Yapı Magazin
Devamını Oku

DYO Geleceğe Bakan Vizyonu İle İş Hedeflerini Sürdürülebilir Kalkınma Doğrultusunda Belirliyor

Ham madde tedarikinden nihai ürüne kadar tüm iş süreçlerinde sürdürülebilirlik ilkelerini esas alan, DYO, sürdürülebilirlik ve iklim odaklı yaklaşımlarıyla değer zincirini güçlendiriyor. Sorumlu üretici kimliklerinden taviz vermeden tüm üretim sürdürülebilirlik çalışmalarına sağlayacakları katkıyı öncelik olarak belirlediklerini söyleyen DYO Boya Fabrikaları Genel Müdürü Mehmet Mutlu Uysal il..
Devamını Oku

Bosch Home Comfort Group, Sürdürülebilir Yeşil Yaşam İçin İnovatif Teknolojiler ve Ürünler Geliştiriyor

İklimlendirme sektöründe toplum, çevre ve yaşam için yeşil teknolojilerin öncülerinden olan Bosch Grubu, yeni ismi ve inovatif ürün portföyüyle sürdürülebilir bir yaşam tarzını yüksek düzeyde konforla birleştiriyor. Bosch Grubu’nun sürdürülebilirlik hedeflerini ve çalışmalarını konuştuğumuz Bosch Home Comfort Group Türkiye, Ortadoğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Kıvanç Arman, “Daha akıllı ve ..
Devamını Oku

Wilo, Daha Bir Dünya ve Gelecek İçin Sürdürülebilir Faaliyetlerini Genişletiyor

Sorumlu tüketim ve üretim bilinciyle kaynak açısından verimli çalışarak döngüsel ekonomiyi teşvik eden çözümleri ile fark yaratan Wilo, sürdürülebilir çözümler üretiyor. BM’nin 17 sürdürülebilir kalkınma amaçlarına paralel hedefleri olduklarını belirten Wilo Türkiye Genel Müdürü Altuğ Arkaya ile Wilo’nun sürdürülebilirlik politikalarını, inovatif ürünlerini ve gelecek hedeflerini konuştuk. ..
Devamını Oku

''Gelecek Kuşaklara İyi Bir Yaşam Sunmak İçin Ürünlerimizde Hayat Boyu Sürdürülebilirlik Yaklaşımını Benimsiyoruz''

Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticilerinden QUA Granite, üretim süreçleri ve ürünleri için hayat boyu sürdürülebilirlik yaklaşımı ile doğal kaynakların tüketimini azaltmaya ve ürünlerinin çevresel etkilerini en düşük seviyede tutmaya odaklanıyor. Sürdürülebilir kalkınmanın önemini ve sürdürülebilirlik çalışmalarını konuştuğumuz QUA Granite Pazarlama Müdürü Hande Sarpkaya, “Sürdürülebil..
Devamını Oku

Seramiksan Çevre, İnsan ve İnovasyonu Odağına Alan İş Süreçleriyle Sürdürülebilirliğe Katkı Sunuyor

30 yılı aşkın süredir Türkiye’yi ve dünyayı iyi tasarım ile buluşturan Seramiksan, hijyen, estetik ve konforu tasarrufla bir araya getiren ürünleriyle sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Sürdürülebilir iş modellerini, kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi ve gelecekte işlerinin devamlılığını güvence altına almayı hedeflediklerini söyleyen Seramiksan Direktörü Süreyya Çağlar il..
Devamını Oku

''ODE Yalıtım Olarak Geliştirdiğimiz Ürün ve Hizmetlerle Gelecek Nesillere Yaşanabilir Bir Dünya Bırakmaya Odaklanıyoruz''

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda “Enerji Verimliliği”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlıklarına odaklanan ODE Yalıtım, faaliyet gösterdiği yalıtım sektöründe sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarının önemini ve enerji verimliliği konularını konuştuğumuz ODE Yalıtım Y..
Devamını Oku

''Sürdürülebilirliği GF Kurum Kültürünün Bir Parçası Olarak Benimsiyoruz''

Çevresel sürdürülebilirlik hedeflerini 2025 yılına kadar Ürün Portföyü, İklim&Kaynaklar ve İnsan&Refah olarak belirleyen GF Hakan Plastik, sürdürülebilir üretime destek oluyor.  Sürdürülebilirliğin kurum kültürünün bir parçası haline geldiğini söyleyen GF Müşteri Deneyimi Grup Müdürü Elif Demirbilek ile GF Hakan Plastik’in sürdürülebilir faaliyetlerini, üretimde enerji verimlili..
Devamını Oku

Uluslararası Standartlarda Üretim Yapan Saray Alüminyum Çevreye Duyarlı Ürünleriyle Sürdürülebilir Çözümler Sunuyor

Çevreye duyarlı ürünleri ile karbon salınımını azaltan Saray Alüminyum, sektöre sürdürülebilir, verimli, yenilikçi çözüm ve hizmetler sunuyor. Uluslararası standartlarda üretim yapan bir şirket olarak iklim krizinin etkilerini en aza indirmeyi amaçlayan Saray Alüminyum’un Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı dikkate alan üretim süreçlerini ve sürdürülebilirlik çözümlerini konuştuğumuz Saray Alüminyum Y..
Devamını Oku

''Yapıda Sürdürülebilirlik Zeminden Başlar''

Yaşanan iklim kriziyle birlikte dünyanın gündem maddelerinden birini sürdürülebilirlik çalışmaları oluşturuyor. Hayatımıza giren bu kavramın daha da büyük önem kazandığı son dönemlerde birçok çalışma ve uygulamalar bu kavram doğrultusunda şekil alıyor. Özellikle yapıda sürdürülebilirlik, yapı malzemelerinin çevre dostu sürdürülebilir olması ve yapı uygulamalarının önemi gittikçe artıyor. Yapı..
Devamını Oku

''Sürdürülebilir Çalışmalarla Sektöre Örnek Olmayı Hedefliyoruz''

Sürdürülebilir malzeme ihtiyacının karşılanması için karbon ayak izi düşük, inovatif ürünler geliştirilmesine katkı sunan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), daha sağlıklı ve doğayla dost şehirlerin inşası için bilinci artırmayı hedefliyor. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu,  İMSAD’ın sürdürülebilirlik çalışmalarını, Yeşil Mutabakata uyum sü..
Devamını Oku

''Yaşamın Her Alanında Sürdürülebilirliğin Sağlanması için Fakındalık Oluşturmayı Hedefliyoruz''

Çevresel sürdürülebilirlik alanına yoğunlaşan Sürdürülebilir Yaşam Derneği (SUYADER), sürdürülebilirlik kapsamında bilinci artırmak için eğitim, proje ve danışmanlık faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri gerçekleştiriyor. Sürdürülebilirlik kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen SUYADER Yönetim Kurulu Üyesi Doğukan Sever, sürdürülebilirlikle ilg..
Devamını Oku

CHRYSO 2050 Yılına Kadar Karbon Nötr Olmayı Hedefliyor

İnşaat sektöründe çimento ve beton katkıları konusunda pazar liderlerinden olan CHRYSO, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla dikkat çekiyor. İklim değişikliğinin etkilerinin azaltılmasına ve sürdürülebilirliğe önem verdiklerini dile getiren CHRYSO Entegre Yönetim Sistemleri Yöneticisi Hande Gülenç Memişoğlu, “Bugünü yaşarken, geleceği de düşünerek, operasyonlarımızın çevresel etkilerini göz önünd..
Devamını Oku

Warmhaus Sürdürülebilirliği İş Yapış Biçimlerinin Odağına Alıyor

İklimlendirme sektöründe inovatif ürün ve hizmetleriyle fark yaratan Warmhaus, sürdürülebilirlik konusunu odağına aldı. Enerji ve suyun en verimli şekilde kullanılması için ürünler ve hizmetler geliştiren Warmhaus, yeni fabrika yatırımında da sürdürülebilir üretim modeline geçmek için önemli altyapı yatırımları yaptı. Yüzde yüz yerli sermaye ile panel radyatör, kombi, duvar tipi yoğuşmalı ..
Devamını Oku

İmar Barışı Nedir, Nasıl Yararlanılır?

İmar barışı kentsel dönüşüm çerçevesinde kaçak ve çarpık yapılaşmanın önüne geçilebilmek amacıyla çıkarılmış bir yasaydı. Yasaya göre gecekondu ya da imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmemiş olan yapıların sorunları tespit edilerek düzenlemeye alınıyordu. Özellikle afet bölgesinde bulunan konutlar bu kanın kapsamında yer alıyor. İmar affı ve imar barışı şeklinde tanımlanan bu yasan..
Devamını Oku

EPS Köpük Nedir?

EPS Köpük termoplastik, kapalı gözenekli, polistren taneciklerin şişirilmesi ve birbirine yapışması yolu ile üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. EPS “Genleştirilmiş Polistren” kelimesinin kısaltılmışıdır ve bu malzemenin %98’i hareketsiz kuru havadan oluşur. EPS Mantolama Uygulamaları EPS, ülkemizde en çok tercih edilen ısı yalıtım levhasıdır. Beyaz veya içerisindeki malzemeye göre g..
Devamını Oku

Su Yalıtımı Nedir?

EPS Köpük termoplastik, kapalı gözenekli, polistren taneciklerin şişirilmesi ve birbirine yapışması yolu ile üretilen bir ısı yalıtım malzemesidir. EPS “Genleştirilmiş Polistren” kelimesinin kısaltılmışıdır ve bu malzemenin %98’i hareketsiz kuru havadan oluşur. EPS Mantolama Uygulamaları EPS, ülkemizde en çok tercih edilen ısı yalıtım levhasıdır. Beyaz veya içerisindeki malzemeye göre g..
Devamını Oku

Hisseli ve Müstakil Parsel Ne Demek?

Sahip olunan bir tapunun tek kişi adına kayıtlı olması onu müstakil, birden fazla kişi adına kayıtlı olmasıyla onu hisseli yapar. Hisseli parsellerde tapunun cinsine göre hissedar payları, yerleri belli olabileceği gibi elbirliği tapu nedeniyle tamamına ortak da olabilir. Müstakil parsel ne demek? sorusunun yeni alınması planlanan bir toprak öncesinde cevaplanması doğru kararı vermenize de ..
Devamını Oku

İskan Nedir, İskan Nasıl Alınır?

Köyde ya da şehir içinde bir bina inşa ediyorsanız ve resmi olarak içinde sorunsuz şekilde oturulmasını istiyorsanız ihtiyacınız olan belge resmi bir izin çeşidi olan iskandır. Halk arasında yaygın kullanılan adıyla İskan nedir? sorusunun cevabı resmi kurumlarda “yapı kullanma izin belgesi” olur. Oturma izin belgesi olarak da yaygın şekilde adlandırılır. İskan yapının tamamına ya da oturulmay..
Devamını Oku

İzocam, “Sürdürülebilir Yarınlar” İçin Çevre Dostu Adımlar Atıyor

Çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ürünleriyle yalıtım sektörüne liderlik eden İzocam, ürünlerinden tesislerine kadar her alanda “sürdürülebilir yarınlar” için çevre dostu adımlar atıyor. Türkiye yalıtım sektörüne 57 yıldır liderlik eden İzocam, “sürdürülebilir yarınlar”a ulaşma hedefiyle hem ürettiği ürünlerle çevre ve insanı göz önünde tutuyor hem de tesislerini çevresel koşullar ile u..
Devamını Oku

Mekpan Panel ile Güvenli, Ekonomik ve Sürdürülebilir Yapılar

Mekpan Panel gerçekleştirdiği başarılı yatırımları ve yeni makine parkuru sayesinde yapı sektöründe fark yaratmaya devam ediyor. Mekpan Panel Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Hakan Katırcı, Mekpan Panel’in yeni yatırımlarını, sürdürülebilirlik çalışmalarını ve enerji verimliliği yüksek yeni ürünlerini anlattı.Mekpan Panel’in üretim kapasitesinden, hedeflerinden ve ürün gamınızdan bahseder misiniz..
Devamını Oku

Polisan Kimya’da Sürdürülebilirlik Vizyonuyla Atılan Adımlar Sektöre Örnek Oluyor

Küresel ısınma ve iklim değişikliği tehdidi, dünya genelinde endişeleri artırırken karbon nötr olma hedefiyle atılan adımlar Türkiye inşaat sektörünü de yakından ilgilendiren yeni bir ticaret sistemi getiriyor. İnovasyon ve teknoloji; döngüsel ekonomi; sıfır kirlilik; biyoçeşitliliği koruma; sürdürülebilir ulaştırma; temiz, ulaşılabilir ve güvenli enerji gibi dönüştürücü politikalar inşaat sanayis..
Devamını Oku

Sürdürülebilir Projeler ve İnovatif Yöntemler, Çevre Politikalarıyla Artış Yakaladı

Çalışma alanı gereği, çevre ile çok fazla iç içe bulunan yapı sektöründe, bir proje için tonlarca ağırlıkta malzeme kullanılması gerekebiliyor. Tüketimin bu kadar yoğun olduğu bu sektörde kullanılan malzemenin çevre dostu ve dönüştürülebilir olması oldukça önem arz ediyor. Sürdürülebilirlik kavramının hayatımıza girmesiyle birlikte, daha yeşil olmaya odaklanan yapı sektöründe yeni iş modelleri ve ..
Devamını Oku

“Sürdürülebilir Çevre ve Sürdürülebilir Yapı İçin Çatı Uygulamaları Önem Taşıyor”

Özellikle gelişmiş ülkelerde ısı yalıtım malzemelerinde kalınlıkların artırılması, farklı ısı yalıtım malzemelerinin bir araya getirilmesi, çatılarda solar enerji sistemleri ve yağmur indirme sistemlerinin kurulması, atıkların değerlendirilmesi ve tekrar işlenmesi gibi uygulamalar neticesinde, neredeyse sıfır atık ve sıfır enerjiyle yaşanabilir yapılar inşa edilmeye başlıyor. Dünyada yaşanan geliş..
Devamını Oku

“Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Yaratıcı Çözümlerimizle Kimyanın Gücünü Kullanarak Sektöre Çözüm Sunuyoruz”

İnşaat sektöründe çimento ve beton katkıları konusunda pazar liderlerinden olan CHRYSO, sürdürülebilirlik çalışmalarıyla sektöre örnek oluyor. Yapı kimyasalları alanında sürdürülebilirlik çalışmalarının önemini ve CHRYSO’nun sürdürülebilirlik noktasında attığı adımları konuştuğumuz CHRYSO Katkı Malzemeleri Genel Müdürü Osman İlgen, “Dünya nüfusu ve talepler artmaya devam ederken, gezegenimizin kay..
Devamını Oku

“Sürdürülebilirlik Konusunda Uluslararası Vizyonu Ülkemizin İş Dünyasına Taşıyoruz”

Yaşanabilir bir gelecek ve kaynakların verimli kullanımı için sürdürülebilirlik kavramı büyük önem taşıyor. Sürdürülebilirliğin tam anlamıyla sağlanması için ise sosyal, ekonomik ve çevresel bileşenlerinin bütüncül olarak gerçekleşmesi gerekiyor. İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye), iş dünyasına sürdürülebilirlik yolculuğunda rehberlik etmeyi hedefliyor ve yeşil dönüşüm, sı..
Devamını Oku

Buderus un Beklenen Ürünü Logamax Plus GB272 Sektörle Buluştu

 Buderus’un denenmiş ve test edilmiş teknolojisinin, yeni geliştirilen özelliklerle desteklendiği Logamax plus GB272, yüksek verim, üstün performans ve tasarımıyla “kompakt ısı merkezi” tanımını fazlasıyla hak ediyor. Sektörde uzun zamandır beklenen bir ürün olan Logamax plus GB272, konutlar, kamu binaları ve ticari binalar için tasa..
Devamını Oku

“Sürdürülebilirlik Çalışmalarının Hız Kazanması İçin İş Birliği Yapmak Şart”

 AB Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile “Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar” isimli projeye başladınız. Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar projesinin inşaat, çevre, sürdürülebilir kalkınma, mimarlık ile enerji verimliliği alanlarında amaç ve hedefleri nelerdir? Türkiye İMSAD olarak inşaat malzemeleri sektöründe SKA’lar konusunda farkındalığın artırılması için nasıl çalışmalar gerç..
Devamını Oku

“Tasarımdan Üretime Kadar Her Aşamada Sürdürülebilirlik Odaklı Çalışıyoruz”

 Yapı sektörü sürdürülebilirlik kavramının çevresel bileşeninde kilit rol oynamaktadır. Kalekim için çevresel, sosyal ve ekonomik bileşenler bağlamında sürdürülebilirlik neyi ifade ediyor? Kalekim’in sürdürülebilirlik politikaları ve stratejileri nelerdir?Gelişen dünya ile birlikte artan ihtiyaçlar taleplerin artmasına, talepler de eldeki kaynakların daha hızlı tüketilmesine sebep oluyor. Son..
Devamını Oku

“Üretimin Yanı Sıra Ürün Kullanımında da Verimlilik ve Sürdürülebilirliğe Destek Oluyoruz”

 Dünyanın en büyük alçı bazlı yapı malzemeleri üreticilerinden Knauf, güvenli, sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarının tasarımında öncü kuruluşlar arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Knauf’un müşterilerine sunduğu performans ve sistem çözümleri nelerdir?Knauf, sağladığı yüksek ürün kalitesini yaklaşık 90 yıllık bilgi birikimini harmanlandığı Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya koyuyor. Bu anlayışla ort..
Devamını Oku

“Sürdürülebilirlik, İş Süreçlerimizin Temel Yapı Taşını Oluşturuyor”

 Sürdürülebilirlik kavramı ile ilgili çeşitli kurum, kuruluşlar ve akademisyenler farklı tanımlamalar yapıyor. Seramiksan’ın sürdürülebilirlik tanımı nedir? Kurumsal sürdürülebilirlik politikalarınızdan ve gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerinizden bahseder misiniz?Sürdürülebilirlik, doğal kaynaklarımızın kontrollü olarak kullanılması, bugünün ihtiyaçlarının yarının kaynaklarını tehlikeye atmadan..
Our site uses cookies. Learn more about our use of cookies: cookie policy

Sign Up for Our Newsletter