Yapı Magazin
''Reform Havuz Her Zaman Alışılmışın Dışında ve Beklentilerin Ötesinde Olmaya Devam Edecek''

''Reform Havuz Her Zaman Alışılmışın Dışında ve Beklentilerin Ötesinde Olmaya Devam Edecek''

Yaptığı işlerde fark yaratma vizyonu ve inovatif bakış açısıyla çalışmalar gerçekleştiren Reform Havuz, deneyimli ekibi ile birlikte proje ve ürünlerde yüksek kalite standartlarında çözümler sunuyor. Reform Havuz'un projelendirme ve uygulama alanında sundukları hizmetleri, yenilikçi ve kaliteli çözümler üretme noktasında sektöre sundukları Almera Tex 230 ürününün özelliklerini ve 2024 için gerçekleştirmeyi planladıkları yeni proje ve hedeflerini konuştuğumuz Reform Havuz kurucusu Cavit Tütün, “Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde sunduğumuz hizmetleri 2024 yılında İstanbul’a taşıyıp, taahhüt işlerimize İstanbul’da ağırlık vereceğiz. Yeni bir oluşumla, tecrübeli ve donanımlı ekibimizle Reform Havuz kalitesini İstanbul’da da hissettireceğiz.”dedi.
Reform Havuz ile gerçekleştirdiğimiz ilk röportajımız. Bu nedenle öncelikle Reform'un yenilikçi, kaliteli ürün politikasından ve sunduğu hizmet kapsamından kısaca bahseder misiniz?
Reform Havuz, Güler Grup Mühendislik firmasının tescilli markasıdır. Güler Grup Mühendislik, 2015 yılında resmi olarak faaliyetlerine başlamıştır. Öncesinde ise baba mesleğimiz olan seramik işleri yükleniciliği yapmaktaydık. Hatta biraz daha eskiye gidecek olursak, 1960’lı yıllardan beri seramik işleri yapan bir aileden gelmekteyiz. 2015 yılında resmi olarak başladığımız ince işler yükleniciliği ile Rönesans Holding gibi Türkiye’nin en büyük inşaat firmaları ile çalışarak, A City AVM gibi özel ve prestijli projelerde yer aldık. 
Havuz firmalarına statik tasarım ve betonarme projeler yaparak havuz sektörüne adım attık. Bu projeleri yaparken de sektörde proje bazlı çalışmaların eksik olduğunu fark ettik. Bu eksiklikleri geliştirebileceğimizi ve fark yaratıp hem sektörü hem de kendimizi bir adım daha ileri taşıyabileceğimizi gördük; bu nedenle sektöre giriş yaptık. Reform Havuz, isminden de anlaşılacağı üzere; yaptığı işlerde fark yaratma vizyonunu ve sürekli olarak inovatif bir bakış açısını benimsemiştir. Sektördeki eksiklikleri, yapılabilecek farklılıkları araştırıp, üzerine her geçen gün ekstra bir şeyler katarak ilerleme isteğimiz ile çalışmalarımıza devam ediyor ve bunu başardığımızı düşünüyoruz. 
2023 yılında Ankara’nın en gözde iş merkezlerinden biri olan Wings Ankara Plaza’da Reform Havuz Market ve Showroom olarak hizmet vermeye başladık. Türkiye’nin sayılı havuz showroomlarından biri olarak faaliyet göstermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

“BIM tabanlı programlar kullanarak, havuz projelerini dijital ortamda tasarlayarak, müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz ”
3D teknolojisi tasarım, verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından sunduğu avantajlarıyla tüm sektörlerde yaygın olarak kullanılıyor. 3 boyutlu modelleme ile projelerde tüm detayları ve hataları görerek, yenilikçi ve yaratıcı projeler gerçekleştirmek de mümkün. Reform'un bu bağlamda gerçekleştirdiği çalışmaları nelerdir?
Her sektör tamamen dijital çağa geçiş yapmıştır. Özellikle bizim sektörümüz, görsel ve estetik odaklıdır. Bize göre yeni bir havuz ilk olarak tasarımla başlar. Bunun için sahip olmak istediğiniz havuzun en ince ayrıntısına kadar tasarımını yaptırmanız gerekiyor. Biz de bu işe girdiğimiz ilk günden itibaren dijital olarak her imkanı sunmaktayız. Yapı Bilgi Modellemesi olarak ifade ettiğimiz BIM (Building Information Modelling); mekanların fiziksel ve fonksiyonel özelliklerinin dijital temsillerinin üretilmesini ve yönetilmesini içeren; çeşitli araçlar ve teknolojiler tarafından desteklenen bir 3 boyutlu modelleme sürecidir. Bu bağlamda BIM tabanlı programlar kullanarak, havuz projelerini dijital ortamda tasarlayarak, müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. 
Mimari tasarım ekibimiz modellemelerini, yapı ve yapı bileşenlerini üç boyutlu olarak tasarlama konusunda dünya çapında en iyi sonuçların elde edildiği Revit , 3DS MAX, Sketch Up programlarını kullanarak üretiyorlar. Günümüzde gittikçe yaygınlaşan yapay zeka teknlojisindeki gelişmeleri yakından takip ederek, yapay zeka destekli renderlar ile daha gerçekçi sonuçlar elde ederek, müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. 
“Almera Tex 230'un en önemli avantajı depreme karşı güvenilir bir yapıya sahip olmasıdır”
Kullanım alanları çok çeşitlilik gösteren Almera Tex 230 su yalıtım membranı ürününüzden de bahsetmek isteriz. Almera'nın teknik özelliklerinden, verimlilik, işçilik ve maliyet noktasında  sunduğu avantajlarından ve uygulama prensiplerinden biraz bahseder misiniz?
Almera Tex 230; yeşil renkli, tekstil dış görünümlü bir su yalıtım membranıdır. Standart 1,5 m eninde, 50 m boyunda olarak üretilmektedir; istenildiği durumlarda her ölçüye uygun olarak da üretilebilmektedir. Kalınlığı 0.90 mm’dir. Polipropilen ve polietilen tabakalarından oluşan 3 katlı sandviç sistemi ile üretilmiştir. İsminden de anlaşılacağı üzere yoğunluğu 230 gr/m²’dir. Dış yüzeyindeki polipropilen tabaka ve lifli yapısı sayesinde yüzeylere güçlü bir şekilde yapışır. Polietilen tabaka ise su geçirimsizliğini sağlamaktadır. Yüksek basınç mukavemetine sahiptir, yırtılmalara karşı son derece dayanıklıdır. Reform Havuz olarak yaptığımız tüm havuzlara Almera Tex 230 su yalıtım membranını uygulamaktayız. Almera Tex’in birçok avantajından bahsedebiliriz: Depreme dayanıklıdır. Su sızdıran eski kaplamalı yüzeylere kolayca uygulanır. Kimyasallara dayanıklıdır. Tamiratı kolay ve hızlıdır. Çevre dostudur, atık oluşturmaz. Ekonomiktir; Türkiye'de üretilmiş olmasından dolayı fiyatı, aynı özelliklere sahip ithal ürünlerden çok daha avantajlıdır. 
Almera Tex 230'un en önemli avantajı depreme karşı güvenilir bir yapıya sahip olmasıdır. Bilindiği üzere Türkiye, dünyada en çok deprem olan ülkeler arasında yer alıyor. Yıkıcı depremler dışında, yıkıcı olmayan; yapısal sorunlara yol açan, daha düşük enerjili depremler de ülkemizde çok sık görülmektedir. Sektörümüzde, bu görece daha düşük şiddetteki depremler küçük çatlaklar oluşturmaktadır. Havuzlarda kullanılan çift kompenantlı tam elastik sürme yalıtımlar yeterli derecede çatlak köprüleme özelliğine sahip değillerdir. Almera Tex 230’un bu konudaki başarısı bizim en önemli kriterlerimizden biridir.  Almera Tex 230’u diğer membranlardan ayıran özeliği ise çimento esaslı yapı kimyasalları ile aderans sağlamasıdır. 
Üzerine şap gibi herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan direkt kaplama malzemesi (seramik, cam mozaik, mermer, granit, pebbledeck vb.) uygulanabilmektedir. Bu avantajından dolayı teras, balkon, banyo, wc vb. mekanlarda kot farkı oluşturmadan Almera Tex 230 ile yalıtım sağlamak mümkündür. Bir diğer avantajı da köşe parçaları, pah bandı gibi teknik detay parçaları ile köşe ve kenar birleşim yerlerinde işçiliğin çok daha kolay bir şekilde yapılabilmesidir. 
Almera Tex 230’un uygulama prensiplerine de kısaca değinmek istiyorum. Öncelikle kullanılan yapıştırıcı çeşitleri ve kullanım alanlarını belirtelim. Betonarme yapılarda çimento esaslı yapıştırıcılar ( C2TES1 , C2TES2); panel, fiberglas vb. yapılarda poliüretan esaslı yapıştırıcılar (R2T) kullanılmaktadır. Uygulama tekniklerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları da şu şekilde sıralayabiliriz:
Uygulama yüzeyi toz, kir ve inşaat atıklarından temizlenmelidir.
Bozuk yüzeyler uygun malzemeler ile tamir edilmeli ve boşluklar doldurulmalıdır. Almera Tex 230 ile yapıştırıcı arasında kalan hava boşluklarının yok edilmesi gerekir. Böylelikle tam yapışma hali sağlanır ve su yalıtımı sağlıklı, sağlam bir şekilde gerçekleştirilmiş olur.
Uygulama öncesi tüm su kaçış noktaları (giderler, boru dipleri, iç ve dış köşeler, soğuk derzler, yapısal çatlaklar) uygun yapı malzemeleri ile tamir edilmelidir. Solvent içeren yapıştırıcılar kullanılmamalıdır.

Donanımlı ekibi ile detaylı mühendislik çalışmalarıyla hizmetler sunan Reform'un inşaat projelerinde de gerçekleştirdiği çözümlerinden kısaca bahseder misiniz?
Reform Havuz’un sunduğu çözümleri projelendirme ve uygulama olarak 2 ayrı başlıkta açıklayabiliriz. Projelendirme aşamasında mimari ve statik ekibimiz, birbiriyle tam entegre programlar kullanmaktadır. Bu sayede tasarımı yapılan mimari modelleri statik analiz programına aktarıp, mimari tasarıma en uygun statik hesaplar ve modeller ile en etkili sonuçları alabiliyoruz. Statik yapısal analiz programında donatı planını oluşturduğumuz projeleri mimari tasarım programı üzerinde modelleyebiliyoruz. 
İnşaat projelerindeki çözümlerimizi özetleyecek olursak; projelerin statik hesaplamalarını yaparak betonarme projelerini oluşturuyoruz. Gerilmeleri hesaplayarak donatı hesabı yapıyor ve donatı planı oluşturuyoruz.  Uluslararası standartlarda (TSE 500, TBDY-2018, EUROCODE, ASCE) FEA (Sonlu Elemanlar Analizi) yöntemi kullanılarak yapılan statik hesaplamalar ile yapılarınızı daha güvenli hale getiriyoruz. 
Uygulama aşamasında ise; şu an yoğun olarak üzerinde çalıştığımız havuz yalıtımları konusunda, sektörde yapılan geleneksel uygulamaların dışında yaygın olmayan fakat daha güvenilir olan Almera Tex 230 ürününü uygulamaktayız. Bu ürün ile yenilikçi ve kaliteli çözümler sunmaktayız.

Kaliteli ürün üretmek ve prosesin ihtiyacına uygun, doğru ürünü tasarlayabilmek çok önemli. Bu bağlamda Reform olarak AR-GE çalışmalarınızda ve inovasyonda hangi noktalara dikkat ediyorsunuz?
Reform Havuz ismi yenilikçi, gelişime açık bir bakış açısı ile ortaya çıkmıştır. Açıkçası ismimize layık olmaya çalışıyoruz. Mevcutta bulunan showroomumuzun Türkiye’de muadili bulunmamaktadır. Kaliteli bir havuza sahip olmak isteyen müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Havuz yapımından önce gerekli hizmetleri tüm detayları ile sunmaktayız. 
Benimsediğimiz kalite anlayışına uygun olarak yaptığımız çalışmalardan bir diğeri de 2023 yılsonunda Neta Pool ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz İç Anadolu Semineri’dir. Yine gerçekleştirdiğimiz ‘ilk’lerden olan bu seminerde havuz sektörüne yönelik gelişmeleri, planladığımız yenilikleri paylaştık; kendimizi bir adım daha ileri taşırken sektörü de geliştirmeyi hedefliyoruz.
Aynı zamanda iş dünyasında sahip olduğumuz gelişime yönelik uygulamalarımız olduğu gibi, iç dünyamızı geliştirmek için de yaptığımız uygulamalarımız mevcut. Reform Havuz olarak hem ofiste hem şantiyede, her gün 1 saat ‘kitap okuma’ saati düzenlemekteyiz. Her zaman öğrenmeye açık ve hazır bir bilinçle çalışan ekibimizle, yüksek kaliteli ürünler ortaya koyarken; kendimizin de en iyi versiyonu olmaya çabalıyoruz.  
“Yeni bir oluşumla, tecrübeli ve donanımlı ekibimizle Reform Havuz kalitesini İstanbul’da da hissettireceğiz”
2024 için gerçekleştirmeyi planladığınız yeni proje ve hedeflerinizden bahseder misiniz?
İstanbul’da oluşan talep üzerine, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde sunduğumuz hizmetleri 2024 yılında İstanbul’a taşıyıp taahhüt işlerimize İstanbul’da ağırlık vereceğiz. Yeni bir oluşumla, tecrübeli ve donanımlı ekibimizle Reform Havuz kalitesini İstanbul’da da hissettireceğiz. 
Hedeflerimizden biri de Ankara’da düzenlediğimiz İç Anadolu Semineri gibi, sektöre yön veren çalışmaları devam ettirmek. Bir sonraki adımımız daha geniş perspektifli, tüm İç Anadolu'yu kapsayan programlar düzenlemek. Daha önce yapılmamış, sektörde ihtiyaç duyulan bu eksiklikleri gidererek fark yaratmayı seviyoruz.
Son olarak da şunu belirtebiliriz, Almera Tex 230 yalıtım membranı ürününde kullanılan yapıştırıcı ve havuz uygulamalarında kullanılan yapı kimyasalları üzerinde yoğunlaşıp yeni bir ürün geliştirmeyi planlamaktayız. 
Son olarak eklemek istedikleriniz var mıdır?
Reform Havuz olarak deneyimli ekibimiz ile birlikte proje ve ürünlerde yüzlerinizi güldürüp, memnuniyeti sağlayacağımız uzun yıllar boyunca farklılıklarla, yeniliklerle sizlerle olacağız. Reform Havuz her zaman alışılmışın dışında beklentilerin ötesinde olmaya devam edecektir.


Etiketler:

#reformhavuz #cavittütün #proje #ürün #yüksekkalite

Paylaş:
İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter