Yapı Magazin
Geberit, İnovatif Ürünleriyle Zamansız Tasarımlara İmza Atıyor

Geberit, İnovatif Ürünleriyle Zamansız Tasarımlara İmza Atıyor

Sıhhı tesisat ve vitrifiye alanındaki inovatif ürünleriyle yaşam alanlarına değer katan Geberit, Türkiye’de 20. yılını kutluyor. Geberit’in yeni nesil teknolojiler ve hijyen özellikleriyle sektörde fark yaratan ürünlerini, sürdürülebilirlik çalışmalarını, tasarım süreçlerinde dikkat ettikleri noktaları ve sifonik yağmur drenaj sistemlerini konuştuğumuz Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer, Türkiye’de son 3 yılda yakaladıkları büyümeden, yeni stratejilerinden, ürün gruplarından ve teknolojik yatırımlarından bahsetti.  
Banyo mobilyalarını ciddi oranda yıpratan ve ahşabın şişmesine sebep olan nem, yaşam alanlarının sorunları arasında yer alıyor. Geberit olarak banyo mobilyalarında yaşanan nem sorununa karşı nasıl çözümler sunuyorsunuz?
Günümüzde birçok banyo mobilyası, nem gerçeği göz ardı edilerek ince ve koruyucu özelliği oldukça düşük bir film ile kaplanıyor. Her gün neme maruz kalan mobilyalarda ortaya çıkan hoş olmayan çatlak yüzeylerle birlikte aynı hizada kapatılamayan kapılar ve çekmeceler de yaşam kalitesini düşürüyor. Geberit olarak çözümlerimizi her daim yüksek standartta sunduğumuz için nem konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Banyolardaki nem gerçeğini unutmadan üretim süreçlerimizde tüm testleri gerçekleştiriyoruz.
Banyo mobilyalarını uzun süredir denenmiş ve test edilmiş ahşap malzemeyle donatarak, su ile temasın önlenemediği alanlarda kalitesini kanıtlıyoruz. Nemi alıp tekrar bırakma özelliğine sahip ahşap yüzeyler, iç mekânın havasında da sağlıklı bir etki bırakıyor. Ürünlerimizdeki ahşabın yüksek dayanıklılık gücü, tasarıma uyum sağlayan görünümüyle buluşarak banyoları üst segmente taşıyor. 
Otomatik etkinleşen ve manuel kapatılabilir Geberit Option Plus ise evrensel tasarım çizgisiyle her banyoya uyum sağlıyor. Aydınlatmalı aynalar, parlamayan aydınlatma için LED ışık şeritleri ile donatılarak bulunduğu alanın ihtiyaca göre aydınlatılmasına yardımcı oluyor. Akıllı depolama alanı çözümleri ve kullanışlı bağlantılarıyla kullanıcı ihtiyaçlarına cevap veren Option, yüksekliği ayarlanabilen cam raflarla daha düzenli bir iç mekân yaratıyor. Buzlu cam, şerit kulp görevi görüp parmak izi bırakmazken, Option Plus aynalı dolaplar ise ayrıca entegre bir USB bağlantısı sunuyor.
“Kullanıcılarımızın günlük yaşamını daha üst standartlara yükseltmek için tasarımda inovasyon yaratıyoruz”
İnsanların yaşam alanları ve tercihleri farklılık gösteriyor. Geberit olarak sizler de farklı tercihlere uygun çözümler sunuyorsunuz. Farklı tasarım seçenekleri sunarken fikir aşamasından finalize edilmesine kadar dikkat ettiğiniz noktalar nelerdir?
Geberit olarak tasarım süreçlerinde ürünün sadece estetik tasarıma sahip olmasını değil, aynı zamanda yaşamı önemli ölçüde kolaylaştırmasını da dikkate alıyoruz. Bu noktada en önemli mottomuz, kullanıcılarımızın 1. günde de, 1. yılda da, 10. yılda da seveceği kalitede yani zamansız tasarımlara imza atmak. Bunun için kullanıcılarımızın günlük yaşamını daha üst standartlara yükseltmek için tasarımda inovasyon yaratıyoruz. Bunun için de kaliteden hiçbir zaman ödün vermiyoruz. Patentli yeniliklerimiz yaşam alanlarına değer katarken hayatı kolaylaştıran tasarımlar da her seçime uyum sağlıyor.
Son dönemlerde öne çıkan konulardan biri de sürdürülebilirlik… Bu doğrultuda ülkeler, STK’lar, firmalar ve kurumlar çeşitli sürdürülebilirlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Geberit olarak kurumsal, çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik noktasında nasıl adımlar atıyorsunuz?
Sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda mevcut kaynakların iyileştirilmesi, enerji ve karbon azaltımı, akıllı su yönetimi, yeşil lojistik ve bina konseptleri doğrultusunda eylem planımızı 360° kurguluyoruz.
Ekolojik tasarım ilkesini ürünlerimizin AR-GE sürecinde uzun yıllardır planlı bir şekilde yürütüyoruz. Bunun için de ürünlerimizi ekolojik açıdan bir öncekinden daha iyi duruma getirecek üretim stratejileri geliştiriyoruz. Bu sayede uzun yıllar sorunsuz kullanım imkânı veren ürünlerimizi kullanıcılarla buluşturarak birçok projede sürdürülebilir inşaata ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Karbon emisyonlarını ve karbon ayak izini azaltmaya yönelik stratejiler de uygulayıp mevcut yaklaşımımızı her yıl güncelleyerek çevreyi korumayı sürdürüyoruz.
Aynı zamanda hem üretim hem de ürün kullanım aşamalarında istikrarlı olarak su tüketimini azaltmaya odaklanıyoruz. Suyun üretim süreçlerinde ve laboratuvarlarda yeniden kullanımı noktası da üzerinden durduğumuz noktaların başında geliyor. Yenilikçi sıhhi tesisat ürünlerimiz, binalarda su tüketimini sistematik olarak optimize etmeye de yardımcı oluyor. Ürünlerimizde asgari su ve enerji tüketimi sağlayarak uygulamalar geliştirip daha yaşanabilir bir gelecek adına yeşil adımlar atıyoruz.
“Geberit Pluvia Sifonik Çatı Drenaj Sistemi, çatıdaki yağmur suyunu 7-8 kat daha hızlı drene ediyor”
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte belirli metrekarenin üzerindeki yapıların çatılarında yağmur suyu toplama sistemleri zorunlu hale getirildi. Yeni yönetmelik sektörü nasıl etkiler? Negatif basınçlı sifonik yağmur drenaj sistemi ile çatı drenajında çözümler sunuyorsunuz. Sifonik yağmur drenaj sisteminin konvansiyonel sistemlere göre mimari tasarım, uygulama, işçilik ve montaj noktasında avantajları nelerdir?
Yüksek teknoloji kullanılarak geliştirdiğimiz Geberit Pluvia Sifonik Çatı Drenaj Sistemi, yağış oranının artış gösterdiği sonbahar ve kış mevsiminde yüksek standartta performans gösteriyor. Yüksek mühendislikle üretilen sistem bileşenleri, çatıdaki yağmur suyunu 7-8 kat daha hızlı drene ederken bunu akıllıca tasarlanmış detaylarıyla başarıyor. Çatı suyu girişleri için daha kompakt yapı tarzı ve ergonomik tasarıma sahip sistem, 10 dakikada 50 kg yağışı drene ediyor. Pratik bağlantı noktaları sayesinde minimum sürede monte edilen Pluvia, uzun yıllara dayanan malzeme ve tasarım garantisi veriyor.
Sistemimizin en belirgin özelliği, konvansiyonel çatı drenaj yöntemlerinin aksine sifonik bir işlev görmesi. Pluvia’daki boru hattının hızlıca dolması negatif bir basınç oluşturarak suyun tahliye edilmesini kolaylaştırıyor. Böylelikle çatı hem korunuyor hem de yüksek akış hızıyla kendi kendini temizliyor. Bunun yanı sıra Pluvia konvansiyonel sistemlere göre daha az malzemeye sahip. Bu sayede yatayda eğimsiz giden borular, mekân planlaması açısından da geniş bir perspektif sunuyor.
Pluvia’yı tercih eden müşterilerimizin projelerini yetkili Geberit Pluvia uygulamacı bayilerimiz tarafından uyguluyoruz. Her projeden en yüksek verimliliği elde etmek adına tüm kontrollerimiz ise Geberit Türkiye Ürün Yönetimi ekibi tarafından onaylanıyor ve daha sonra uygulamaya geçiliyor. Ekibimiz bunun yanı sıra sistem devreye alınmadan önce şantiyede uygulama kontrolü yaparak yaşanabilecek sorunların önüne geçiyor.
“Geberit Türkiye Ürün Yönetimi ekibi olarak müşterilerimize ve iş ortaklarımıza Autodesk® Revit® programı ile proje tasarım desteği veriyoruz”
Dünyada hızla artan Yapı Bilgi Modellemesi’nin (BIM) kullanımı Türkiye’de de her geçen gün artıyor. BIM sistemlerinin vazgeçilmezini ise BIM nesneleri oluşturuyor. Geberit olarak hangi ürünlerinizle BIM kütüphanesinde yer alıyorsunuz?
2021 yılının nisan ayı itibarıyla yenilenen Geberit BIM eklentisi ile tüm Geberit BIM araçlarını tek bir ana uygulamada birleştirdik. Müşterilerimiz bu eklentiyi geberit.com.tr üzerinden ücretsiz olarak indirilebilir. Autodesk® Revit® için Geberit BIM Kataloğu ile kullanıcılar Geberit boru ve montaj sistemlerine dair BIM içeriğine direkt erişim sağlayabiliyor. Autodesk® Revit®’e yüklenen eklentiyi kullanarak, BIM modellerini projeye istenen şekilde doğrudan indirebilmelerine imkân veren pratik ürün kataloğunu görebilirler. Böylece farklı platformlardaki BIM modellerini tek tek aramaya gerek kalmaz. Aynı zamanda yaklaşık iki senedir Geberit Türkiye Ürün Yönetimi ekibi olarak müşterilerimize ve iş ortaklarımıza Autodesk® Revit® programı ile ücretsiz olarak proje tasarım desteği de veriyoruz.
“Geberit iCon, kullanıcısına kendi benzersiz banyosunu yaratma imkânı sunuyor” 
Şık ve fonksiyonel ürünleriyle yaşam alanlarına değer katan Geberit, yeni ürünleriyle sektörde birçok ilki de gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda sektöre sunduğunuz yeni ürünleri de konuşmak isteriz. İnovasyon ve AR-GE çalışmalarınızla birlikte sektöre sunduğunuz inovatif ürünlerinizden bahseder misiniz?
Bu yıl içinde pazara sunduğumuz ürünlerden biri Acanto Rimfree® klozet. Yuvarlak hatlarının öne çıkardığı estetik yapısıyla şıklığın güncel yorumu olan Acanto, kullanıcı deneyimini zenginleştiren fonksiyonel özellikleriyle öne çıkıyor. Kanalsız yapıya sahip olmanın verdiği avantajla bakterilerin birikmesini önleyen ürün, farklı banyo serileriyle sağladığı uyum sayesinde geniş kullanım alanı sağlıyor.
Bir diğer yeni ürünümüz Smyle Square Rimfree® klozet ise antibakteriyel özelliğiyle yaşam alanlarını daha hijyenik hale getiriyor. Smyle banyo serisinin her bir parçasına uyumlu ürünümüz, rafine zevk sahiplerinin yüksek beklentisine de cevap veriyor. Bakterilere saklanacağı kanal bırakmayan özel kanalsız yapısını iddialı duruşuyla tamamlayan Smyle Square, özel yıkama teknolojisiyle suyun her yere ulaşmasını mümkün kılıyor.
Kullanıcısına kendi benzersiz banyosunu yaratma imkânı sunan Geberit iCon, güncel trendlere cevap veren tasarımıyla dikkat çekiyor. Geniş çekmece içi sayesinde daha fazla depolama alanı ve estetik görünüme sahip olan ürünümüz, geliştirilmiş ergonomik tutuşa sahip lavabo dolaplarıyla da farklı renk seçenekleri sunuyor. Geniş kapı açıklığına sahip düz boy dolabın kapağı, dolaba ulaşımı kolaylaştırırken fonksiyonel kullanım imkânı da veriyor.
Banyo deneyimi konusunda çocuk banyoları alanına farklı bir soluk getiren Bambini serisinin yeni nesil üyesi krom kaplı Bambini lavabo bataryası da çocukların hijyen gelişimi için yeni bir yorum getiriyor. Fonksiyonel tasarımı sayesinde banyoda çocuklar için oluşabilecek tehlikeleri minimuma indiren bu ürün, minimal boyuttaki termostatı ile aşırı sıcak su akışını önlüyor. 
Banyoların tamamında daha fazla alan, esneklik ve temizlik imkânı veren Geberit ONE, yatay çıkışlı lavabosuyla Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Ürün giderinin yatay olarak orta alanda bulunmaması ise sabun ve su sıçramalarının önüne geçiyor. AR-GE yatırımıyla güçlü bir teknik detaya sahip ürünün yatay görünüme sahip süzgeç sistemi, kendi içinde 10’dan fazla patentli parçaya sahip yapısıyla fark yaratıyor. 

Banyolara yakışan bir kullanım deneyimine sahip olan ve pürüzsüz bir yüzeye sahip Nemea, üstün duş deneyimi vadediyor. Akrilik malzemeye sahip yapısını parlak beyaz seçeneğiyle zenginleştiren ürünümüzün mat beyaz seçeneği ise Türkiye pazarında ilk olma özelliğini taşıyor. Zemin seviyesinde bir duş teknesi olarak monte edilebilen ürün, bunun yanı sıra özel montaj setleriyle yerden yükseltilebiliyor. Nemea’nın kare ve dikdörtgen seçenekleri, kullanıcısı tarafından beğeni kazanırken kaydırmaz ve sağlam yapısı güvenli duş imkânı sunuyor.
Yılsonuna yaklaşırken 2022 yılı değerlendirmenizi almak isteriz. 2022 yılı hem sektör hem de Geberit için nasıl geçti? 2023 yılından beklentileriniz ve önümüzdeki döneme dair hedefleriniz nelerdir?
Bu yıl, Türkiye’deki faaliyetlerimize başlamanın 20. yılını kutladık. Şirket olarak önümüze hedef olarak koyduğumuz 5 yıllık çalışma ve iş geliştirme planımız, bizim için yol gösterici nitelikte. Bunun odağını ise sürdürülebilir büyüme oluşturuyor. Buradan yola çıktığımızda hem Türkiye’de hem de bize bağlı coğrafyalarda son 3 yılda yakaladığımız döviz bazında yüzde 100 büyümeyi yeni stratejiler, yeni ürün grupları ve teknolojik yatırımlarla 2023 ve ardından 2030’a dek sürdürülebilir bir şekilde taşımak öncelikli hedeflerimiz arasında.

Etiketler:

Geberit, Geberit Unıcera, Geberit sıhhi tesisat, vitrifiye, Ufuk Algıer,

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter