görüldü. Türkiye'de apartman dairelerinin  büyüklüğü ve izolasyon seviyesi neticesinde en çok tercih edilen kapasite ise 24 kW oldu. Ekonomik  belirsizliklerin de etkisiyle 2023'ün ilk yarısında bayilerde ciddi kombi stoğu oluşsa da yılın ikinci  yarısında daha çok bu stoklar sahaya yayıldı ve ilk çalıştırma adetleri artış gösterdi. Diğer yandan geçen yıl  fosil yakıtlı enerji maliyetlerinin yükselmesi neticesinde yoğuşmalı merkezi sisteme dönüşüm projeleri de  hızlandı. 2023 yılında klima satışları pandemi öncesi dönemin iki katına çıktı. Küresel anlamda yaşanan  iklim değişikliğiyle uzayan yaz sezonları klimalara olan talebi artırırken, konut tarafında yaşanan yenileme  yatırımları da klima pazarını büyütmeye devam ediyor. Bu çerçevede Baymak geçen yılı yaklaşık yüzde 65  oranında bir büyüme ile kapattı. 2023'ü klimada yüzde 30, kombide yüzde 20, ısı pompasında yüzde 50 ve  su ısıtıcıları grubunda yüzde 80'in üzerinde bir büyüme ile tamamladık. Yeni dönem stratejimizde ise  kapasite artışı var. Kuracağımız yeni boyler hattı için 8,2 milyon euro yatırım yapıyoruz ve önümüzdeki yıl  faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Kombi ve klima satışlarında yüzde 20, ısı pompasında da yüzde 100  büyüme hedefliyoruz.


Etiketler:

#baymak #yenilikçi #çevreci #iklimlendirme #ısıpompası #sürdürülebilirlik

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter